Baschet

LNBM, Grupa 11-18, Etapa 19 / Sâmbătă, 4 februarie, ora 18.30: CSM Galați – CSM Târgu Jiu. Kresimir Basic: ”Mergem la Galați încrezători, cu atitudine, mergem să luptăm și să încercăm să câștigăm”

CSM Târgu Jiu se deplasează în acest weekend la Galați, acolo unde va începe lupta pentru salvarea de la retrogradare. Echipa pregătită de Kresimir Basic va debuta în faza a 2-a a Ligii Naționale pe terenul formației CSM Galați, liderul Grupei 11-18. Partida este programată sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.30. ”Mergem la Galați încrezători, cu atitudine, mergem să luptăm și să încercăm să câștigăm”, a declarat antrenorul Kresimir Basic, care a prefațat astfel duelul cu CSM Galați.

Kresimir Basic a vorbit în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei de la Galați despre obiectivul grupării gorjene pentru faza a doua a campionatului. Antrenorul croat își dorește ca echipa sa să termine pe locul 5 în Grupa 11-18, astfel încât în runda a treia a Ligii, în faza meciurilor eliminatorii, echipa să aibă un avantaj în plus, cu mai multe jocuri disputate pe terenul echipei mai bine clasate la finalul fazei a doua.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Realistic vorbind ar trebui să încercăm să ne câștigăm meciurile cu echipele apropiate de noi ca și linie de clasament, însă știți că am câștigat împotriva Craiovei, într-un meci în care nu eram favoriți, și de ce nu să mergem și la Galați să încercăm să câștigăm. Ce fel de antrenor ar spune că merge la Galați să piardă meciul? Noi trebuie să fim optimiști, transmitem asta și jucătorilor, că trebuie să mergem la Galați să dăm tot ce este mai bun și să încercăm să câștigăm. Pentru noi ar fi bine să terminăm pe un loc 5 în această grupă de 8, care ne-ar conferi un oarecare avantaj în cea de a treia fază a campionatului. Acesta ar fi obiectivul nostru pe termen mediu, deși nici această poziție nu își garantează cu nimic faptul că vei rămâne în Liga Națională. Automat va trebui să câștigi și meciurile din a 3-a rundă, astfel că a doua fază din Ligă este o luptă pentru poziții, pentru pregătirea meciurilor eliminatorii din ultima rundă a campionatului”.

În privința meciului de la Galați, Kresimir Basic le cere băieților săi atitudine și încredere. În lupta pentru poziții în Grupa 11-18, o victorie la Galați ar cântări enorm în economia finală a clasamentului din faza a 2-a a Ligii Naționale.

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Cu siguranță este partea cea mai importantă a sezonului pentru noi, mai ales în situația în care suntem noi acum. Știm și noi acest lucru, știu și jucătorii acest lucru și sperăm să intrăm cu atitudinea pozitivă, pentru că este important să avem atitudinea optimă și cu siguranță vom ajunge unde ne dorim să ajungem. În situația în care suntem, noi tratăm fiecare echipă la fel, fie că treoretic este cea mai slabă pe hârtie sau cea mai bună. Noi pregătim meciurile la fel. Mergem la Galați încrezători, cu atitudine, mergem să luptăm și la final vom vedea ce putem obține. Este bine atunci când câștigi. Orice sistem te avantajează atunci când câștigi meciuri. Noi pregătim meci cu meci. Acum ne focusăm pe partida de la Galați, apoi pentru Steaua, însă mergem la Galați încrezători, pentru că până la urmă nu avem nimic de pierdut, însă vom avea multe de câștigat dacă vom reuși să învingem la Galați”.

Antrenorul croat se confruntă și cu ceva probleme de lot înainte de acest meci. Gripa dă bătăi de cap și grupării gorjene. Anthony Durham este incert pentru partida de la Galați. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Toate echipele se confruntă cu această gripă care ne dă batai de cap și nouă, plus accidentări, dar vom merge la Galați cu ce avem la dispoziție și vom vedea cum putem manageria situația”.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
GRUPA 11-18
Etapa 19
Sâmbătă, 4 februarie 2023
Galați, Sala Sporturilor Dunărea

Ora 18.30
Live pe FRBTV
CSM Galați – CSM Târgu Jiu

Comment here