Baschet

LNBM, Grupa 11-18, Etapa 4 / Prima victorie a baschetbaliştilor gorjeni în Grupa 11-18 / CSM Târgu Jiu – Laguna Bucureşti 70-66(Galerie FOTO)

Sâmbătă, 11 martie, CSM Târgu Jiu a înregistrat prima victorie din Grupa 11-18. În etapa a-4-a din faza a doua a campionatului, CSM Târgu Jiu a trecut, pe teren propriu, de Laguna Bucureşti, scor 70-66. Pe sferturi a fost 20-18, 18-19, 12-19, 20-10. Shamiel Stevenson a fost, din nou, cel mai bun om al gorjenilor, înscriind 22 de puncte. ”Diferenţa s-a făcut prin luptă în acest meci. Nu trebuie să cedezi nicodată, trebuie să lupţi până la final, să ai energie şi asta poate fi cheia şi pentru următoarele meciuri. Apărarea cred că a fost cheia în acest meci”, a declarat antrenorul Kresimir Basic.

Câteva sute de suporteri au venit la sală pentru a-i încuraja pe băieţii lui Kresimir Basic. Ataşamentul acestora a fost răsplătit cu o victorie muncită, într-un meci cu numeroase răsturnări de situaţie pe tabelă şi cu un final nu lipsit de emoţii. În cele din urmă, CSM Târgu Jiu a reuşit să se impună şi a luat o gură de oxigen în lupta pentru menţinere în Liga Naţională. 

CSM Târgu Jiu a început partida cu următorul ”5”: Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Octavian Ilie, Thomas Kottas. 

Baschetbaliştii gorjeni au început cum nu se poate mai rău partida, cu un 0-6 pe tabelă după primele două minute de joc. Prima şarjă ofensivă a gorjenilor s-a încheiat cu coşul de sub panou al lui Thomas Kottas, scor 2-6. Shamiel Stevenson a avut prima ieşire la rampă şi a redus din diferenţă, coş cu fault, pentru 5-6. Oaspeţii au lovit din nou şi au ajuns la +4, scor 6-10. Grecul Thomas Kottas a redus din diferenţă după două libere transformate, dar Laguna a ajuns rapid la +6, scor 8-14. Băieţii lui Kresimir Basic au venit imediat cu replica. Shamiel Stevenson, cu un dunk de zile mari, Noam Weinberg, de sub panou, plus un coş de 3 puncte marcat de Shamiel Stevenson, şi CSM Târgu Jiu a răsturnat tabela, 15-14. Oaspeţii au cerut time-out, dar la reluare, Anthony Durham a dat şi el lovitura de la 3p, scor 18-14. Totuşi, Laguna a avut  forţa de a reveni în joc şi a restabilit egalitatea, scor 18-18. În finalul primului, Anthony Durham a reuşit o nouă pătrundere şi coş de 2p, care a stabilit scorul după primele 10 minute de joc, 20-18 pentru CSM Târgu Jiu. 

În debutul actului doi, Laguna a restabilit egalitatea, dar Anthony Durham şi-a continuat jocul bun şi a readus avantajul pentru gorjeni, scor 22-20. Andrei Bărăgan, trimis în teren de Basic, a fost faultat pe aruncare şi de la linia de libere, tânărul baschetbalist gorjean a înscris 2 puncte pentru CSM, scor 24-20. Anthony Durham a mai pus 2 puncte în dreptul CSM-ului pentru 26-22, şi CSM Târgu Jiu părea că stâpîneşte meciul, dar oaspeţii s-au apropiat rapid la doar un punct, scor 29-28. Dylan Frye a scuturat plasa de la mare distanţă pentru 32-29, iar Andrei Bărăgan şi Shamiel Stevenson, ambii de la linia de libere, au dus scorul la 36-28. Oapseţii nu au cedat şi au restabilit egalitatea, scor 36-36. Basic a cerut time-out şi la reluare, Dylan Frye a reuşit să puncteze de la interior, scor 38-36. Laguna a mai pus un punct pe tabelă, de la linia de libere, astfel că sfertul doi a revenit oaspeţilor, 19-18, dar la pauza mare, CSM Târgu Jiu a intrat cu un punct avans pe tabelă, scor 38-37. 

La revenirea de la vestiare, Laguna a început în forţă sfertul trei cu un run de 10-0, pentru 38-47. Seria oaspeţilor a fost întreruptă de Shamiel Stevenson, doar pentru moment, pentru că Laguna a urcat la +12 pe tabelă, scor 40-52. CSM Târgu Jiu a început cursa de urmărire cu Shamiel Stevenson în prim plan, secondat de Anthony Durham şi Randall Brumant. Până la finalul actului trei, gorjenii au reuşit să mai reducă din ecartul de pe tabelă. Laguna s-a impus şi în sfertul 3, cu 19-12, şi-a intrat în decisv cu +6 pe tabelă, scor 50-56. 

