Baschet

LNBM, Grupa 11-18, Etapa 3 / Sâmbătă, 4 martie, ora 19.00 / CSM Târgu Jiu – CSM Focșani / Kresimir Basic: ”Sperăm ca publicul să fie, ca de fiecare dată, al șaselea jucător, și la final, să ne bucurăm împreună de un rezultat pozitiv”

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu încep la finalul acestei săptămâni seria celor 4 meciuri de pe teren propriu din Grupa 11-18. Conforma calendarului FRB, echipa pregătită de Kresimir Basic va juca în luna martie 4 meciuri la rând pe teren propriu. Prima confruntare este programată pentru sâmbătă, 4 martie, cu CSM Focșani. Partida contează pentru etapa a-3-a din Grupa 11-18 și va începe la ora 19.00. ”Trebuie să ne păstrăm randamentul și concentrarea pe care am avut-o la meciurile cu Steaua sau Craiova, fiindcă trebuie să ne impunem jocul. Sperăm ca publicul să fie, ca de fiecare dată, al șaselea jucător, și la final, să ne bucurăm împreună de un rezultat pozitiv”, a declarat Kresimir Basic la conferința de presă premergătoare partidei cu CSM Focșani.

Din punct de vedere baschetbalistic, luna martie este un foarte importantă pentru CSM Târgu Jiu, care începe o serie de partide extrem de importante pentru menținerea în Liga Națională. O serie de meciuri care poate rezolva într-un mod favorabil situația în clasament a echipei din Târgu Jiu, în perspectiva meciurilor din ultima fază a campionatului. O clasare cât mai bună în Grupa 11-18, ar însemna mai multe meciuri pe teren propriu în ultima fază a campionatului, ceea ce ar reprezenta un avantaj în plus pentru gruparea gorjeană în lupta pentru menținerea în Liga Națională. Baschetbaliștii lui Kresimir Basic au tras tare la antrenamente și sunt pregătiți de confruntările din luna martie. Antrenorul croat s-a declarat mulțumit de modul în care s-a pregătit echipa în pauza competițională.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Am avut o perioadă destul de bună de pregătire după ultimul meci oficial. Este clar că ne-am îmbunătățit situația față de când am preluat echipa, în special în ceea ce privește circulația mingii. Este clar că mai avem unele probleme de rezolvat, însă, per ansamblu, sunt mulțumit de cum se pregătește echipa și încrezător că putem face lucruri bune împreună”.

Primul hop în calea gorjenilor este CSM Focșani. În opinia lui Kresimir Basic, jucătorii săi trebuie să fie concentrați pe toată durata partidei pentru a scoate un rezultat pozitiv. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Este o echipă care joacă foarte mult tranziție ofensivă, cu shooteri foarte buni, care te pedepsesc dacă au ocazia. Nu sunt o echipă care complică lucrurile foarte mult în ofensivă, de aceea trebuie să fim pregătiți pentru aceste aspecte din primul până în ultimul minut. În ceea ce ne privește, trebuie să ne păstrăm randamentul și concentrarea pe care am avut-o la meciurile cu Steaua sau Craiova, fiindcă vrem să ținem echipa adversă la un anumit nivel, să ne impunem jocul”.

CSM Târgu Jiu va aborda partida cu o absență majoră în lot. Antrenorul croat nu se poate baza la acest meci pe capitanul Porter Troupe, accidentat, dar are convingerea că cei care vor intra pe teren vor da totul pentru victorie.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Porter nu va evolua în acest meci, este accidentat de o bună perioadă, însă trebuie să găsim puterea să trecem și peste aceste aspecte, pentru că nu îmi aduc aminte când am avut ultima oară un roster complet. Vom intra cu jucătorii care se prezintă cel mai bine în acest moment și vom vedea ceea ce vom putea rezolva la final”.

Kresimir Basic a făcut apel și la suporterii gorjeni să vină alături de echipă.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Sperăm ca fanii să vină și să ne susțină în număr cât mai mare, pentru că este diferit să joci cu sau fără spectatori. De asemenea, sperăm ca publicul să fie, ca de fiecare dată, al șaselea jucător, să ne împingă de la spate, să rezoneze cu băieții, pentru că vor da totul pe teren, și astfel, la final, să ne bucurăm împreună de un rezultat pozitiv”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART 
Sezon 2022-2023
GRUPA 11-18

Etapa a-3-a
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
SÂMBĂTĂ, 4 MARTIE 2023, Ora 19.00
CSM TÂRGU JIU –  CSM FOCȘANI

PROGRAM LNBM 
Grupa 11-18
Etapele 3-8

Comment here