Lupte

Luptătorul gorjean Eduard POPESCU, MEDALIE DE BRONZ la categoria +90 Kg Juniori la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă (Beach Wrestling World Championships 2021 – Constanţa). Interviu cu Eduard Popescu

Performanţă de excepţie reuşită de luptătorul gorjean Eduard Popescu. Tânărul şi ambiţiosul sportiv, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Eduard Popescu a făcut parte din Lotul Naţional de Juniori al României şi a concurat la categoria +90 de Kg. Competiţia a fost organizată de Federația Română de Lupte pe Plaja Neversea de la Constanţa.

A fost cel mai important eveniment sportiv organizat în România în 2021. La competiţie, au fost prezenţi peste 600 de luptători şi oficiali reprezentând peste 50 de ţări. Din punct de vedere al rezultatului obţinut la Campionatul Mondial, pe nisipul Plajei Neversea la Beach Wrestling World Championships 2021, Gorjul contează acum cu adevărat în lumea luptelor pe plajă. Meritul este atât al luptătorului gorjean Eduard Popescu, cât şi al antrenorilor Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase, cei care se ocupă de pregătirea lui Eduard Popescu la Târgu Jiu. La categoria de vârstă juniori la +90 de Kg, categorie la care a concurat Eduard Popescu, locul 1 a fost cucerit de un luptător din Grecia, în timp ce locul 2 a revenit unui luptător din Turcia.

După această performanţă senzaţională pentru sportul gorjean am stat de vorbă cu Eduard Popescu. Medaliatul cu bronz ne-a povestit cum a trăit momentul în care a urcat pe podium şi ce planuri de viitor are în acest sport.

INTERVIU CU EDUARD POPESCU

Eduard, felicitări pentru performanţa obţinută.

Eduard Popescu: Mulțumesc frumos!

Ai reprezentat cu succes România la acest campionat şi implicit sportul gorjean prin obţinerea acestei medalii. Cum a fost acest campionat?

Eduard Popescu: A fost greu. A fost un campionat cu sportivi puternici, bine pregătiţi, dar eu mă bucur enorm că am adus o medalie României şi că am reprezentat cu succes oraşul Târgu Jiu. Acest campionat a fost un pas înainte pentru mine, a fost ceva nou pentru mine, fiind pentru prima dată la o astfel de competiţie. Adversarii mei au fost foarte bine pregătiți, însă am reușit să le fac față.

Ce sentimente ai avut atunci cand ai urcat pe podiumul mondial?

Eduard Popescu: M-am simțit copleșit de emoții atunci când am urcat pe podiumul de la Mondiale. A fost un sentiment plăcut şi mă bucur că am reușit să-i fac mândri, atât pe antrenorii mei, cât și pe cei dragi mie.

Ce înseamnă pentru tine această performanţă şi ce înseamnă pentru oraşul Târgu Jiu performanţa ta?

Eduard Popescu: Pentru mine, această performanţă reprezintă un pas uriaş în cariera mea de sportiv. Am reușit să aduc o medalie pe plan mondial în palmaresul Gorjului şi cred că am făcut ca oraşul Târgu Jiu să conteze în acest sport.

Cât trebuie să munceşti şi ce sacrificii trebuie să faci pentru a urca pe podiumul mondial?

Eduard Popescu: E vorba de multă muncă şi sacrificii. Pentru a urca pe podiumul mondial, în opinia mea, este nevoie de multă seriozitate, ambiție și muncă. Trebuie să tragi tare la fiecare antrenament, să renunţi la numite chestii care ţi-ar putea afecta pregătirea, dar trebuie să ai mare grijă şi la alimentație. Sunt foarte importante pentru a atinge o asemenea performanță.

Cui dedici această medalie?

Eduard Popescu: Această medalie o dedic atât prietenei mele, cât și familiei, dar și antrenorilor care au avut încredere deplină în mine.

Ce urmează pentru tine după acest campionat?

Eduard Popescu: După acest campionat îmi doresc să progresez cât mai mult în acest sport de performanţă și de ce nu, pe viitor, să reușesc să obțin o medalie de aur pe plan mondial.

 

Comment here