Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu a pierdut meciul 2 din play-out. CSM Târgu Jiu -CSM Galați 93-94. Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a pierdut, la limită, scor 93-94, meciul disputat pe teren propriu, contra CSM Galați. A fost meciul 2 din seria de play-out din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. Americanul Dimitrius Underwood a fost cel mai bun om al gorjenilor, cu 28 de puncte marcate. Gălățenii au marcat coșul victoriei în ultima secundă a partidei. Scorul este acum 1-1 la general și seria se mută la Galați, unde se dispută următoarele două partide. Sala Dunărea din Galați va găzdui luni, 15 aprilie, meciul 3 dintre CSM Târgu Jiu și CSM Galați. 

În fața unui public numeros, care a fost din nou la înălțime, CSM Târgu Jiu a pierdut meciul 2 din seria de play-out, contra echipei din Galați. Oaspeții au reușit victoria grație unui coș de 3 puncte, care a venit în ultima secundă a meciului. Rezultatul din meciul 2 ascute și mai mult lupta pentru menținere în Liga Națională. 

Suspans, adrenalină, emoții, răsturnări de situații pe tabela de marcaj, atmosferă incendiară, toate au făcut parte dintr-un meci nebun, cu un final interzis cardiacilor. Pe sferturi scorul a fost 15-18, 26-29, 27-17, 25-30.

Primul sfert a început într-un ritm de joc foarte rapid, în care oaspeții au fost cei care s-au instalat la conducere, scor 0-4. Replica gorjenilor a fost tot una în mare viteză, cu Dimitrius Underwood la finalizare, pentru 3-4. Gălățenii s-au desprins la 3-10, dar șarjele ofensive purtate de Underwood, Ethan Wright și Arsenije Vuckovic au adus CSM Târgu Jiu la doar un punct distanță de adversar, scor 12-13. Galațiul a urcat la +6, scor 12-18, dar primul sfert s-a încheiat cu reușita de 3 puncte semnată de Cameron Oluyitan, pentru 15-18. 

În debutul sfertului 2, Arsenije Vuckovic a strâns, din nou, scorul la doar un punct, 17-18. Echipa din Galați a urcat la +8 pe tabelă, dar CSM Târgu Jiu nu a cedat și a revenit în joc, reușind să se apropie la doar o posesie, după reușitele lui Noam Weinberg, Camil Berculescu și Arsenije Vuckovic, scor 39-41. Galațiul a urcat însă la +8, scor 39-47. Arsenije Vukovic a închis sfertul doi cu un coș de la interior, sfert adjudecat tot de oaspeți, care au intrat la cabine cu 6 puncte avans, scor 41-47.

Sfertul 3 a aparținut în totalitate gorjenilor. Dimitrius Underwood a dat tonul revenirii, Arsenije Vuckovic a marcat la foc automat, iar coșul de 3 puncte reușit de David Antonescu a făcut ca sala să erupă realmente, când tabela arăta 55-56. Intrările lui Jalen Dupree și Ethan Wright au dinamizat și mai mult atacul echipei noastre, care a reușit să răstoarne tabela, scor 62-61. Dupree a avut câteva minute de senzație și a urcat scorul la 66-61. Cu publicul în spate, Dimitrius Underwood a orchestrat foarte bine atacurile grupării gorjene, care și-a adjudecat sfertul 3 cu 27-17, iar la general gorjenii au intrat la +4 în decisiv, scor 68-64. 

Ultimul sfert a început cu coșul lui Jaleen Dupree și senzația era că lucrurile mergeau într-o singură direcție, în favoarea echipei din Târgu Jiu. Gălățenii au replicat și au strans scorul la 70-69. Mai mult, echipa oaspete a profitat de câteva indecizii ale gorjenilor și a revenit la conducere, scor 75-77. Basic a cerut time-out, iar la reluare gorjenii au presat puternic și a fost rândul lor să revină la conducere, scor 79-77. Cele două echipe au jucat cu garda jos și s-a ajuns la 83-83. Coșul de 3 puncte a lui David Antonescu a aruncat sala în aer, iar incursiunea lui Dimitrius Underwood a urcat scorul la 90-85. Cumva, oaspeții au reușit să revină în joc, scor 92-91. Finalul a fost unul dramatic. Milan Luzaic a fost trimis la linia de libere, de unde a reușit să transforme doar o liberă, scor 93-91. Oaspeții au mai avut la dispoziție doar 4 secunde pentru ultimul atac, și-au reușit să dea lovitura în ultima secundă de joc, după o aruncare de 3 puncte, care, din păcate pentru noi și-a atins ținta. S-a terminat 93-94, iar seria e acum la egalitate, scor 1-1. 

Ușor descumpănit după o asemenea înfrângere, Kresimir Basic spune că echipa va trece peste acest moment dificil și va merge la Galați să recupereze ce a pierdut în această seară la Târgu Jiu. 

David Antonescu consideră că diferența a fost făcut de jocul mai puțin inspirat pe faza de apărare a echipei noastre. În ciuda acestei înfrângeri, tânărul baschetbalist consideră că CSM Târgu Jiu este echipa mai bună și că va merge la Galați pentru a câștiga seria. 

Cel mai bun om al CSM Târgu Jiu a fost Dimitrius Underwood, care a reușit 28 de puncte. Căpitanul echipei noastre a mai avut 9 recuperări și 10 pase decisive. A fost urmat de Arsenije Vuckovic. Pivotul bosniac a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Jalen Dupree a încheiat meciul cu 12 puncte și 6 recuperări. Cameron Oluyitan a încheiat meciul cu 8 puncte. Camil Berculescu a terminat meciul cu 7 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Tot cu 7 puncte a încheiat meciul și Ethan Wright, care a mai avut și 4 recuperări. David Antonescu a totalizat 6 puncte, 12 recuperări și un asist. Noam Weinberg a contribuit cu 3 puncte și o recuperare, iar Milan Luzaic a reușit 1 punct, o recuperare și 4 pase decisive. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 28p, David Antonescu 6p, Noam Weinberg 3p, Milan Luzaic 1p, Ethan Wright 7p, Camil Berculescu 7p, Cameron Oluytan 8p, Jalen Dupree 12p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 21p, Flavius Toropu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT
MECI 2
JOI, 11 APRILIE 2024, ORA 19.00
CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI
93-94(15-18, 26-29, 27-17, 25-30)

GALERIE FOTO

Comment here