Baschet

LNBM / Turneu 4 / Sibiu, 6-7 ianuarie. CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 77-98. Claudiu Alionescu: Am fost cel puțin o repriză egali cu Sibiul, liderul Ligii Naţionale, și pe acest lucru trebuie să clădim

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat, joi seară, în faţa celor de la CSU Sibiu. Echipa din Ardeal s-a impus cu 98-77, după ce, la pauza mare, gorjenii conduceau pe tabelă cu 47-44.

Claudiu Alionescu: „Meciul de astăzi a avut două părți total opuse. În prima repriză când am avut energie și am ținut pasul cu o echipă ca şi Sibiul, echipă la care calitatea fizica este definitorie. După pauză am căzut și acolo s-a făcut diferența, la intensitea ambelor faze. Din păcate, cred că diferanţa de scor este un pic prea mare faţă de ceea ce am arătat astăzi pe teren. Am fost cel puțin o repriză egali cu Sibiul și pe acest lucru trebuie să clădim. Vreau să îmi felicit jucătorii pentru efortul depus astăzi, în special, și pe parcursul întregului turneu. La o echipă ca a noastră este foarte greu să îți lipească unul sau mai mulţi jucători din rotație, asta se simte, iar nouă ne-au lipsit trei”, a declarat la finalul meciului antrenorul gorjean.

Fără pivotul sârb Stefan Andrejevic, fără georgianul Revaz Rogava și cu Andrei Gheorghe doar pe banca de rezerve, CSM Târgu Jiu a început curajos meciul din Sala Transilvania cu liderul la zi al Ligii Naţionale, CSU Sibiu. De curaj a dat dovadă şi antrenorul Claudiu Alionescu, care la titularizat pe tânărul baschetbalist gorjean Mihai Bădiță. „Chiar dacă nu îmi stă în caracter să fac aprecieri individuale, aş vrea să îl felicit pe Mihai Bădiță, un jucător care abia a împlinit 17 ani, iar astăzi a trecut cu bine peste debutul ca și titular la o echipa de senior în Liga Națională și împotriva unui adversar cum este Sibiu”, a declarat la finalul meciului antrenorul gorjean, mulţumit de prestaţia jucătorului său.

Primul act al partidei s-a disputat sub semnul echilibrului. Ambele echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Elevii lui Alionescu au început bine meciul din Sala Transilvania. Chiar dacă Sibiul a deschis tabela prin reuşita de 3p a lui Tohătan, replica gorjenilor a venit imediat. Nikolic şi Borşa, ambii cu reuşite de 3p au dus CSM-ul în avantaj, scor 6-3. A fost rândul gazdelor să treacă la conducere după ce Torok a trecut pe la linia de libere, 6-7. Jake Spurgeon a întors tabela în favoarea gorjenilor după un coş marcat de la semidistanţă, 8-7 pentru CSM. Adisson a punctat din afara semicercului, dar tânărul baschetbalist gorjean Mihai Bădiţă, infiltrat bine sub panoul advers a strâns scorul pe tabelă, 10-11. Gazdele au încercat în două rânduri o desprindere pe tabelă, dar Kevin Allen şi Nikolic au menţinut echilibrul pe tabelă. Sibiul şi-a adjudecat primul sfert la doar o posesie distanţă, 22-20.

Sfertul secund a început în aceaşi manieră, cu Sibiul încercând să se distanţeze şi cu CSM Târgu Jiu pe urmele gazdelor. Philmore, Hardy şi Johnson au punctat pentru sibieni, în timp ce Kevin Allen, Spurgeon, Borşa şi Camil Berculescu au menţinut formaţia gorjeană la 3 puncte distanţă de gruparea sibiană, 31-34. Sibiul a dat din nou senzaţia că se poate desprinde pe tabelă, când, la jumătatea sfertului doi, Johnson a dus Sibiul la 7 puncte distanţă, scor 31-38, moment în care Claudiu Alionescu a solicitat time-out. La revenirea pe parchet, gorjenii au reuşit să răstoarne scorul pe tabelă. Kevin Allen şi Alin Borşa au punctat de sub panou, în timp ce Nikolic, McClain şi Spurgeon au înscris de la mare distanţă, iar tabela indica 47-42 pentru CSM Târgu Jiu. Johnson a înscris ultimul coş al sfertului doi, un sfert pe care formaţia gorjeană la câștigat cu 27-22, iar la pauza mare CSM Târgu Jiu conducea pe terenul liderului cu 47-44.

În debutul sfertului trei, Adisson şi Hardy au readus Sibiul în avantaj, 49-50, însă căpitanul Alin Borşa a punctat în două rânduri pentru 54-50. La jumătatea sfertului trei, Spurgeon a înscris de sub panou pentru 56-53. A fost ultima dată în meci cand formaţia gorjeană a condus pe tabela de marcaj. Rotaţia mică şi lipsa unui al doilea pivot s-a simţit în jocul gorjenilor, care, pe fondul oboselii a început să cedeze. A urmat o serie de reuşite pentru sibieni care s-au impus în actul trei cu 28-14. CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu, scor 61-72, înainte de sfertul decisiv.

Ultimul act a început cu formaţia gazdă în forţă, care a tranşat decisiv meciul în favoarea sa. Adisson, Cooper şi Philmore au dus Sibiul la peste 20 de puncte, scor 61-83. Seria gazdelor a fost întreruptă de pătruderea spectaculoasă a lui Camil Berculescu, 63-83. Nikolic, Spurgeon şi Alex Berca au mai redus din diferenţă, scor 71-89, dar fără a pune în pericol succesul gazdelor. Sibiul a ajuns la cota 98 după coșul lui Tohătan de la mare distanţă. Ultima reuşita a meciului a fost a talentatului baschetbalist gorjean Mihai Bădiţă. Găsit bine sub panou de Alin Borşa, juniorul Mihai Bădiţă a reuşit să înscrie într-un ultim act adjudecat de formaţia din Sibiu cu 26-16. Scor final: CSM Târgu Jiu – CSU Sibiu 77-98.

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 16p, Jake Spurgeon 15p, Stefan Nikolic 14p, Alin Borşa 11p, Darien McClain 8p, Camil Berculescu 6p, Mihai Bădiţă 4p, Alexandru Berca 3p, Răzvan Bratoloveanu, Teodor Grama, Răzvan Pavel, Andrei Gheorghe. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here