Baschet

LNBM, Grupa 11-18, Etapa 5 / Victorie clară a baschetbaliştilor gorjeni. CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi 85-63(Galerie FOTO)

Victorie extrem de importantă obţinută de CSM Târgu Jiu în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională. Vineri, 17 martie, CSM Târgu Jiu a câştigat de o manieră categorică duelul cu CSM Galaţi, scor 85-63. Pe sferturi a fost 22-17, 21-11, 22-11 şi 20-24. Noam Weinberg a fost cel mai bun om al grupării gorjene. Baschetbalistul israelian, care are şi cetăţenie română, a reuşit 21 de puncte, fiind la cea mai bună prestaţie a sa de când a sosit la Târgu Jiu. Partida a contat pentru etapa a-5-a din Grupa 11-18. Cu această victorie CSM Târgu Jiu a urcat un loc în clasament, fiind acum pe locul 6 în Grupa 11-18.

CSM Târgu Jiu a înregistrat a doua victorie consecutivă din Grupa 11-18, după succesul obţinut în faţa celor de la CSM Galaţi. Câteva sute de suporteri au asistat la cel mai bun meci al grupării gorjene din acest sezon. Gălăţenii nu prea au avut replică în acest meci. Oaspeţii au fost năuciţi de jocul în viteză, de modul în care mingea a circulat în jocul baschetbaliştilor lui Kresimir Basic, dar şi de determinarea cu care gorjenii s-au luptat pentru fiecare minge. Baschetbaliştii grupării gorjene au dominat aproape tot meciul meciul şi s-au impus fără probleme în primele trei sferturi ale partidei. Gorjenii au cedat la mică diferenţă ultimul act al meciului, însă şi pe fondul schimbărilor efectuate în echipă, când pe parchet şi-au făcut apariţia jucătorii care au prins mai puţine minute de-a lungul acestui sezon. 

CSM Târgu Jiu a început partida cu următorul ”5”: Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Anthony Durham şi Andrei Gheorghe.

CSM Galaţi a început mai bine partida şi după primele şarje ofensive, oaspeţii aveau deja +6 pe tabelă, scor 0-6. Seria a fost pentru moment întreruptă de Shamiel Stevenson, cu o aruncare de la linia de libere, scor 1-6. Gălăţenii au punctat pentru 1-8 şi părea că vor avea un meci uşor, doar că elevii lui Kresimir Basic s-au trezit la timp şi au răsturnat rapid scorul pe tabelă. Andrei Gheorghe cu prima aruncare de 3p a meciului, Anthony Durham şi Dylan Frye au adus avantajul pentru CSM Târgu Jiu, scor 9-8. Gălăţenii nu au rămas datori şi au revenit în avantaj, scor 9-12 în minutul 4 al confruntării. A fost ultima dată în meci când CSM Galaţi a condus pe tabelă. A urmat apoi un run de 9-0 al echipei din Târgu Jiu, care a urcat scorul la 19-12. Oaspeţii s-au apropiat periculos pe tabelă, la doar o posesie, scor 19-17, dar Shamiel Stevenson şi Noam Weinberg au lămurit lucrurile în primul sfert, adjudecat de gorjeni cu 22-17.

Sfertul doi a început cu coş CSM Târgu Jiu. Faza a fost rezolvată de Randall Brumant, scor 24-17. Gorjenii au ajuns la +10 pe tabelă, 27-17, după prima reuşită de 3p a lui Noam Weinberg. Galaţiul a reuşit să reducă uşor din diferenţă, pentru 27-23, dar Noam Weinberg a prins curaj şi a reuşit o nouă aruncare de 3p, pentru 30-23. Shamiel Stevenson şi-a încercat şi el norocul de la 3p şi a scuturat plasa inelului, în aplauzele publicului gorjean. Cu tirul reglat, Noam Weinberg a scuturat, din nou, plasa de la distanţă, scor 38-25, şi oaspeţii au cerut time-out. La reluare, după un coş al gălăţenilor, CSM Târgu Jiu a punctat prin Andrei Gheorghe şi Shamiel Stevenson, pentru 41-28. Sfertul doi s-a încheiat cu un coş, pe pătrundere, marcat de Camil Berculescu, care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, chiar de ziua sa. Actul doi s-a încheiat cu 21-11, iar gorjenii au intrat la vestiare cu +15 pe tabelă, scor 43-28.