Cu sabia deasupra capului, baschetbaliştii grupării gorjene au început furibund actul patru, cu un run de 11-0. Randall Brumant, Dylan Frye şi Shamiel Stevenson au răsturnat tabela, scor 61-56. Seria gorjenilor a fost oprită după minute bune de un coş de 3p al oaspeţilor, care a relansat partida, scor 61-58. Mai mult, Laguna a restabilit egalitatea pe tabelă, scor 62-62. După mai multe încercări de la distanţă, Dylan Frye a scuturat din nou plasa de la 3p, dar şi bucureştenii au ţinut aproape, scor 65-64. Anthony Durham a dat emoţii celor prezenţi în sală. Trimis în trei rânduri la linia de libere, americanul a marcat de fiecare dată doar câte o liberă, pentru 68-64. Oaspeţii s-au apropiat periculos pe tabelă, la doar o posesie, scor 68-66. A fost rândul lui Noam Weinberg să ajungă la linia de libere. Noam a fost însă precis şi a risipit emoţiile gorjenilor, reuşind să înscrie punctele cu care CSM Târgu Jiu a câştigat sfertul patru, cu 20-10, dar şi meciul cu 70-66. 

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Shamiel Stevenson, noul căpitan de echipă, în absenţa lui Porter Troupe, accidentat. Americanul a totalizat 22 de puncte, 10 recuperări şi o pasă decisivă. A fost urmat de Anthony Durham, cu 15 puncte marcate, dar şi 5 recuperări şi 5 pase decisive. Dylan Frye a terminat meciul cu 12p şi 4 recuperări. Randall Brumat a terminat meciul cu 8p şi 8 recuperări. Noam Weinberg a strâns 5p, 2 recuperări şi o pasă decisivă. Andrei Bărăgan a terminat meciul cu 4 puncte, toate marcate de la linia de libere, cu un procentaj de 100%. Grecul Thomas Kottas a contribuit şi el cu 4p şi 2 recuperări. 

Antrenorul croat al grupării gorjene, Kresimir Basic, a făcut o radiografie a partidei. În opinia sa, modul în care au luptat băieţii săi şi apărarea au făcut diferenţa. Pentru a-i motiva, Basic a făcut trimitere la handbalistele CSM Târgu Jiu.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Diferenţa s-a făcut prin luptă în acest meci. Dacă nu îţi intră mingile de la shooteri, atunci trebuie să munceşti mai mult pe teren, iar noi asta am făcut în această seară. Este vorba de luptă, pentru că am făcut o paralelă şi le-am dat exemplu cu echipa de handbal, pe care o vedem evoluând în fiecare săptămână. La ultimul meci, una dintre jucătoare a căzut, a făcut entorsă, dar plângea şi juca. Asta este mentalitatea pe care trebuie s-o adoptăm şi noi ca şi bărbaţi. Nu trebuie să cedezi nicodată, trebuie să lupţi până la urmă, să ai energie şi asta poate fi cheia şi pentru următoarele meciuri. Apărarea, cred, a fost cheia în acest meci”.

Noam Weinberg a declarat că, alături de colegii săi, a muncit din greu pentru victorie. Noam a făcut referire şi la cele două libere din finalul meciului. Spune că nu a avut niciun fel de presiune la cele două aruncări transformate, care au risipit emoţiile din tabăra gorjeană. 

Noam Weinberg, CSM Târgu Jiu: ”Aveam nevoie de această victorie, pentru că este un sentiment plăcut atunci când câştigi. Nu am avut emoţii la acele aruncări. Mă pregătesc pentru astfel de momente. Am muncit din greu, am fost conduşi la peste 10 puncte, dar nu am cedat şi am revenit în meci, iar la final am reuşit să câştigăm”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Noam Weinberg, Anthony Durham, Camil Berculescu, Randall Brumant, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas, Octavian Ilie. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Director tehnic: Claudiu Alionescu.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART 
SEZON 2022-2023
GRUPA 11-18

ETAPA 4
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
SÂMBĂTĂ, 11 MARTIE 2023, ORA 18.30
LIVE PE FRBTV

CSM TÂRGU JIU – ABC LAGUNA BUCUREȘTI
70-66(20-18, 18-19, 12-19, 20-10)

Etapa viitoare, pe 18 martie, CSM Târgu Jiu va juca, tot pe teren propriu, cu CSM Galaţi.

 

Comment here