Baschet

Porter Troupe, noul antrenor principal al CSM Târgu Jiu. Claudiu Alionescu, director tehnic al grupării gorjene

Americanul Porter Troupe este noul antrenor principal al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu. Claudiu Alionescu va rămâne în continuare alături de echipă şi va ocupa postul de director tehnic al grupării gorjene. Schimbarea vine pe fondul unor probleme medicale pe care le are Claudiu Alionescu. Porter Troupe va fi în continuare și jucător al echipei gorjene. 

Schimbări pe banca tehnică a echipei de baschet masculin a CSM Târgu Jiu, care are un nou antrenor principal începând de la mijlocul acestei săptămâni. Americanul Porter Troupe a primit misiunea de a conduce echipa în acest sezon. Robert Bălăeţ, directorul CSM Târgu Jiu, a fost cel care a făcut anunțul acestei schimbări în cadrul conferinţei de presă premergătoare partidei cu CSM Ploiești. ”Este momentul ca şi Porter Troupe să îşi înceapă cariera de antrenor. Este o şansă pe care o are, chiar dacă vine într-un moment nu tocmai fericit pentru noi. Sper să fie într-un ceas bun. Am încredere în el şi în echipă şi sunt convins că împreună ne vom îndeplini obiectivul, acela de a ne menţine în Liga Naţională”, a fost anunţul făcut de directorul clubului gorjean.

 

Claudiu Alionescu a explicat la conferinţa de presă care au fost motivele care l-au determinat să renunţe în acest moment la postul de antrenor principal. Antrenorul gorjean trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală care nu suferă amânare, iar prin natura intervenţiei, pentru o perioadă de timp, antrenorul gorjean era în imposibilitatea de a-şi putea folosi vocea. În acest context, oficialii clubului gorjean au decis ca cel mai experimentat jucător din cadrul lotului, Porter Troupe, să ocupe postul de antrenor principal. Claudiu Alionescu va rămâne alături de echipă şi va ocupa postul de director tehnic al grupării gorjene.

Din postura de jucător, Porter Troupe a scris istorie pentru baschetul gorjean. Acum a devenit principalul echipei de baschet şi se află într-un moment important al carierei sale. ”Am venit la Târgu Jiu cu gândul de a-mi încheia cariera de jucător, dar nu m-am gândit că voi fi şi antrenor şi jucător. La cum este construită echipa la ora actuală, este clar că va trebui să şi joc, moment în care voi fi ajutat de pe bancă de Claudiu şi Alex Gliga, dar responsabilitatea este în totalitate a mea, iar la la final îmi voi asuma acest lucru”, a declarat Porter Troupe. Noul principal al grupării gorjene a vorbit în cadrul conferinţei de presă şi despe meciul de Ploieşti, primul test pentru el în postura de antrenor.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART
Ediția 2022-2023
Conferința A
Etapa a-5-a
Ploiești, Sala Sporturilor Olimpia 
Sâmbătă, 29.10.2022 / Ora 18.00  / Live pe FRBTV
CSM Baschet Petrolul Ploiești – CSM Târgu Jiu

 

Comment here