Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 19. CSM Târgu Jiu, victorie senzațională în prima etapă din Grupa 11-18. CSM Ploiești -CSM Târgu Jiu 98-99. VIDEO: COȘUL VICTORIEI!

CSM Târgu Jiu, victorie senzațională obținută în prima etapă din Grupa 11-18. Sâmbătă, 27 ianuarie, baschetbaliștii gorjeni s-au impus la limită, scor 99-98, în deplasare, contra CSM Baschet Petrolul Ploiești. Pe sferturi a fost 33-24, 25-20, 20-28, 20-27. A fost un meci în care echipa noastră a revenit de la -20 pe tabelă, și a marcat coșul victoriei în ultima secundă de joc. ”Eroul” grupării gorjene a fost Cameron Oluyitan. Americanul a reușit coșul care a adus victoria echipei noastre, el fiind și cel mai bun marcator al echipei din Târgu Jiu, cu 23 de puncte. ”O victorie muncită și foarte importantă. Am crezut în victorie până la capăt. Sperăm că am adus bucurie, acasă, la Târgu Jiu”, a declarat imediat după meci, antrenorul Kresimir Basic. 

A fost spectacol total în Sala ”Olimpia” din Ploiești. Gorjenii s-au impus pe terenul unei echipe greu de învins pe propriul teren, la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse, cu numeroase răsturnări de situație pe tabelă, cu o revenire de senzație a baschetbaliștilor gorjeni în repriza secundă, și cu un final de infarct. Prima parte a fost dominată de gazde, în timp ce repriza secundă a aparținut echipei din Târgu Jiu, care a reușit o ”remontada” de poveste, care la un momendat părea extrem de departe. Și asta pentru că în prima parte a meciului, gazdele au avut +20 pe tabelă(51-31). Gorjenii nu au cedat și au redus ecartul la -14 până la pauză. Repriza secundă a fost o goană nebună după adversar. Băieții lui Kresimir Basic au crezut în șansa lor până la capăt, iar eforturile lor au fost răsplătite la final, cu o victorie uriașă în lupta pentru ocuparea unei poziții cât mai bune la finalul campionatului. ”Eroul” grupării gorjene a fost Cameron Oluyitan. Americanul a reușit coșul care a adus victoria echipei noastre, el fiind și cel mai bun marcator al echipei din Târgu Jiu, cu 23 de puncte. A fost un prim pas pe care gorjenii l-au făcut în îndeplinirea obictivului din faza a doua a campionatului, clasarea în primele 4 echipe în Grupa 11-18. 

Kresimir Basic și a felicitat jucătorii pentru această victorie, dar și pentru modul în care au luptat până la capăt, în ciuda unei diferențe mari de scor înregistrată pe parcursul partidei. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”O victorie muncită și foarte importantă. Am crezut mereu în victorie, chiar și la -20, iar asta spune multe despre puterea mentală a echipei și despre spiritul nostru de luptă. Felicitări jucătorilor și întregii echipe. Sperăm că am adus bucurie, acasă, la Târgu Jiu. Astăzi ne bucurăm, iar de luni ne întoarcem la muncă, pentru că sâmbata viitoare urmează o nouă deplasare grea”.

Cameron Oluyitan a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. Americanul a reușit de 23 de puncte și a fost autorul coșului de 3 puncte care a adus victoria echipei noastre. El a fost urmat de Dimitrius Underwood, care a totalizat 18 puncte, 9 recuperări și 10 pase decisive. Ethan Wright a terminat meciul cu 17 puncte, 1 recuperare și un asist. Pivotul Arsenije Vuckovic a totalizat 16 puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive. O evoluție foarte bună a avut și Camil Berculescu. Baschetbalistul gorjean a încheiat meciul cu 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Noam Weinberg a contribuit cu 6 puncte și 3 recuperări. Adrian Vaida a contribuit și el cu 6 puncte. Alexandru Berca a terminat meciul cu 3 puncte și o recuperare.  

COȘUL VICTORIEI MARCAT DE CAMERON OLUYITAN!

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA 11-18 
ETAPA 19
PLOIEȘTI, SALA OLIMPIA
SÂMBĂTĂ 27 IANUARIE 2024
ORA 18.00
LIVE FRBTV

CSM BASCHET PETROLUL PLOIEȘTI -CSM TÂRGU JIU 98-99(33-24, 25-20, 20-28, 20-27) 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 18p, Alexandru Berca 3p, Noam Weinberg 6p, Ethan Wright 17p, Camil Berculescu 10p, Cameron Oluytan 23p, Jalen Dupree, Adrian Vaida 6p, Arsenije Vuckovic 16p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va juca tot în deplasare, cu CSM Focșani. Partida se va disputa pe 3 februarie. 

 

 

Comment here