Baschet

Lotul CSM Târgu Jiu s-a reunit pe 16 august la Sala Sporturilor. Baschetbaliştii pregătiţi de Claudiu Alionescu au demarat pregătirile pentru noul sezon competițional

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu s-au reunit marți, 16 august, în vederea demarării pregătirilor pentru noul sezon competiţional din LNBM, ediția 2022-2023. Gata cu vacanţa băieților antrenați de Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga, care s-au reunit marți după-amiază la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Pe lângă staff-ul tehnic şi reprezentanţii clubului, au fost prezenți jucătorii care au evoluat sezonul trecut la CSM Târgu Jiu şi au semnat prelungirea angajamentelor, dar și o parte dintre jucătorii care au semnat în această vară cu gruparea gorjeană.

Claudiu Alionescu a sunat adunarea, iar la reunirea lotului au fost prezenți jucătorii: Porter Troupe, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Andrei Bărăgan, Andrei Gheorghe, Carl Dylan, Bogdan Penciu şi Andriy Agafonov. Americanul Dylan Frye a lipsit motivat, urmând să se alăture echipei în cursul săptămânii viitoare. Gorjeanul Octavian Ilie a fost şi el prezent la reunirea lotului, se antrenează cu echipa în acest moment, urmând ca situaţia lui contractuală să se rezolve zilele următoare. Lotul nu este încă definitivat, oficialii grupării gorjene fiind în căutarea unui jucător de perimetru şi sunt deja în discuţii avansate cu un baschetbalist care să completeze acest post. 

Cât priveşte staff-ul tehnic al echipei gorjene de baschet masculin, acesta este alcătuit din Claudiu Alionescu (antrenor principal), Alexandru Gliga (antrenor secund) și Alin Drondoie (kinetoterapeut), la care s-a adăugat în această vară şi Patrick Toma (preparator fizic) şi Andreea Garcia (fizioterapeut). La reunirea de marți a fost prezent și expertul sportiv, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu, Adrian Roșu, dar şi directorul clubului CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț, care a discutat minute bune cu jucătorii veniţi la prima sesiune de antrenament. 

După ce a efectuat vizita medicală, echipa de baschet a clubului nostru a început pregătirea pentru noul sezon competițional cu antrenamente de reacomodare la efort. 

În programul de pregătire al echipei au fost deja parafate şi câteva meciuri de verificare. Pe 11 şi 12 septembrie, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, la Piteşti, iar pe 17-18 septembrie vor fi alte meciuri de pregătire în cadrul unui turneu pe care oficialii clubului gorjean îşi doresc să-l organizeze la Târgu Jiu. Vă vom anunţa în timp util programul de meciuri al echipei noastre din presezon.

CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu în prima rundă a noului sezon din LNBM, cu CSM Târgu Mureș, după ce Federația Română de Baschet a anunțat că se inversează programul etapei 1 cu cel al etapei 5 în Conferința A din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2022-2023. Motivul acestei modificări este legat de faptul că SCM U Craiova are programat turneul preliminar FIBA Europe Cup în perioada 27-30 septembrie 2022.

Inițial, CSM Târgu Jiu ar fi trebuit să joace în runda inaugurală în deplasare, pe terenul echipei CSM Petrolul Ploiești, dar FR Baschet a operat această modificare din cauza participării echipei din Craiova în cupele europene. Prima etapă din sezonul regulat LNBM are loc pe 28 septembrie.

Iată ce ne-a declarat Claudiu Alionescu la reunirea lotului.

 

 

Comment here