Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 23. CSM Târgu Jiu, duel tare la reluarea campionatului. Sâmbătă, 27 aprilie, ora 13.00: Rapid București – CSM Târgu Jiu

După o pauză competițională destul de lungă, cauzată de meciurile echipelor naționale, Liga Florilor Mol revine în atenție la finalul acestei săptămâni, când se dispută majoritatea partidelor din etapa a 22-a. Ziua de sâmbătă, 27 aprilie, le găsește pe fetele lui Liviu Andrieș la București, pregătite pentru duelul cu Rapid București. Partida din Sala Rapid va începe la ora 13.00.

La revenirea în circuitul oficial, handbalistele noastre au parte de o partidă dificilă, pe terenul echipei de pe locul 3, Rapid. Andrei Enache, antrenorul secund al echipei noastre, știe ce forță are Rapidul, mai ales pe teren propriu, dar spune că echipa gorjeană are forța de a produce o surpriză la București. 

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”Urmează un meci important, care vine după o pauză pe care, sincer, nu ne-am fi dorit-o, pentru că intrasem într-un ritm destul de bun. Însă trebuie să specific că urmează ultima parte a campionatului, care pentru noi este foarte importantă. Vorbesc aici de această săptămână în care vom avea meciul de la Rapid, după care vine Baia Mare acasă. Sunt meciuri extrem de importante din care trebuie să scoatem puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Întotdeauna am avut politica asta “următorul meci”, pentru că, după cum am zis, toate meciurile de până acum le-am abordat la victorie. Am încercat să scoatem cât de mult am putut la fiecare partidă în parte. Uneori, uneori am reușit, alteori nu, dar important este că, după majoritatea partidelor, am ieșit mulțumiți de ceea ce am arătat pe teren. Acum trebuie să ținem cont de faptul că, într-adevăr, Rapidul pleacă cu prima șansă. Au o echipă extrem de valoroasă, nu trebuie să mai dau numele jucătoarelor care evoluează acolo, însă trebuie să ținem cont de faptul că, în toate partidele până acum, Rapidul a trebuit să muncească destul de mult pentru a ne învinge. Trebuie să abordăm partida extrem de dezinvolt, pentru că sunt meciuri de la care avem doar de câștigat. Presiunea este foarte mare pe umerii lor, nu pe ai noștri, pentru că, pentru noi, orice punct sau puncte pe care reușim să le aducem de acolo ar fi o mare realizare. Pentru ele, o înfrângere cu Târgu Jiu cu siguranță ar cântări foarte mult. Cred că trebuie să facem un joc perfect, iar ele să nu prindă cea mai bună zi. Dar am reușit asta. Nu, nu o dată, de când suntem în prima ligă și cu siguranță avem puterea necesară să o facem din nou o surpriză”.

Handbalistele noastre își reiau în acest weekend seria meciurilor din campionat, după o pauză de aproape o lună de zile. Urmează o perioadă extrem de importantă pentru echipa noastră, dar și foarte încărcată, cu numai puțin de 5 meciuri în perioada 27 aprilie-18 mai. O perioadă în care gruparea gorjeană trebuie să acumuleze cât mai multe puncte pentru a evita locurile de baraj. Florența Ilie spune că ea și colegele sale au tras tare la antrenamente în această perioadă pentru a se prezenta la capacitate maximă pentru ultimele confruntări din acest sezon. Extrema CSM Târgu Jiu consideră că o apărare bună poate fi cheia unui rezultat pozitiv la București.  

Florența Ilie, CSM Târgu Jiu: ”Da, într-adevăr, am avut o pauză competițională destul de lungă, dar în același timp am avut timp să acumulăm fizic și să ne pregătim pentru ultimele cinci etape ale campionatului. Nu am avut meciuri amicale și ne dorim ca meciul cu Rapid să fie un test foarte bun în privința meciului cu Baia Mare, care urmează acasă. Ne dorim să acumulăm puncte și sper ca pauza pe care am avut-o acum să fie de bun augur și să facem o partidă foarte bună cu Rapid și, de ce nu, să ne întoarcem cu trei puncte acasă. Este o echipă din primele patru echipe ale campionatului, dar, cum am demonstrat și anul trecut, am pus probleme echipelor din fruntea clasamentului și atunci chiar ne dorim să facem o partidă foarte bună și sper ca apărarea și poarta să fie eficiente, cum au fost și până acum. Vrem să marcăm cât mai multe goluri. Ne dorim să intrăm în obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a nu merge la baraj și atunci muncim cot la cot. Grupul a rămas același, suntem la fel de unite și avem o atmosferă foarte bună împreună”.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 22
BUCUREȘTI, SALA RAPID
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
ORA 13.00
RAPID BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU

Comment here