Lupte

Luptătorii de la CSM Târgu Jiu se luptă din nou pentru medalii la malul mării. Alexandru Beşliu, Eduard Popescu şi Octavian Mitoi participă la Turneul Final al Campionatului Naţional Individual şi al Cupei României de Seniori şi Cadeţi

Luptătorii gorjeni se luptă din nou pentru medalii la malul mării. Alexandru Beşliu, Eduard Popescu şi Octavian Mitoi vor participa la Turneul Final al Campionatului Naţional Individual şi al Cupei României de Seniori şi Cadeţi. Constanţa va fi gazda competiţiilor care se vor desfăşura în perioada 14-17 octombrie.

Organizate sub egida Federaţiei Română de Lupte, întrecerilor vor fi găzduite de Sala Sporturilor din Năvodari, acolo unde sute de luptători vor intra pe saltea în  cadrul turneului final al Campionatului Naţional Individual de cadeţi şi al Cupei României la lupte libere, greco-romane şi lupte feminine pentru seniori. Printre ei se numări şi sportivii gorjeni Alexandru Beşliu şi Eduard Popescu, cu legitimare CSM Târgu Jiu -CS Pandurii, la seniori, dar şi Octavian Mitoi, legitimat la CSM Târgu Jiu, la cadeţi.

Alexandru Beşliu va intra pe saltea la categoria 97 de Kg, Eduard Popescu la categoria 125 de Kg, în timp ce la cadeţi, Octavian Mitoi, va concura la categoria 71 de Kg.

În vara acestui an, la Lugoj, Alexandru Beşliu a cucerit aurul la categoria 97 de kg în cadrul Finalei Campionatului Național Individual Seniori U23. Cu toate acestea, campionul naţional de seniori U23 recunoaşte că are emoţii când vine vorba de competiţia de la malul mării, dar merge acolo cu un singur gând, să urce din nou pe podium.

Alexandru Beşliu, luptător categoria 97 Kg seniori: „Trebuie să recunosc că am ceva emoţii când vine vorba de această competiţie, pentru că este la nivel de seniori, dar chiar şi aşa, obiectivul meu este să urc pe podium. M-am pregătit foarte bine, pot spune că pregătirea mea evoluează din ce în ce mai bine, iar la acest campionat sper să se observe acest aspect. Competiţia va fi cu siguranţă una dificilă, dar sper să aduc o medalie pentru oraşul Târgu Jiu”.

Şi Eduard Popescu se întoarce la malul mării cu gândul de a urca pe podium la categoria sa, la 125 de Kg. Cu doar o lună în urmă, Eduard Popescu cucerea, la Constanţa, medalia de bronz la categoria +90 Kg Juniori la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Mădălin Gorjanu, cel care se ocupă, împreună cu Ştefan Tănase, de pregătirea celor doi sportivi, are încredere în elevii săi că vor face un turneu bun.

Mădălin Gorjanu, antrenor secţia de lupte a CSM Târgu Jiu: „Urmează competiţii foarte grele, Campionatul Naţional de Cadeţi şi Cupa României de Seniori, competiţii în care CSM Târgu Jiu va fi reprezentată de cei doi grei deja consacraţi, Alexandru Beşliu şi Eduard Popescu, încă juniori, dar care trebuie să se călească în meciuri dure, pentru a pregătii trecerea la seniori în viitorul foarte apropiat. Sunt sigur că din aceste competiţii, băieţii au doar de câştigat, indiferent de locul pe care se vor clasa la finalul competiţiei”.

Pe lângă cei doi campioni gorjeni, secţia de lupte a CSM Târgu Jiu va fi reprezentată şi de Octavian Mitoi. Debutant la un asemenea nivel, sportivul pregătit de Mădălin Gorjanu va intra pe saltea la categoria 71 de Kg.

Mădălin Gorjanu, antrenor secţia de lupte a CSM Târgu Jiu: „Octavian Mitoi este un tânar cu reale calităţi, dar fară experienţă, care are nevoie de cât mai multe meciuri tari. La fel ca şi ceilalţi, şi Octavian are doar de câştigat dintr-o astfel de competiţie, indiferent pe ce loc se va clasa”.

Din cauza situaţiei epidemiologice actuale, este posibil ca acesta să fie ultimul turneu din acest an. Federaţia Română de Lupte a decis amânarea turneului final al Campionatului Naţional Individual de seniori şi echipe-seniori ce urma să aibă loc la Reşiţa, în perioada 29-31 octombrie. Nu se ştie deocamdată, dacă şi Finala Campionatului Naţional de Juniori de la Târgu Mureş, din luna noiembrie, va fi amânată.

Comment here