Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 14. Corona Brașov – CSM Târgu Jiu 90-78

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat vineri, 22 decembrie, în deplasare, cu Corona Brașov, partidă care a contat pentru etapa a 14-a din Grupa A din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Gruparea ardeleană s-a impus cu 90-78, grație evoluției din primul sfert al meciului. Pe sferturi scorul a fost 34-24, 17-17, 17-13, 22-24. Dimitrius Underwood a fost cel mai bun om al echipei din Târgu Jiu, cu 20 de puncte marcate în confruntarea de la Brașov. ”Trebuie să-i felicităm pe jucători, pentru modul în care au luptat, dar la final a câștigat echipa care a fost mai constantă”, a declarat antrenorul Kresimir Basic.

Echipa gazdă a început mai bine meciul și a reușit să se impună la capătul primelor 10 minute de joc, când a urcat la +10 pe tabelă, scor 34-24, grație aruncărilor din spatele semicercului. În sfertul doi, baschetbaliștii gorjeni au echilibrat jocul și s-au apropiat pe tabelă la doar 6 puncte. Actul doi s-a încheiat însă la egalitate, scor 17-17, iar gazdele au intrat la pauza mare tot cu +10 pe tabelă, scor 51-41.

Gorjenii au început bine actul trei al partidei de la Brașov, când au reușit să se apropie, din nou, la 6 puncte de echipa gazdă, scor 54-48. Gazdele au gestionat însă mai bine finalul sfertului și-au reșit să-l câștige cu 17-13. Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu nu au cedat lupta și au dominat finalul de meci în încercarea de a reveni pe tabelă. Băieții lui Kresimir Basic au redus din nou diferența până la 6 puncte, dar nu au mai avut timpul necesar pentru a forța o revenire spectaculoasă. Gorjenii s-au impus în ultimul act cu 24-22, dar insuficient pentru a putea întoarce rezultatul pe tabelă. Basic consideră că jocul gazdelor din primul sfert, atunci când brașovenii au fost foarte inspirați de la 3p, a făcut diferența în acest meci, în timp ce, în celelalte secvențe ale partidei, jocul a fost unul destul de echilibrat. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Corona a deschis meciul incredibil de bine. Brașovenii au reușit 8 aruncări din spatele semicercului doar în primul sfert. A trebuit să alergăm după ei tot meciul și asta ne-a îngreunat munca.Trebuie să-i felicităm pe jucători, pentru modul în care au luptat, dar la final a câștigat echipa care a fost mai constantă”.

Cel mai bun jucător al grupării gorjene a fost Dimitrius Underwood cu 20 de puncte marcate, dar și cu 9 recuperări și 5 pase decisive. El a fost urmat de Ethan Wright, care a totalizat 16 puncte și 6 recuperări. Noam Weinberg a terminat meciul cu 11 puncte și 5 recuperări. Jalen Dupree a totalizat 10 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă. Andrei Bărăgan a avut din nou o evoluție foarte bună. Baschetbalistul gorjean a terminat meciul cu 8 puncte și 2 recuperări. Cameron Oluyitan a totalizat 6 puncte și o recuperare. Camil Berculescu a terminat meciul cu 4 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. Pe lista marcatorilor și-a trecut numele și Arsenije Vuckovic, cu 3 puncte. Bosniacul a mai reușit și 3 recuperări.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 8p, Dimitrius Underwood 20p, Noam Weinberg 11p, Ethan Wright 16p, Camil Berculescu 4p, Cameron Oluytan 6p, Jalen Dupree 10p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 3p, Flavius Tororpu, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA  A
ETAPA 14
BRAȘOV, SALA DP COLIBAȘI
VINERI, 22 DECEMBRIE 2023, ORA 18.00
LIVE DIGISPORT 3

LIVE FRBTV
CORONA BRAȘOV – CSM TÂRGU JIU
90-78(34-24, 17-17, 17-13, 22-24)

Etapa viitoare, pe 29 decembrie, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu echipa campioană a României, U BT Cluj Napoca.

Comment here