Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu, înfrângere în meciul 2 cu Focșani. CSM Târgu Jiu – CSM Focșani 86-110

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul 2 din seria de play-out a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95, cu CSM Focșani, scor 86-110. După două partide disputate la Târgu Jiu, scorul este egal în acest moment, 1-1. Seria se mută acum la Focșani, acolo unde se vor disputa două partide, pe 30 aprilie și 2 mai. Cel mai bun marcator al echipei noastre a fost americanul Jalen Dupree, care a reușit 20 de puncte. 

CSM Târgu Jiu a înregistrat în această seară o înfrângere usturătoare, nu doar prin prisma diferenței de scor de pe tabelă, de 24 de puncte, ci mai ales prin numărul imens de puncte primite pe teren propriu, 110 puncte încasate. A fost o seară neagră pentru baschetul gorjean, o seară în care suporterii gorjeni au venit la sală să susțină echipa, convinși că vor vedea un nou succes al favoriților, așa cum s-a întâmplat miercuri seara. Suporterii au fost convinși că baschetbaliștii lui Kresimir Basic au învățat ceva după meciul de miercuri, atunci când au făcut o primă repriză extrem de slabă, dar și-au revenit miraculos după pauză și-au reușit victoria. ”Rețeta” nu a mai funcționat în această seară. Până la un punct, meciul din această seară a semănat ca două picături de apă cu ceea ce s-a întâmplat miercuri. Același început slab de meci pentru echipa gorjeană, cu o primă repriză dominată copios de formația vizitatoare. La fel ca în prima partidă, baschetbaliștii gorjeni au început în forță repriza secundă, când s-au apropiat pe tabelă, doar că la un moment dat ceva s-a rupt în jocul echipei noastre. Istoria nu s-a mai repetat, gorjenii nu au mai avut forța să întoarcă rezultatul, așa cum s-a întâmplat în partida precedentă. Dacă pe fază ofensivă lucrurile au stat ceva mai bine, echipa noastră reușind peste 80 de puncte, apărarea a fost ca și inexistentă în acest meci, oaspeții reușind să marcheze, din nou, din toate pozițiile. Practic, aici s-a făcut diferența, pe faza defensivă, capitol la care gorjenii au fost total depășiți de situație. La toate acestea se adaugă inspirația vizitatorilor la aruncările de 3 puncte, un alt capitol dominat autoritar de echipa din Focșani, dar și seara absolut fantastică pe care a prins-o americanul Brown Sherwood, care, atenție, a reușit să înscrie 41 de puncte!

CSM Târgu Jiu s-a impus doar într-una din cele patru secvențe ale meciului, în speță în sfertul trei. CSM Focșani a câștigat celelalte trei secvențe și a egalat situația la general. Acum scorul este 1-1 și seria se mută la Focșani. Antrenorul oaspeților a recunoscut la conferința de presă că echipa sa a prins o seară fantastică, dar și pe fondul unui joc slab pe apărare al gorjenilor. Chiar dacă echipa sa a câștigat lejer acest meci, Mihai Petruț, principalul de la Focșani, consideră că CSM Târgu Jiu este în continuare favorita acestei serii, în condițiile în care are o serie de jucători de bază accidentați, iar CSM Târgu Jiu are o rotație mai lungă. 

Chiar și în condițiile în care CSM Târgu Jiu are în continuare șanse de a câștiga seria cu CSM Focșani, rezultatul din această seară, dar mai ales jocul echipei a provocat o dezamăgire uriașă. Extrem de afectat de ceea ce s-a întâmplat pe teren, Claudiu Alionescu, directorul tehnic al grupării gorjene, prezent la conferința de presă, și a cerut scuze față de suporterii gorjeni pentru modul în care s-a prezentat echipa la acest meci și anunță că vor urma câteva decizii drastice în perioada imediat următoare. 

Cu greu și-a găsit cuvintele și antrenorul echipei noastre, Kresimir Basic. Principalul echipei gorjene și-a cerut și el scuze față de suporterii gorjeni. Basic a recunoscut că a fost cel mai slab meci din cariera sa de antrenor și spune că este gata să își dea demisia dacă se consideră că el este vinovat de această situație. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Jucătorii au evoluat fără atitudine, fără pic de orgoliu. Unii dintre ei se cred deja în vacanță Imi cer scuze față de fanii care au venit la acest meci. A fost cel mai slab meci din cariera mea de antrenor. Trebuie să rezolvăm această situație, nu trebuie să luăm decizii importante la cald. Trebuie să terminăm cu bine această serie și vom vedea cum putem rezolva problemele. Este jenant. Acum două luni jucam un baschet bun, acum primim peste 100 de puncte. Nu putem spune că avem prima șansă, pentru că nu jucăm nimic în acest moment. Si pentru mine este o situație nouă, trebuie să vorbim cu conducerea, să ne gândim ce e de făcut. Dacă nu ne schimbăm atitudinea, degeba mergem la Focșani. Nimeni nu este deasupra clubului, toți trebuie să înțelegem asta, personal îmi e rușine de cum ne-am prezentat. Dacă se consideră că eu sunt problema, sunt gata să demisionez, să-mi asum orice decizie”.

Jalen Dupree a fost cel mai activ om al grupării gorjene. Americanul a totalizat 20 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. A fost urmat de Dimitrius Underwood. Căpitanul echipei noastre a strâns 18 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Următorul pe lista marcatorilor a fost Cameron Oluyitan, cu 15 puncte. Americanul a mai avut 3 recuperări și două asisturi. Pivotul Arsenije Vuckovic a terminat meciul cu 14 puncte. Bosniacul a mai avut și 8 recuperări. Celălalt bosniac al echipei, Milan Luzaic, a strâns 8 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. David Antonescu a terminat meciul cu 5 puncte și 7 recuperări. Ethan Wright, Noam Weinberg și Andrei Bărăgan au contribuit fiecare cu câte 2 puncte. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 2p, Dimitrius Underwood 18p, David Antonescu 5p, Noam Weinberg 2p, Milan Luzaic 8p, Ethan Wright 2p, Camil Berculescu, Cameron Oluytan 15p, Jalen Dupree 20p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 14p, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT / TURUL 2
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
MECI 2
VINERI, 26 APRILIE 2024, ORA 19.00
CSM TÂRGU JIU- CSM FOCȘANI
86-110(14-28, 26-31, 25-24, 21-27)

GALERIE FOTO:  CRISTI CAVAL

 

Comment here