Baschet

LNBM, Grupa 11-18 / CSM Târgu Jiu începe faza a 2-a în deplasare, la Galați. Claudiu Alionescu: ”Partea a doua a sezonului este decisivă în ceea ce privește rămânerea în Liga Națională”. PROGRAM GRUPA 11-18

CSM Târgu Jiu va începe partea a doua din Liga Națională de Baschet Masculin cu un meci în deplasare, pe terenul liderului din Grupa 11-18, CSM Galați. Sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.30, baschetbaliștii gorjeni vor începe lupta pentru menținerea pe prima scenă a baschetului românesc. Obiectivul echipei este să termine cel puțin pe locul șase în Grupa 11-18, înainte de ultima fază a campionatului, atunci când se vor disputa duelurile decisive pentru menținerea în primul eșalon. ”Partea a doua a sezonului este decisivă în ceea ce privește rămânerea în Liga Națională în sezonul viitor. Primordial pentru noi în partea a doua a sezonului este să evităm ultimele două locuri, pentru a avea un eventual avantaj al terenului propriu în play-out-ul care urmează după meciurile din faza a doua”, a declarat directorul tehnic al grupării gorjene, Claudiu Alionescu, care a anunțat obiectivul CSM Târgu Jiu pentru faza a doua din LNBM.

Gorjenii încep tare faza a doua din Liga Națională, cu două deplasări, pe terenul echipelor CSM Galați și Steaua București. Prima partidă este cea de la Galați, sâmbătă, 4 februarie, pe terenul echipei care începe partea a doua din postura de lider al Grupei 11-18. Gorjenii se așteaptă la un meci dificil în Sala Dunărea din Galați. 

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Întâlnim echipa de pe primul loc în acest moment, care a intrat cu maximum de puncte, astfel că este clar echipa favorită. A pierdut calificarea în TOP 10 în ultima secundă la Timișoara. Și ei au operat unele modificări în lot. Este o echipă puternică, închegată, care practică o apărare agresivă, cu multe capcane, dar și noi suntem pe un trend ascendent. Acum avem o oarecare stabilitate și au apărut și primele victorii. Sperăm să facem un meci cât mai bun și vom încerca să dăm tot ce e mai bun din noi pentru a reușit un rezultat pozitiv”.

La doar patru zile distanță de duelul de la Galați, pe 8 februarie, CSM Târgu Jiu va avea parte de o altă deplasare dificilă, pe terenul echipei Steaua București. După confruntarea cu Steaua, în Liga Națională urmează o pauză pentru acțiunile echipelor naționale.

După pauza competițională avem patru meciuri pe teren propriu!

Baschetbaliștii gorjeni revin pe parchetul din Sala Sporturilor abia la începutul lunii martie, pentru meciul cu CSM Focșani, programat pe data de 4 martie. Urmează apoi confruntările cu Laguna București, CSM Galați și Steaua București, toate pe teren propriu.

Cele opt echipe care au ratat calificarea în Top 10 își vor continua cursa în Grupa 11-18 pentru stabilirea locurilor din play-out, cu precizarea că doar rezultatele consemnate între echipele provenite din aceeași conferință se contabilizează în clasamentul fazei secunde, astfel că situația de la startul Grupei 11-18 este următoarea: CSM Galați are cea mai bună linie de clasament, cu șase victorii, urmată de CSM Baschet Petrolul Ploiești, cu cinci victorii și o înfrângere, Steaua București și CSM Târgu Mureș, cu câte patru victorii și două înfrângeri, CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc, cu două victorii și patru înfrângeri, CSM Targu Jiu cu o victorie și cinci înfrângeri, și ABC Laguna București, cu șase înfrângeri.

Programul din Grupa 11-18 este următorul, cu precizarea că această fază cuprinde opt etape, în care fiecare echipa va juca împotriva echipelor din cealaltă conferință, tur-retur:

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
GRUPA 11-18
Etapa 19
Sâmbătă, 4 februarie 2023
Galați, Sala Sporturilor Dunărea

Ora 18.30
Live pe FRBTV
CSM Galați – CSM Târgu Jiu

Comment here