Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 24. CSM Târgu Jiu, victorie categorică cu Focșani. CSM Târgu Jiu – CSM Focșani 103-77

CSM Târgu Jiu a înregistrat în această seară o victorie categorică în fața formației CSM Focșani, scor 103-77. Pe sferturi a fost 19-20, 34-17, 26-19, 24-21. Meciul a contat pentru etapa a 24-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Pentru echipa lui Kresimir Basic a fost al 9-lea succes stagional, cu care gruparea gorjeană a urcat pe locul 2 în grupă și și-a asigurat matematic un loc în primele patru din Grupa 11-18. A fost seara lui Arsenije Vuckovic, care a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. Pivotul bosniac a reușit 24 de puncte. De remarcat că în acest meci au reușit să înscrie toți jucătorii echipei noastre. 

La capătul unui meci pe care l-a dominat aproape în totalitate, în care oaspeții au contat doar în primul sfert, CSM Târgu Jiu a înregistrat și o premieră. Este pentru prima dată când echipa noastră marchează mai mult de 100 de puncte într-o partidă. Am putea spune din acest puncte de vedere că este un rezultat istoric. Dincolo de acest moment important pentru palmaresul clubului nostru, CSM Târgu Jiu a obținut o victorie extrem de importantă în perspectiva play-out-lui. Echipa pregătită de Kresimir Basic va încheia Grupa 11-18 în primele patru, ceea ce înseamnă că echipa noastră va beneficia de avantajul terenului propriu în play-out. 

Primul sfert al partidei a fost și cel mai echilibrat. Oaspeții au deschis tabela cu un coș de 3 puncte, dar gorjenii au replicat imediat prin Andrei Bărăgan și Ethan Wright, pentru primul avantaj al echipei noastre. Dimitrius Underwood a făcut 9-5, dar oaspeții au revenit la conducere, scor 9-10. La jumătatea primul sfert, Dimitrius Underwood a marcat pentru 13-12. Oaspeții au îndrăznit ceva mai mult și au ajuns la +7 pe tabelă, scor 13-20. Finalul primului sfert le-a aparținut băieților noștri care au strâns scorul la 19-20, scor cu care s-a încheiat primul sfert.

CSM Târgu Jiu a început în forță sfertul doi, cu Arsenije Vuckovic sub panoul advers și tripla lui Camil Berculescu, pentru 24-20. Cameron Oluyitan a intrat bine în meci și a dus scorul la 33-22, iar Camil Berculescu, cu o nouă aruncare de 3 puncte a dus scorul la 36-22. CSM Târgu Jiu s-a dezlănțuit la panoul advers și a urcat la +16, scor 40-24. Seria punctelor a continuat cu Arsenije Vuckovic, Ethan Wright și Dimitrius Underwood, care s-a impus cu 34-17 într-un sfert doi, în care gruparea gorjeană a făcut spectacol, spre bucuria fanilor prezenți în Sala Sporturilor. CSM Târgu Jiu a intrat la pauză la +16 pe tabelă, scor 53-37.

CSM Târgu Jiu și a continuat jocul bun și după pauză, când echipa noastră a ajuns la +21 pe tabelă, după tripla lui Andrei Bărăgan, scor 58-37, dar și 60-39, după coșul lui Dimitrius Underwood. Jalen Dupree a marcat la capătul unei pătrunderi în forță pentru o diferență de +24, scor 68-44. Tot 24 de puncte avans aveau gorjenii și aproape de finalul sfertului 3, scor 79-55, după o nouă reușită a lui Cameron Oluyitan. Baschetbaliștii noștri s-au impus în sfertul 3 cu 26-19 și au intrat în decisiv la scorul de 79-56. 

