Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu a început cu victorie seria din Turul 2 de play-out. CSM Târgu Jiu – CSM Focșani 92-78

CSM Târgu Jiu a început cu victorie seria din Turul 2 de play-out din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. În primul meci din serie, CSM Târgu Jiu s-a impus cu 92-78 în fața grupării CSM Focșani. Pe sferturi scorul a fost 27-34, 14-21, 27-12, 24-11. Formația noastră conduce în acest moment seria cu 1-0. Meciul 2 se va disputa vineri, 26 aprilie, de la ora 19.00. 

În așteptarea unor decizii privind sistemul competițional din sezonul viitor, CSM Târgu Jiu se focusează pe acest final de sezon pe obținerea unei poziții cât mai bune în Liga Națională. Pentru asta, baschetbaliștii gorjenii trebuie să treacă de CSM Focșani într-o serie în care se joacă tot în sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Gorjenii par hotărâți să rezolve cât mai rapid seria cu echipa din Moldova. Astfel, băieții lui Kresimir Basic au început cu dreptul seria cu CSM Focșani, după ce s-au impus cu 92-78. Partida a fost una destul de dificilă, iar gorjenii s-au impus mai greu decât o arată scorul, la capătul unui meci în care au fost nevoiți să revină de la -15 pe tabelă. 

Spectatorii veniți la sală pentru a-și susține echipa favorită au asistat la un meci cu două reprize total opuse. Prima repriză a aparținut în totalitate oaspeților. Echipa din Focșani a profitat de apatia din apărare a gazdelor și a marcat nestingherită din mai toate pozițiile, reușind să înscrie numai puțin de 55 de puncte în prima repriză. Oaspeții au avut un avans de 15 puncte pe parcursul sfertului 2, scor 32-47, fiind cea mai mare diferență de scor dintre cele două echipe. Finalul primei reprize i-a găsit pe gorjeni cu un deficit de 14 puncte pe tabelă, scor 41-55. 

După o ședință furtunoasă în vestiar la pauza meciului, CSM Târgu Jiu a arătat o cu totul altă față în repriza secundă. Metamorfozată, echipa lui Kresimir Basic a revenit pe parchet mult mai determinată și hotărâtă să schimbe impresia lasată în prima parte a meciului. Gorjenii au început o cursă nebună de urmărire a adversarului. Agresivi în apărare și mult mai inspirați în ofensivă, gorjenii au ”topit” rapid diferența de 14 puncte de la pauză. Băieții lui Kresimir Basic au preluat total controlul partidei și s-au desprins în câștigătoare pe parcursul actul decisiv. S-a terminat 92-78 și CSM Târgu Jiu are 1-0 în seria contra CSM Focșani. 

Iată ce a declarat la conferința de presă, antrenorul Kresimir Basic. 

La conferința de presă a fost prezent și David Antonescu. Iată ce a declarat tânărul jucător român despre primul meci din serie, câștigat de CSM Târgu Jiu. 

Arsenije Vuckovic a fost greu de oprit în acest meci, mai ales în partea secundă a confruntării. Pivotul bosniac a reușit 21 de puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive, fiind unul dintre cei mai buni jucători de la CSM Târgu Jiu. O evoluție excelentă a avut și americanul Ethan Wright care a totalizat 21 de puncte, 4 recuperări și 4 asisturi. Dimitrius Underwood a fost și el unul dintre artizanii victoriei din acesată partidă. Căpitanul echipei noastre a totalizat 20 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Printre remarcații partidei s-a numărat și tânărul jucător român David Antonescu. Acesta a reușit 10 puncte, 13 recuperări și o pasă decisivă. Milan Luzaic a terminat meciul cu 7 puncte, 3 recuperări și 2 asisturi. Deși ușor accidentat, Camil Berculescu a avut și el o evoluție destul de bună, reușind 5 puncte. Andrei Bărăgan a terminat meciul cu 3 puncte și o recuperare. Tot cu 3 puncte și o recuperare a terminat meciul și Cameron Oluyitan. Pe lista marcatorilor și a trecut numele și Jalen Dupree, care a contribuit cu 2 puncte. Americanul a mai strâns și 2 recuperări și o pasă decisivă. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan 3p, Dimitrius Underwood 20p, David Antonescu 10p, Noam Weinberg, Milan Luzaic 7p, Ethan Wright 21p, Camil Berculescu 5p, Cameron Oluytan 3p, Jalen Dupree 2p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 21p, Flavius Toropu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT / TURUL 2
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
MECI 1
MIERCURI, 24 APRILIE 2024, ORA 19.00
CSM TÂRGU JIU – CSM FOCȘANI
92-78(27-34, 14-21, 27-12, 24-11)

Comment here