Baschet

Prezentarea lotului echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, pe 16 septembrie / Amical: CSM Târgu Jiu – CSM Galați / PROGRAM meciuri în presezon

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu se pregătesc intens pentru primele meciuri amicale, de pregătire, înainte de demararea noului sezon competiţional din LNBM, ediția 2022-2023. În programul de pregătire al echipei au fost deja parafate câteva meciuri de verificare. Pe 11 şi 12 septembrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, la Piteşti. Pe 16 septembrie, CSM Târgu Jiu va juca cu CSM Galați, ocazie cu care va avea loc și prezentarea lotului echipei de baschet seniori cu care clubul gorjean va aborda sezonul 2022-2023. CSM Târgu Jiu va participa și la Cupa Dinamo, pe 22 și 23 septembrie. 

După ce a început pregătirea pentru noul sezon competițional, echipa de baschet a clubului nostru și-a parafat și câteva meciuri amicale în presezon.

Memorialul Gheorghe Ziguli, Pitești 11-12 septembrie

Primele două confruntări amicale din presezon se vor disputa la Pitești, în cadrul ”Memorialului Gheorghe Ziguli”, care se dispută în perioada 11-12 septembrie. În Trivale, CSM Târgu Jiu va juca primul meci în compania celor de la FC Argeș Pitești, pe 11 septembrie, de la ora 18.00, iar pe 12 septembrie, cu învingătoarea partidei dintre Steaua București și SCM U Craiova, de la ora 17.00 sau 19.00, în funcție de adversar. 

PREZENTAREA LOTULUI CSM TÂRGU JIU – 16 SEPTEMBRIE 2022, ORA 18.00 / CSM Târgu Jiu – CSM Galați 

În perioada 16-17 septembrie, clubul nostru va organiza două partide amicale în compania echipei CSM Galați. Cu ocazia acestor partide de verificare va avea loc și prezentarea lotului echipei de baschet seniori cu care clubul gorjean va aborda sezonul 2022-2023. Pe 16 septembrie, fanii echipei din Târgu Jiu pot vedea la lucru, pentru prima dată, pe teren propriu, noul lot al gorjenilor. Pe 17 septembrie se va disputa a doua partidă amicală cu CSM Galați. Ambele partide vor începe la ora 18.00. Amănunte despre meciul de prezentare vă vom oferi în zilele următoare.

CUPA DINAMO BUCUREȘTI, 22-23 SEPTEMBRIE

Cu o săptămână înainte de debutul în noua ediție de campionat, CSM Târgu Jiu se va deplasa la București, pentru alte două partide de verficare. Gruparea gorjeană a dat curs invitației de a participa la Cupa Dinamo București. Acolo, echipa lui Claudiu Alionescu va juca cu echipa gazdă, Dinamo București. Meciul este programat pentru 22 septembrie. La turneu mai participă și FC Argeș Pitești. Nu se știe în acest moment care este cel de al doilea adversar al echipei noastre în cadrul turneului de la București, dar cel mai probabil în zilele următoare, clubul organizator, Dinamo, va anunța și ultima echipă participantă. 

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Am reușit să perfectăm un număr de șase meciuri amicale, iar acest lucru ne bucură pentru că era un aspect ce ne lipsea din perioada de pregătire. Debutăm seria la Memorialul ”Gheorghe Ziguli” de la Pitești, în compania echipei gazdă, iar a doua zi vom juca împotriva Stelei sau a Craiovei, turneul fiind în sistem Final 4. Astfel, vom avea parte de două meciuri tari, cu două echipe ce își propun cel puțin claseara în primele cinci echipe ale conferințelor din care fac parte. Continuăm acasă cu două meciuri în compania echipei CSM Galați, iar pe această cale aș vrea să mulțumim echipei din Galați și domnului Nini pentru disponibilitate și înțelegere. Galați are o echipă din conferință vecină, dar o echipă mereu surprinzătoare. Ultimul turneu este Cupa ”Dinamo”, fiind ultima repetiție înainte de începerea campionatului, unde vom debuta împotriva echipei gazdă, o echipă cu pretenții la primele patru locuri în LNBM, iar ultimul adversar fiind încă necunoscut”.

 Vă vom anunţa în timp util dacă vor exista schimbări în programul de meciuri al echipei noastre din presezon.

28 septembrie, START în noua ediție din Liga Națională de Baschet Masculin / CSM Târgu Jiu – CSM Târgu Mureș

CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu în prima rundă a noului sezon din LNBM, cu CSM Târgu Mureș, după ce Federația Română de Baschet a anunțat că se inversează programul etapei 1 cu cel al etapei 5 în Conferința A din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2022-2023. Motivul acestei modificări este legat de faptul că SCM U Craiova are programat turneul preliminar FIBA Europe Cup în perioada 27-30 septembrie 2022. Inițial, CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să joace în runda inaugurală în deplasare, pe terenul echipei CSM Petrolul Ploiești, dar FR Baschet a operat această modificare din cauza participării echipei din Craiova în cupele europene. Prima etapă din sezonul regulat LNBM are loc pe 28 septembrie.

LOT CSM TÂRGU JIU

Jucători: Porter Troupe, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Andrei Bărăgan, Andrei Gheorghe, Bogdan Penciu, Octavian Ilie, Răzvan Pavel, Andriy Agafonov, Dylan Frye, Shamiel Shawn Stevenson, Tyler Michel Creammer. Din lotul lărgit mai fac parte şi juniorii Alexandru Mitu şi Flavius Toropu. Ce doi tineri baschetbalişti, care au dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CSS Târgu Jiu, se pregătesc sub comanda lui Claudiu Alionescu.

Staff: Claudiu Alionescu (antrenor principal), Alexandru Gliga (antrenor secund) și Alin Drondoie (kinetoterapeut), la care s-a adăugat în această vară şi Patrick Toma (preparator fizic) şi Andreea Garcia (fizioterapeut).

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu.

Comment here