Noam Weinberg şi-a continuat evoluţia bună şi după pauză. Extrema CSM Târgu Jiu a marcat de această dată pe pătrundere, pentru 45-28, în timp ce Shamiel Stevenson a urcat diferenţa la peste 20 de puncte, scor 49-28. Oaspeţii au înscris după minute bune de secetă, dar Noam Weinberg a reușit să înscrie, din nou, de la 3p, spre disperarea băncii gălăţene. Într-o seară de graţie, Noam a mai pus două puncte în contul său, iar tabela indica 54-30. După o scurtă răbufnire a oaspeţilor, Noam Weinberg a ridicat publicul în picioare, după o nouă reuşită de 3 puncte, scor 57-35. Thomas Kottas şi Shamiel Stevenson nu au avut milă de adversari şi au dus scorul la 61-37, moment în care gălăţenii au solicitat un nou time-out. La reluare, tot gorjenii au fost în prim plan, cu Thomas Kottas, de la linia de libere, şi reuşita de 3p a lui Anthony Durham, scor 65-37. Baschetbaliştii gorjeni s-au impus şi în actul 3, cu 22-11, şi au intrat în decisiv cu 65-39 pe tabelă.

Ultimul act a început cu gorjeanul Octavian Ilie în prim plan şi un coş de 3p, spre imensa bucurie a spectatorilor prezenţi la sală. Gorjenii au ajuns la peste 30 de puncte, după reuşitele lui Anthony Durham şi Dylan Frye, scor 71-39. Gălăţenii abia au mai putut face faţă iureşului lansat de gruparea gorjeană, care a înscris prin Randall Brumant, dar și prin Octavian Ilie, un nou coş de 3p, pentru 78-44. Dylan Frye, cu un coș de 3p, a pus și mai multă sare pe rana gălăţenilor, pentru 81-47. În ultimele 5 minute ale meciulu, Kresmir Basic a schimbat total liniile şi a trimis în teren şi jucători care au prins mai puţine minute în acest sezon. Gălăţenii au profitat de reaşezarea în teren a gazdelor şi au redus din diferenţă. Totuşi, Octavian Ilie mai găseşte resursele necesare pentru a înscrie alte 4 puncte. Gorjenii pierd ultimul act, dar cel mai important este că la general şi-au adjudecat o victorie extrem de importantă, și mult mai clar decât o arată scorul final: 85-63.

Iată cum a comentat antrenorul Kresimir Basic victoria echipei sale.

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Noam Weinberg. Israelianul, care are şi paşaport românesc, a totalizat 21 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. A fost urmat de Shamiel Stevenson, cu 19 puncte, 13 recuperări și o pasă decisivă. Dylan Frye a terminat meciul cu 12 puncte, 3 recuperări și 7 asisturi. O evoluție foarte bună a avut și Octavian Ilie. Gorjeanul a reușit 10 puncte, 1 recuperare și două pase decisive. Anthony Durham a încheiat meciul cu 9p, 8 recuperări și un asist. Andrei Gheorghe a reușit 5p în acest meci, Randall Brumant 4p, Thomas Kottas 3p, iar sărbătoritul zilei, Camil Berculescu a încheiat meciul cu 2p. Iată ce a declarat la finalul meciului Camil Berculescu, care astăzi a împlinit 25 de ani. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Anthony Durham, Bogdan Penciu, Camil Berculescu, Randall Brumant, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas, Octavian Ilie. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Director tehnic: Claudiu Alionescu.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART 
SEZON 2022-2023
GRUPA 11-18

ETAPA 5
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
VINERI, 17 MARTIE 2023, ORA 18.30
LIVE PE FRBTV

CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI
85-63( 22-17, 21-11, 22-11 şi 20-24)

GALERIE FOTO

 

Comment here