Baschet

LNBM Getica 95. Meci extrem de important pentru gruparea gorjeană în etapa a 12-a. Vineri, 8 decembrie, ora 18.30: CSM Galați – CSM Târgu Jiu

Meci extrem de important pentru CSM Târgu Jiu în runda cu numărul 12 din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Baschetbaliștii grupării gorjene vor juca vineri, 8 decembrie, pe terenul echipei CSM Galați. Meciul va începe la ora 18.30 și poate fi urmărit pe canalul FRBTV. ”Se anunță un meci mai dificil, în fața unei echipe bune pe teren propriu, pe care va trebui să-l tratăm ca atare și în care trebuie să dăm un răspuns pe măsură”, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei de la Galați, antrenorul Kresimir Basic.

După câteva zile libere, baschetbaliștii grupări gorjene au revenit la antrenamente și au pregătit la intensitate maximă meciul de vineri seara. Se anunță un meci extrem de interesant în Sala Dunărea din Galați, dar jucătorii lui Kresimir Basic sunt hotărâți să obțină o victorie, una care va fi extrem de importantă în economia finală a clasamentului.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Am decis să le acordăm jucătorilor câteva zile în plus de odihnă pentru că venim după o situație destul de dificilă, în ultima lună și jumătate, din cauza accidentărilor. Acum suntem mai bine și am hotărât ca după această pauză să avem o săptămână normală de pregătire. Ne bucură să auzim că jucătorii își trasează obiective mai îndrăznețe, însă cum spunem de fiecare dată, trebuie să ne pregătim pentru următorul meci. Vom da maximum în fiecare joc și la final vom vedea ce vom putea reuși”.

Cele două echipe sunt vecine de clasament în Grupa A. Gruparea gorjeană este pe locul 7, cu 11 puncte, după 3 victorii și 5 eșecuri înregistrate, în timp ce gazdele de sunt pe 8, tot cu 11 puncte, dar din 10 partide. Gălățenii nu au decât un singur succes în acest sezon. În tur, baschetbaliștii lui Kresimir Basic au câștigat categoric disputa cu gruparea din Galați, scor 94-75. Antrenorul croat știe că va fi un meci greu, după o deplasare lungă, dar speră ca jucătorii săi să dea o replică solidă și să câștige meciul.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Cu siguranță, ne așteaptă un altfel de meci. Va fi o deplasare destul de lungă, de nouă ore, dar asta este viața de sportiv. Se anunță un meci mai dificil, în fața unei echipe bune pe teren propriu, pe care va trebui să-l tratăm ca atare. Trebuie să ne respectăm adversarul, au un antrenor valoros, care a făcut foarte multe schimbări în lot și, cu siguranță, va face tot posibilul să se impună, așa că trebuie să dăm un răspuns pe măsură”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA  A
ETAPA 12
GALAȚI, SALA DUNĂREA
VINERI, 8 DECEMBRIE 2023, ORA 18.30
LIVE FRBTV
CSM GALAȚI -CSM TÂRGU JIU

Comment here