Baschet

LNBM, Grupa 11-18. CSM Târgu Jiu a pierdut la doar o posesie pe terenul Stelei. CSA Steaua – CSM Târgu Jiu 93-91

CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, confruntarea cu Steaua București, scor 91-93, într-un meci disputat miercuri, 8 februarie. Partida a contat pentru etapa a-20-a din Liga Naţională şi a fost al doilea meci din Grupa 11-18. Dylan Frye, cu 28 de puncte marcate, a fost cel mai bun om al echipei din Târgu Jiu. ”Cu siguranță a fost cel mai bun joc al nostru în deplasare, în acest sezon, dar din păcate nu am reușit sa câștigăm. La final am fost și lipsiti de șansă, la ultima aruncare”, a declarat la finalul jocului de la București, directorul tehnic al grupării gorjene, Claudiu Alionescu. 

La a doua deplasare consecutivă din Grupa 11-18, fară aportul căpitanului Porter Troupe, accidentat, baschetbaliștii pregătiți de Kresimir Basic au fost foarte aproape de prima victorie în deplasare din acest sezon. Doar ghinionul la ultima aruncare a făcut ca echipa gazdă să câștige, însă Steaua a tremurat serios pentru victorie. A fost una dintre cele mai bune prestații ale grupării gorjene, în deplasare, din actuala stagiune din Liga Națională. Meciul a fost unul extrem de echilibrat până în ultima secundă, când CSM Târgu Jiu a avut șansa victoriei, dar a fost lipsită de șansă la ultima aruncare.

CSM Târgu Jiu a început partida din Sala ”Mihai Viteazul” cu următorul ”5”: Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Thomas Kottas, Noam Weinberg și Octavian Ilie. 

Steliștii au fost cei care au deschis seria punctelor, dar replica echipei noastre a venit rapid de la Octavian Ilie, scor 2-2. Shamiel Stevenson, cu două libere transformate, și Dylan Frye, cu prima triplă a meciului, au menținut echilibrul pe tabelă, scor 7-7. Cu mare poftă de joc, cei doi americani ai CSM Târgu Jiu, Shamiel și Dylan, au menținut egalitatea pe tabelă, scor 12-12, la jumătatea primului act. Shamiel Stevenson a scuturat plasa de la mare distanță și a adus primul avantaj pentru gruparea gorjeană, scor 14-15. Camil Berculescu a mai pus două puncte în contul CSM, pentru 14-17, dar Steaua a dat replica cu o triplă, scor 17-17. Andriy Agafonov s-a descurcat bine sub panoul advers în două rânduri, iar Shamiel Stevenson a mărit diferența în favoarea gorjenilor, scor 19-23. Steaua a încheiat cu coș primul sfert, unul câștigat de baschetbaliștii gorjeni cu 23-22. 

Debutul sfertului doi le-a aparținut gazdelor, care au revenit la conducere, scor 26-23. Dylan Frye a punctat din nou, iar Andrei Gheorghe, cu o aruncare de 3p, a restabilit egalitatea, scor 28-28. Anthony Durham a reușit primele sale puncte din meci. Americanul a înscris 6 puncte consecutive, cu care a readus CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 33-34. Steliștii au replicat și au răsturnat din nou tabela, scor 37-34. CSM Târgu Jiu a cerut time-out, iar la reluare, schemele gorjenilor au dat roade. Dylan Frye a înscris în două rânduri de la 3p, și CSM era din nou în avantaj, scor 39-40. A fost rândul gazdelor să ceară time-out. Steaua a revenit la conducere, dar Shamiel Stevenson a restabilit egalitatea, scor 42-42. Un nou time-out solicitat de Kresimir Basic, iar la reluare, Dylan Frye a înscris de la interior, pentru 42-44. Time-out și Steaua și gazdele reușesc să înscrie la reluarea meciului. Steliștii s-au impus în actul doi cu 22-21 și cele două echipe au intrat la egalitate la cabine, scor 44-44. 