CSM Târgu Jiu a început bine și ultimul act al meciului, iar Arsenije Vuckovic a marcat pentru 82-56. Meciul a curs într-o singură direcție, cu CSM Târgu Jiu la cârma jocului. David Antonescu a reușit un coș de 3 puncte și a stabilit cea mai mare diferență de scor din meci, de +30 de puncte, scor 93-63. Adrian Vaida și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, pentru 95-66. Bosniacul Milan Luzaic a reușit să înscrie de la interior, iar CSM Târgu Jiu a atins cota de 100 de puncte marcate în acest meci. Trimis în teren, tânărul baschetbalist gorjean, Flavius Toropu, a contribuit pe final cu 3 puncte, după un coș cu fault. Pe final de meci, Kresimir Basic a folosit o formulă de echipă formată doar din jucători români. Gorjenii s-au impus și în ultimul sfert al meciului, cu 24-21. S-a terminat 103-77, iar CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 2 în Grupa 11-18. 

Iată ce a declarat la finalul partidei, antrenorul Kresimir Basic. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: “O victorie foarte importantă pentru noi. Veneam după două înfrângeri consecutive acasă, dar am găsit puterea și motivația de a juca un baschet bun. Trebuie să apreciem faptul că jucătorii au avut o plăcere de a juca împreună astăzi, au plimbat foarte bine mingea. Au fost disciplinați în apărare și au marcat după acțiuni colective în atac. Nu ne-am fi gândit că am fi putut câștiga la o diferență atât de mare. Nu am început grozav și din cauza că echipa era căzută puțin psihic, dar dacă jucăm în continuare cum am jucat astăzi, victoria va veni în mod normal. Este un succes important. Pe final, a fost o echipă formată doar din români, pentru că unii jucători au nevoie de încredere, iar alții trebuie să-și asume responsabilități când sunt în teren. Când simt că sunt parte integrantă, este mai ușor și pentru antrenor”.

Prezent la conferința de presă, Flavius Toropu consideră că jocul colectiv a dus la rezultatul din această seară. 

Flavius Toropu, CSM Târgu Jiu: “A fost un meci destul de greu la început, dar am reușit să preluăm inițiativa și a venit victoria. Mă simt foarte bine în actuala echipă și am de învățat de la acești jucători. Putem să fim printre primele formații din grupă. Diferența s-a făcut când am început mai mult să plimbăm mingea, de acolo au venit și punctele. Am căpătat încredere și ne-am detașat”.

Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost Arsenije Vuckovic, cu 24 de puncte. Pivotul bosniac a mai avut și 12 recuperări și 3 pase decisive. A fost urmat de căpitanul echipei, Dimitrius Underwood, cu 16 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive. Tot cu 16 puncte a terminat meciul și Cameron Oluyitan, care a mai avut și 4 recuperări și 2 pase decisive. Milan Luzaic a terminat meciul cu 10 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Ethan Wright a totalizat 10 puncte, 4 recuperări și un asist. Andrei Bărăgan a terminat meciul cu 8 puncte. Camil Berculescu a terminat partida cu 6 puncte și o recuperare. Joc bun făcut de David Antonescu, care a totalizat 3 puncte, 5 recuperări și un asist. Jalen Dupree a încheiat partida cu 3 puncte și 3 recuperări. Tot cu 3 puncte a încheiat meciul și Flavius Toropu. Noam Weinberg a reușit 2 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, iar Adrian Vaida a terminat cu 2 puncte și 2 recuperări. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 8p, Dimitrius Underwood 16p, David Antonescu 3p, Noam Weinberg 2p, Milan Luzaic 10p, Ethan Wright 10p, Camil Berculescu 6p, Cameron Oluytan 16p, Jalen Dupree 3p, Adrian Vaida 2p, Arsenije Vuckovic 24p, Flavius Toropu 3p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA 11-18 / ETAPA 24
SÂMBĂTĂ 16 MARTIE 2024
ORA 18.00
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
CSM TÂRGU JIU – CSM FOCȘANI
103-77(19-20, 34-17, 26-19, 24-21)

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu CS Vâlcea. Partida este programată pentru 23 martie.

 

Comment here