Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu a pierdut meciul 4 din play-out. CSM Galați -CSM Târgu Jiu 91-80

CSM Târgu a pierdut meciul 4 din seria de play-out din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, scor 80-91. Echipa din Galați a câștigat seria cu 3-1. 

CSM Târgu Jiu a câștigat primele 3 sferturi ale partidei și părea că merge spre o victorie, care să aducă meciul decisiv la Târgu Jiu. Din păcate, nu a mai fost cazul, pentru că echipa din Galați a dominat sfertul 4 și a reușit să câștige meciul. Pe sferturi scorul a fost: 23-24, 19-22, 19-20, 30-14. O înfrângere dureroasă, care, conform regulamentului în vigoare, trimite gruparea gorjeană în eșalonul secund al baschetului românesc.Sezonul nu se oprește, însă, aici pentru echipa gorjeană, care trebuie să încheie actuala ediţie de campionat cu jocurile de clasament, pentru stabilirea ierarhiei finale. Există și aici o miză, pentru ocuparea unei poziții cât mai bune, pentru că există unele propuneri ca formatul Ligii Naționale să fie schimbat din nou în următorul sezon. Astfel, gorjenii își joacă șansa până la capăt. Pe 24 și 26 aprilie, CSM Târgu Jiu va juca, pe teren propriu, cu învinsa dintre CSM Focșani și CS Vâlcea. 

În prima repriză a meciului de la Dunăre fiecare echipă a avut perioada ei de dominație, când ambele grupări au reușit să se desprindă la zece puncte pe tabelă. Gazdele au fost primele care s-au desprins, în primul sfert, dar gorjenii au revenit și au câștigat prima secvență a meciului. În sfertul doi, gorjenii s-au desprins la 10 puncte, Galațiul a revenit, dar tot CSM Târgu Jiu a fost echipa care a câștigat și sfertul 2. Astfel, la pauză diferența era doar două posesii, 46-42 pentru CSM Târgu Jiu.

Pe parcursul sfertului trei, CSM Târgu Jiu a dat impresia că poate controla jocul. Gorjenii au câștigat și sfertul 3 și aveau cinci puncte avans înaintea actului decisiv. Totul s-a năruit în sfertul 4, acolo unde echipa din Galați a preluat inițiativa și a întors tabela. Scor final 91-80.

Revenim cu declarații după această serie de play-out, dar și cu informații legate de activitatea din perioada imediat următoare a echipei noastre de baschet.

Pivotul bosniac Arsenije Vuckovic a fost unul dintre cei mai activi jucători ai grupării gorjene, cu 18 puncte marcate și 12 recuperări. A fost urmat de celălalt bosniac din lotul gorjean, Milan Luzaic, care a totalizat 15 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Dimitrius Underwood a terminat meciul cu 13 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive. Gorjeanul Camil Berculescu și-a dorit enorm victoria, a luptat atât în apărare, cât și în atac, reușind să strângă 5 recuperări, 5 pase decisive și 9 puncte, Jalen Dupree a totalizat 8 puncte și o recuperare. Noam Weinberg a încheiat meciul cu 7 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. David Antonescu a încheiat meciul cu 4 puncte și 3 recuperări. Tot cu 4 puncte a încheiat meciul și Cameron Oluyitan, dar și o recuperare. Ethan Wright a avut 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 13p, David Antonescu 4p, Noam Weinberg 7p, Milan Luzaic 15p, Ethan Wright 2p, Robert Paliciuc, Camil Berculescu 9p, Cameron Oluytan 4p, Jalen Dupree 8p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 18p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT
MECI 4
LIVE FRB TV
MIERCURI, 17 APRILIE 2024, ORA 18.30
CSM GALAȚI – CSM TÂRGU JIU
91-80(23-24,19-22,19-20,30-14)

Comment here