Baschet

LNBM Getica 95. Miercuri, 17 aprilie, ora 18.30: CSM Galați-CSM Târgu Jiu. Claudiu Alionescu: ”Nu putem dezarma, încă mai avem o șansă de care trebuie să profităm. Este ultimul nostru glonț”

CSM Târgu Jiu va juca miercuri, 17 aprilie, contra CSM Galați, meciul 4 din seria de play-out din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Gălățenii conduc seria cu 2-1, dar baschetbaliștii gorjenii mai au o șansă de a continua lupta pentru menținere în Liga Națională. CSM Târgu Jiu trebuie să câștige partida de miercuri seara, care va începe la ora 18.00. ”Nu putem dezarma, încă mai avem o șansă de care trebuie să profităm. Este ultimul nostru glonț. Le-am spus-o și băieților ieri, în vestiar. Ne jucăm supraviețuirea în acest meci, dar cred eu, că putem să întoarcem meciul decisiv la Târgu Jiu”, a prefațat partida de miercuri seara, directorul tehnic al CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu.

CSM Târgu Jiu se află la Galați, acolo unde s-a mutat seria de play-out. Din păcate, baschetbaliștii grupării gorjene au pierdut meciul 3 din serie, iar CSM Galați conduce în acest moment cu 2-1. În condițiile date, CSM Târgu Jiu este obligată să câștige meciul de miercuri, 17 aprilie, pentru a muta, din nou, seria la Târgu Jiu. În primul meci de la Galați, gorjenii au făcut o primă repriză slabă, în care au cedat foarte ușor în apărare. Lucrurile s-au reglat în partea secundă, atât în apărare, cât și în atac, însă baschetbaliștii echipei gorjene nu au reușit să revină pe tabelă. Claudiu Alionescu, directorul tehnic al grupării gorjene, a făcut o scurtă radiografie a partidei de luni. 

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Este clar că atitudinea a făcut diferența. Începutul de meci ne-a arătat faptul că, din nou, echipa din Galați a fost mult mai motivată decât noi. Drept dovadă, cele 31 de puncte primite în primul sfert, ceea ce este enorm. Discutasem înainte de meci că șansele noastre sunt mult mai mari dacă scorul va fi unul mic. Din păcate, în prima repriză am primit 57 de puncte. La acest nivel, nu cred că ni s-a întâmplat sezonul acesta să primim 57 de puncte de la o echipă, s-a întâmplat însă într-un meci decisiv. Dacă în a doua parte lucrurile au decurs pe făgașul pe care ni l-am fi dorit de la început, a fost prea târziu pentru a mai putea reveni”.

Imediat după meciul trei, oficialii grupării gorjene au avut o discuției cu jucătorii. Claudiu Alionescu le-a atras atenția jucătorilor despre gravitatea rezultatului înregistrat în acest moment, în seria contra Galațiului. După discuția tranșantă din vestiar, directorul tehnic le-a cerut jucătorilor să strângă rândurile, să intre în teren cu o altă atitudine și să profite de încă o șansă pentru a se menține în Liga Națională. 

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Nu putem dezarma, încă mai avem o șansă de care trebuie să profităm. Este ultimul nostru glonț. Le-am spus-o și băieților ieri, în vestiar. Ne jucăm supraviețuirea, pentru ca toată lumea să înțeleagă gravitatea faptei. Trebuie să profităm de ultima șansă, să rămânem uniți și să schimbăm, în primul rând, atitudinea și modul de abordare al meciului și, cred eu, că putem să întoarcem meciul decisiv la Târgu Jiu”.

Într-un meci cu spectrul retrogradării deasupra capului, CSM Târgu Jiu trebuie să câștige confruntarea de miercuri, pentru a aduce meciul decisiv la Târgu Jiu. Deși CSM Târgu Jiu a fost echipa mai bună pe parcursul sezonului, lucruriel s-au schimbat radical în seria contra Galațiului. Claudiu Alionescu consideră că echipa din Târgu Jiu are în continuare forța și șansa de a câștiga seria. Alionescu le cere tuturor celor care parte din echipă să dea totul pentru a rămâne în Liga Națională. 

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Este evident că există spectrul retrogradării. Este un lucru cert, totul se dispută în meciul de mâine. Din păcate, ăsta este baschetul. Nu este un format corect nici anul acesta. Îmi mențin părerea că suntem o echipă care aveam, așa cum spuneam, un sezon mult mai bun decât echipa din Galați, însă totul se poate schimba într-o serie de cinci meciuri. Anul trecut, noi am fost cei care am răsturnat calculele hârtiei. Sperăm să nu se întâmple același lucru cu Galați în acest ultim meci, dar până la urmă trebuie să jucăm. Nu doar noi suntem în aceeași situație. Este și situația echipei din Vâlcea cu Focșani, dacă e să o luăm așa. Acesta este formatul care s-a decis să fie. Noi trebuie să încercăm să dăm tot ce este mai bun din noi, să facem tot ceea ce depinde de fiecare dintre noi pentru ca echipa să poată fi menținută și în sezonul viitor în Liga Națională”.

Comment here