Baschet

Mihai Bădiţa, cel mai tânăr component al echipei CSM Târgu Jiu. Mihai: Mereu mi-am dorit să joc pentru orașul meu. Este o dorinţă împlinită! Mă bucur că am fost ales să fac parte din familia CSM

Mihai Bădiţa este acum cel mai tânăr component al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu. Deşi este încă la vârsta junioratului, unul dintre cei mai talentaţi tineri baschetbalişti din Târgu Jiu a fost cooptat la echipa mare a CSM Târgu Jiu.

Este fără îndoială unul dintre cei mai tineri jucători din România care a semnat un contract sportiv cu o echipă de Ligă Naţională, iar CSM Târgu Jiu încearcă să-şi asigure viitorul prin cooptarea unor jucători foarte tineri, cum este şi cazul lui Mihai Bădiţa. Tânăr şi ambiţios, Mihai a făcut relativ repede pasul către echipa mare sezonul trecut, când a şi debutat pentru CSM Târgu Jiu. Un sportiv cu reale calităţi, cu o maturitate în joc mult peste vârsta lui, care poate în scurt timp să fie unul dintre jucătorii de bază de la Târgu Jiu.

Mihai s-a născut pe 17 decembrie 2003 și face baschet de la 7 ani. Am vorbit cu mezinul echipei gorjene care era extrem de emoţionat după semnarea contractului cu formaţia antrenată de Claudiu Alionescu.

Mihai, felicitări şi ţie pentru semnarea contractului cu CSM Târgu Jiu. Acum tu esti cel mai tânăr component al echipei de baschet CSM Targu Jiu. Tu cum ai primit vestea că vei fi chemat să semnezi o înţelegere cu CSM?

Am fost extrem de emoționat la vestea că voi semna un contract cu echipa orașului. Mereu mi-am dorit să joc pentru orașul meu, iar faptul că la doar 16 ani am semnat primul contract sportiv cu un club de ligă națională m-a facut extrem de fericit.

Ce înseamnă pentru tine să joci pentru echipa oraşului tau şi mai ales la acest nivel?

Este o dorinţă împlinită! Mă bucur că am fost ales să fac parte din familia CSM-ului şi că am ocazia să joc la cel mai înalt nivel.

Care este obiectivul tau pentru acest sezon?

Singurul meu obiectiv pentru acest sezon este să joc, să evoluez din punct de vedere sportiv şi să fac faţă situaţiilor impuse de joc. Vreau să îmi ajut echipa cât mai mult şi sunt conştient că trebuie să depun un efort susţinut pentru a obţine minute de joc. Va fi un sezon greu dar totul depinde doar de noi să avem evoluţii cţt mai bune.

Când și unde ai început să practici baschetul?

Am început să practic baschetul de la vârsta de 7 ani, sub îndrumarea doamnei Alexandra Brabete. Părinții au fost cei care m-au îndrumat către sport şi încă de la primele antrenamente, baschetul m-a cucerit și, deși nu eram talentat, am continuat să practic acest sport. Pe măsură ce exersam din ce în ce mai mult, au început să apară și rezultatele. Am avut marea șansă să pot participa atât la antrenamentele echipei mele de bază, cât și la antrenamentele echipelor mai mari, unde am fost cooptat. Astfel am avut ocazia să lucrez sub îndrumarea domnilor antrenori Gliga Alexandru, Iuțalîm Renato, Berca Ionut, Răuț Laurentiu și Alionescu Claudiu.

Cum te vei descurca si cu scoala si cu baschetul?

Ştiu că o să mă descurc cu brio. La început mersul la antrenamente era condiţionat de notele obţinute la şcoală. Acum nu mai e cazul. Am învăţat să îmbin şcoala cu baschetul şi să obţin rezultate bune pe ambele planuri.

Un mesaj pentru fanii CSM?

Baschetul fara spectatori nu are niciun farmec. Îi aşteptăm cu drag la sală, în număr cât mai mare şi să conducă echipa spre victorie. Târgu-Jiul a avut mereu o galerie de excepţie care a ştiut să aprecieze eforturile echipei, care a cântat li la bine şi la greu, şi a încantat prin modul în care a susţinut echipa. Hai CSM!

Mihai Bădiță a jucat pentru CSȘ Târgu Jiu la nivel juvenil, ACS Târgu Jiu în Liga 1, respectiv CSM Târgu Jiu la seniori. Mihai a evoluat în competițiile de minibaschet, U13, U14, U16 și U18 între 2011 și 2019. În sezonul 2018/19 a debutat la nivel de seniori, jucând în Liga 1.

În stagiunea 2019/20 a debutat pentru CSM Târgu Jiu.

Performanţe la nivel juvenil:

Sezonul 2016/2017 – Locul 7 Turneul Final al CN U14 de la Oradea

Sezonul 2017/2018 – Locul 6 Turneul Final al CN U18 de la Sibiu

Sezonul 2018/2019 – Locul 3 Turneul Final al O.N.S.S de la Sighetu Marmţiei

Comment here