Handbal

Primul test de verificare pentru handbalistele lui Liviu Andrieș / CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova 33-34 (20-14)

CSM Târgu Jiu a început, luni, 25 iulie, seria partidelor de verificare în vedere pregătirii sezonului 2022-2023 din Liga Florilor, primul din istoria clubului în primul eșalon valoric al țării. Echipa pregătită de Liviu Andrieș s-a confruntat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu cu SCM U Craiova. Echipa din Bănie a avut câștig de cauză și s-a impus la limită, scor 34-33, după ce la pauză gorjencele au condus cu 20-14 pe tabelă. 

După perioada de pregătire fizică, elevele lui Liviu Andrieș au început și testele de verificare. Primul adversar, una dintre echipele cu tradiție în Liga Florilor, SCM U Craiova, echipă care a jucat și în cupele europene. Prima parte a confruntării a fost dominată de echipa din Târgu Jiu, care a intrat la cabine cu un avans de 6 goluri, scor 20-14. În repriza secundă, jocul s-a echilibrat și Craiova a recuperat diferența de pe tabelă, pentru a se impune pe final de meci. Gorjencele au pierdut la limită această primă partidă de verificare, scor 33-34, dar au lăsat o impresie foarte bună. 

Liviu Andrieș s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale în această partidă de verficare, având în vedere că echipa a intrat de doar o săptămână în sală pentru pregătirea specifică. 

Liviu Andrieș a uitilizat tot lotul avut la dispoziție. De la acest prim test de verificare au lipsit Sabine Klimek, care se află în recuperare după o accidentare, şi Vanessa Predescu, jucătoare care se află la lotul naţional de junioare al României, cu care va participa la Campionatul Mondial din Macedonia de Nord(30 iulie-10 august).

CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova 33-34 (20-14)
CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dhzukeva, Cristina Popovici, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu – Bianca Chiriță, Daniela Necula 3g, Alexandra Gavrilă 3g, Angela Cioca 6g, Ana Ciolan 2g, Pal Ceandani 3g, Oana Bucă 6g, Valentina Toader Trică, Cristina Boian, Katarina Pavlovic 3g, Florența Ilie 3g, Iulia Andrei, Ira Zinatullina 4g. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache. Antrenor portari: Gore Albici.

Vineri, 29 iulie, echipa lui Andrieş va întoarce vizita formației din Bănie. Meciul este programat pentru ora 17.30. 

Venită în această vară la CSM Târgu Jiu, Ana Cătălina Ciolan, a declarat imediat după meci că partida cu Craiova a fost un test foarte bun, în care ambele echipe au făcut risipă de energie. Iată ce a declarat noul pivot al CSM Târgu Jiu după primul test de verificare al grupării gorjene.

PROGRAM MECIURI AMICALE

Luni, 25 iulie, ora 11.30 – CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova  33-34
Vineri, 29 iulie, ora 17.30 – SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu 
Luni, 1 august  – SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Târgu Jiu 
Vineri – Sâmbătă, 5-6 august 2022  / Turneu Zalău
HC Zalau, CSM Târgu Jiu, CSM Slatina şi CS Bekescsaba(Ungaria)
Sâmbătă – Duminică, 13-14 august – Măgura Cisnădie – CSM Târgu Jiu (două partide de verificare între cele două echipe)
Vineri – Sâmbătă, 19-20 august – CSM Târgu Jiu – Corona Braşov (două partide de verificare între cele două echipe)
Programul de meciuri poate suferi modificări pe parcurs, despre care vă vom anunţa în timp util.

CSM Târgu Jiu va debuta în Liga Florilor, pe teren propriu, cu Dacia Mioveni. Noul sezon din Liga Florilor MOL va debuta în jurul datei de 28 august.

 

Comment here