Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu pierde meciul 3 de play-out. CSM Galați a câștigat cu 87-71 și conduce seria cu 2-1

CSM Târgu Jiu a pierdut luni, 15 aprilie, în deplasare, meciul trei din seria de play-out, cu CSM Galați, scor 71-87. CSM Galați conduce acum seria cu 2-1, iar baschetbaliștii CSM Târgu Jiu sunt obligați să câștige meciul 4, de miercuri, 17 aprilie, pentru a putea juca meciul decisiv la Târgu Jiu. O înfrângere în meciul de miercuri ar echivala cu retrogradarea, scenariu la care nu vrem să ne gândim sub nicio formă. Sperăm ca echipa pregătită de Kresimir Basic să-și găsească resursele necesare și să dea totul pentru victorie în meciul de miercuri.

Meciul din această seară de la Galați a avut două reprize distincte. Prima repriză a fost una de coșmar pentru baschetbaliștii CSM Târgu Jiu, care au pierdut primele două secvențe ale partidei. Avantajul luat de gazde în prima parte a jocului a fost decisiv în stabilirea echipei câștigătoare. Repriza secundă a aparținut gorjenilor, dar diferența la care au câștigat cele două sferturi a fost insuficientă pentru a răsturna situația pe tabelă. Pe sferturi scorul a fost 31-16, 26-20, 10-14, 20-21.  

Gazdele au început în forță primul sfert al confruntării cu un run de 9-0, ceea ce l-a determinat pe Kresimir Basic să ceară primul time-out al meciului. La reluare, Dimitrius Underwood a replicat cu o aruncare de 3 puncte. CSM Târgu Jiu a dat semne de revenire și s-a apropiat la doar 3 puncte pe tabelă, după punctele semnate de Arsenije Vuckovic și Noam Weinberg. Gazdele au urcat la 19-9, dar Cameron Oluyitan a scuturat plasa de la mare distanță pentru 19-12. Gălățenii s-au desprins la +10, scor 22-12. Gorjenii au replicat prin Milan Luzaic și David Antonescu, dar echipa gazdă a prins curaj după victoria de la Târgu Jiu, și a terminat în forță primul act, scor 31-16.

Gazdele au început în forță și sfertul doi și au urcat la 38-16. Jalen Dupree a întrerupt seria gazdelor, iar David Antonescu a redus ușor din diferență. Gorjenii nu s-au regăsit, iar gazdele au continuat să se desprindă pe tabelă, scor 46-22. După minute bune de secetă, Arsenije Vuckovic a punctat pentru CSM Târgu Jiu. Gorjenii au început să dea semne de revenire și au punctat prin Dimitrius Underwood, Ethan Wright, ambii de sub panou, iar David Antonescu și Adrian Vaida de la 3 puncte. Gălățenii au câștigat și sfertul 2, scor 26-20, iar la pauză, au intrat cu +21 pe tabelă, scor 57-36.

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu au început mai bine sfertul 3, cu reușitele lui Ethan Wright și Camil Berculescu, pentru 61-42. Gazdele au excelat din nou la aruncările de 3 puncte, dar Jalen Dupree și a trecut din nou numele pe lista marcatorilor, pentru 67-45, iar aruncarea de 3 puncte a lui Ethan Wright și a atins ținta, pentru 67-48. Sfertul a fost închis de Jalen Dupree de la linia de libere. Gorjenii s-au trezit în sfertul 3, în care au făcut o apărare mult mai bună, un sfert în care nu au primit decât 10 puncte. Băieții lui Kresimir Basic au câștigat sfertul 3 cu 14-10, dar gălățenii au intrat în decisv cu un +17 pe tabelă, scor 67-50.

Sfertul decisiv a început cu reușita de 3 puncte a lui Cameron Oluyitan, pentru 67-53, iar asistul lui Ethan Wright l-a găsit bine pe David Antonescu, care a marcat pentru 67-55. Dupree și Oluyitan s-au descurcat bine sub panoul advers și a redus din diferență, dar gazdele au revenit în atac și au urcat la +20, scor 80-60. Vaida și Oluyitan și-au trecut din nou numele pe lista marcatorilor, scor 81-64. Arsenije Vuckovic a adus ultiemel puncte din meci pentru CSM Târgu Jiu, care a câștigat secvența de final, dar CSM Galați a fost echipa care a câștigat meciul. S-a terminat 87-71 pentru gazde, care conduc seria cu 2-1. CSM Târgu Jiu este obligată acum sî câștige meciul 4, pentru a egala situația și pentru a muta seria din nou la Târgu Jiu. Miercuri, 17 aprilie, CSM Târgu Jiu va duce una dintre cele mai grele bătălii de la înființarea echipei, bătălie pe care echipa noastră este obligată să o câștige, pentru a rămâne în lupta pentru menținere în Liga Națională.

În meciul de la Galați, Arsenije Vuckovic a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 13 puncte. Pivotul bosniac a mai adunat și 4 recuperări și 3 pase decisive. El a fost urmat de Cameron Oluyitan, cu 10 puncte și 4 recuperări. Tot 10 puncte a strâns și David Antonescu, care a mai avut și 2 recuperări. Ethan Wright a totalizat 9 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni oameni ai grupării gorjene în acest meci. Tot cu 9 puncte a încheiat meciul și Dimitrius Underwood, care a mai strâns și 3 recuperări și o pasă decisivă. Jalen Dupree a totalizat 6 puncte, 11 recuperări și un asist. Adrian Vaida a terminat meciul cu 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Gorjeanul Camil Berculescu a terminat meciul cu 4 puncte și 2 recuperări. Noam Weinberg a încheiat partida cu 3 puncte, iar Milan Luzaic cu 2 puncte. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 9p, David Antonescu 10p, Noam Weinberg 3p, Milan Luzaic 2p, Ethan Wright 9p, Robert Paliciuc, Camil Berculescu 4p, Cameron Oluytan 10p, Jalen Dupree 6p, Adrian Vaida 5p, Arsenije Vuckovic 13p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT
MECI 3
LUNI, 15 APRILIE 2024, ORA 18.30
LIVE PE FRB TV
CSM GALAȚI – CSM TÂRGU JIU 87-71(31-16, 26-20, 10-14, 20-21)

Comment here