Handbal

Handbalistele, la prima victorie din acest sezon pe teren propriu / CSM Târgu Jiu – CNE Râmnicu Vâlcea 32-31 (17-13)

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu Jiu a trecut, la limită, de CNE Râmnicu Vâlcea, scor 32-31, la pauză 17-13. Meciul a contat pentru etapa a-3-a din Seria B a Diviziei A. 

Meci mult mai greu decât se aşteptau handbalistele pregătite de Liviu Andrieş şi Andrei Enache. În Sala Sporturilor din Târgu Jiu a venit CNE Râmnicu Vâlcea, o echipă cu jucătoare foarte tinere, dar extrem de ambiţioase şi talentate, şi care a pus destule probleme în meciul cu CSM Târgu Jiu, mai ales pe finalul partidei. CSM Târgu Jiu şi-a trecut în cont a doua victorie din acest sezon, la chiar primul meci oficial din noul sezon al Diviziei A. Elevele lui Liviu Andrieş au condus şi la 7 goluri, 28-21, dar au avut ceva emoţii pe final, când echipa din Vâlcea s-a apropiat la doar un singur gol.

Echipa oaspete a început bine meciul şi a fost cea care a deschis tabela, iar apoi a condus cu 3-2 în minutul 8. A fost ultima dată în meci când vâlcencele au condus pe tabelă. Handbalistele lui Liviu Andrieş au revenit însă repede la conducere, 5-3 şi 8-6, după primul sfert de oră. Gazdele şi-au mărit avantajul la patru goluri,16-12 şi 17-13, scor cu care s-a încheiat prima parte a jocului.

De la vestiare, gorjencele au venit ceva mai decise să tranşeze soarta celor trei puncte puse în joc şi şi-au mărit avantajul la 5 goluri, 20-15 şi 25-20. Mai mult, handbalistele de la CSM Târgu Jiu au apăsat pedala de acceleraţie şi în minutul 48, tabela indica 28-21, cea mai mare diferenţă de scor din meci şi 32-25 în minutul 54. Văzute prea repede cu cele trei puncte în cont, gorjencele s-au relaxat prematur. Finalul de meci a aparţinut echipei din Vâlcea, care a reuşit să înscrie de 6 ori consecutiv în poarta echipei din Târgu Jiu, iar tabela indica, cu câteva secunde înainte de final, 32-31. Ultimul atac a aparţinut CSM Târgu Jiu. Nu s-a mai întâmplat nimic şi formaţia gorjeană a câştigat, cu ceva emoţii, un meci pe care l-a avut în permanenţă în mână. Cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu a fost Anna Ivanenko, cu 10 goluri, fiind urmată de Ira Zinatullina, cu 6 reuşite şi Sabine Klimek, cu 5 goluri marcate. La CSM Târgu Jiu şi-a făcut debutul într-un meci oficial Pal Ceandani, jucătoare care a avut o evoluţie bună şi a reuşit să înscrie de 4 ori în poarta echipei din Vâlcea.

Iată ce a declarat la finalul meciului Liviu Andrieş, antrenorul principal al echipei CSM Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Cristina Popovici, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriţă, Bianca Stanca 2g, Alexia Iordache, Andreea Olariu, Valentina Toader 2g, Anna Ivanenko 10g, Mădălina Olariu, Ira Zinatullina 6g, Gabriela Frunză, Pal Ceandani 4g, Ioana Toader 3g, Sabine Klimek 5g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

În clasament, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 5, cu 6 puncte din 2 meciuri, la egaliate de puncte cu ocupantele locurilor 3 şi 4, CSU Cluj şi Univesitatea Timişoara, dar despărţite de golaveraj. Şi Clujul şi Timişoara au tot câte două meciuri jucate. Pe primul loc este satelitul Gloria Bistriţa II, cu 9p, iar pe locul 2, CSU Reşiţa, cu 7p, dar ambele echipe au deja trei meciuri disputate.

Următorul meci pentru CSM Târgu Jiu este programat pentru joi, 30 septembrie, de la ora 13, în deplasare, cu CS Handbal Club Harghita. În Sala Sporturilor din Odorheiul Secuiesc, CSM Târgu Jiu va juca cu echipa care se află pe penultimul loc în clasament, cu trei înfrângeri din tot atâtea meciuri.

Comment here