Lupte

Luptătorul gorjean Octavian Mitoi va reprezenta CSM Târgu Jiu la Campionatul Național Individual U17 / Probă parter, de la Călărași. Competiția este una în premieră!

La acest sfârșit de săptămână, Sala Polivalentă din Călărași găzduiește Campionatul Național Invididual U17 / Probă parter. În premieră, luptătorii cadeți își vor testa lupta la sol prin procedeele tehnice din parter. Octavian Mitoi va reprezenta CSM Târgu Jiu la această competiție, care are loc în perioada 12 – 15 octombrie 2023. Luptătorul pregătit de Mădălin Gorjanu va concura la categoria 71 de kilorgrame. ”Este ceva nou pentru noi toți acest Campionat Național de luptă – Probă parter! Sper să ne întoarcem cu un rezultat bun. Sper ca Octavian să lupte ca de obicei, așa cum ne-a obișnuit, pentru o medalie”, a declarat la plecarea spre Călărași, antrenorul Mădălin Gorjanu.

Se anunță un week-end plin de adrenalină la Călărași, acolo unde, în premieră, are loc Campionatul Național Individual U17 / Probă parter. În același timp are loc și Campionatul Național Individual Juniori 4, astfel că la cele două competiții și-au anunțat prezența peste 450 de luptători din toată țara, care vor concura pentru medaliile de campioni ai României, la diverse categorii.  Atrage însă atenția competiția juniorilor U17, acolo unde va intra în luptă și gorjeanul Octavian Mitoi, legitimat la CSM Târgu Jiu. Pentru prima oară, luptătorii cadeți își vor testa lupta la sol prin procedeele tehnice din parter.

”Este primul an în care se organizează acest fel se Campionat Național. Pentru a dezvolta cât mai mult diversitatea procedeelor, Federația Română de Lupte a înființat acest C.N pentru categoriile de vârsta până la 17 ani. Practic, lupta începe cu unul din sportivi culcat pe burtă, iar adversarul său va încerca să puncteze cât mai mult în decurs de 30 de secunde pe repriză. Apoi, rolurile se vor schimba, atacantul devenind apărător și invers”, ne-a explicat în ce constă această probă, antrenorul Mădălin Gorjanu.

Tânărul și talentatul sportiv Octavian Mitoi, pregătit de Mădălin Gorjanu, va intra pe saltea la categoria 71 de kilograme. Antrenorul este convins că Octavian se va lupta pentru o medalie.

Mădălin Gorjanu, antrenor secția de lupte CSM Târgu Jiu: ”Este ceva nou pentru noi toți acest Campionat Național de luptă – Probă parter! Sper să ne întoarcem cu un rezultat bun. Sper ca Octavian să lupte ca de obicei, așa cum ne-a obișnuit, pentru o medalie”.

Comment here