Steaua a început tare actul trei și a urcat la +6 pe tabelă, scor 50-44. Antrenorul gorjean a cerut imediat time-out, iar la revenirea pe parchet baschetbaliștii lui Basic au răsturnat tabela. Noam Weinberg, de la 3p, Thomas Kottas și Shamiel Stevenson au readus avantajul pentru CSM, scor 50-51. A fost rândul Stelei să ceară time-out. La reluare, Steaua a revenit la conducere pentru puțin timp, pentru că Anthony Durham ,Thomas Kottas și Dylan Frye au urcat CSM Târgu Jiu la +5, scor 52-57. Mai mult, Noam Weinberg și Shamiel Stevenson au urcat diferența la +9 pentru gorjeni, scor 55-64. Gazdele au cerut time-out pentru a rupe jocul gorjenilor, însă Dylan Frye, în zi de mare inspirație, a urcat la +10 diferența pe tabelă, scor 57-67. Finalul actului trei a aparținut Stelei, care a restabilit egalitatea. Sfertul trei s-a încheiat la egalitate, scor 23-23. Egal a fost și la general, înainte de actul decisiv, scor 67-67. 

Ultimul act a început cu Anthony Durham la finalizare, scor 67-69. Steaua a pus stăpânire pe joc și s-a distanțat la 84-70, la jumătatea actului patru. Dylan Frye a dat tonul revenirii. A fost urmat de Andriy Agafonov, Thomas Kottas și Shamiel Stevenson și CSM Târgu Jiu a topit diferența de pe tabelă, scor 90-89. Steaua a cerut time-out, iar la reluare a urcat la 92-89. Thomas Kottas a menținut CSM-ul aproape, scor 92-90. Pe final ambele echipe au punctat de la libere, pentru 93-91. Gorjenii au cerut time-out și au jucat ultima fază, în criză de timp, pentru o aruncare de 3p. Shamiel Stevenson și-a asumat aruncarea de la distanță și a fost la un pas de reușită. Mingea a refuzat să intre în coș și Steaua a câștigat ultimul sfert cu 26-24, dar și meciul, la doar o posesie, scor 93-91.

La finalul meciului, directorul tehnic al grupării gorjene, Claudiu Alionescu, a făcut o scurtă analiza a partidei și i-a felicitat pe jucători pentru jocul prestat.

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”A fost cu siguranță cel mai bun joc al nostru în deplasare în acest sezon, dar din păcate nu am reușit sa câștigăm. Am reușit 91 de puncte, ceea ce pentru noi este o premieră, dar în același timp am cedat 20 de recuperări ofensive, ceea ce este mult prea mult. Am avut de asemena fluctuații mari în joc, în special în partea a 2-a, când am cedat mult prea ușor avantajul creat, iar la final am fost și lipsiți de șansă la ultima aruncare. Trebuie însă să-i felicit însă jucători, pentru că au crezut în ei tot timpul și nu au cedat lupta”.

Cel mai bun om al grupării gorjene a fost Dylan Frye, care a totalizat 28 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. A fost urmat de Shamiel Stevenson, care a făcut un nou meci excepțional, cu 25 de puncte marcate, 13 recuperări și o pasă decisivă. Revenit după o răceală, Anthony Durham a totalizat 12 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive. Ucraineanul Andriy Agafonov a terminat meciul cu 7p și o recuperare. Thomas Kottas a totalizat 6p, 2 recuperări și 2 pase decisive. Cu 6p a terminat meciul și Noam Weinberg. Acesta a mai adăugat 2 recuperări și o pasă decisivă. Andrei Gheorghe a încheiat partida cu 3p, 1 recuperare și un asist. Octavian Ilie a contribuit cu 2p, 2 recuperări și două pase decisve, iar Camil Berculescu a încheiat partida cu 2p și o pasă decisivă.

CSM Târgu Jiu va juca următoarele patru etape pe teren propriu. Prima partidă este programată pe 4 martie, cu CSM Focșani. Urmează duelul cu Laguna București, pe 11 martie. Apoi, pe 18 martie, partida cu CSM Galați, iar pe 22 martie, cu Steaua București. CSM Târgu Jiu va juca ultimele două etape din Grupa 11-18, în deplasare, pe 25 martie, cu CSM Focșani, iar pe 29 martie, cu Laguna București. În datele de desfășurare a acestor partide mai pot surveni modificări.

 

Comment here