Baschet

LNBM, Etapa 27 – Meci restanţă / CSM Târgu Jiu, victorie pe terenul Focşaniului / CSM Focşani – CSM Târgu Jiu 71-83

CSM Târgu Jiu a înregistrat marţi, 19 aprilie, cea de-a 10-a victorie din actuala stagiune a Ligii Naţionale, după ce a câştigat, în deplasare, pe terenul echipei CSM Focşani. Într-un meci restant din etapa a 27-a, echipa pregătită de Claudiu Alionescu s-a impus cu 83-71. Carl Dylan a avut o prestaţie de excepţie la Focşani, într-o partidă în care a reuşit 21 de puncte. 

CSM Târgu Jiu şi-a încheiat seria meciurilor din deplasare din acest sezon cu o victorie pe terenul echipei CSM Focşani. Succesul înregistrat de gruparea gorjeană este totodată şi primul pe terenul echipei din Focşani în cei trei ani de când formaţia din Târgu Jiu activează în Liga Naţională. Claudiu Alionescu declara înaintea acestui meci că în cazul în care echipa sa va presta un joc solid pe faza defensivă, atunci va avea şanse mari să câştige confruntarea de la Focşani. Băieţii lui Alionescu şi-au făcut bine temele în acest sens şi au jucat foarte bine faza defensivă, totul completat cu un joc ofensiv combinativ şi colectiv, care le-a adus gorjenilor a 10-a victorie din acest campionat. 

Claudiu Alionescu a început meciul din Polivalenta din Focşani cu următorul „5”: Porter Troupe, Carl Dylan, Brandon Sly, Titus Nicoară şi Octavian Ilie. La capătul primului atac din meci, Porter Troupe a deschis tabela de la Focşani şi seria punctelor pentru CSM Târgu Jiu. Octavian Ilie, Brandon Sly şi Carl Dylan au ţinut CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 7-4, după primele două minute de joc. Gazdele au avut prima răbufnire din meci şi au întors tabela în favoarea lor, scor 12-7. Au venit două coşuri de sub panou marcate de Carl Dylan şi gorjenii au venit la doar un punct de echipa gazdă, care conducea cu 12-11 la jumătatea primului act. Trimis pe teren, Ahmed Bashir a adus egalarea pe tabelă, scor 15-15. Acelaşi lucru l-a făcut şi Andrei Gheorghe. Trimis pe teren, pivotul gorjean se descurcă bine sub panou şi menţine egalitatea, scor 17-17. Malik Morgan, faultat pe aruncare, înscrie un coş cu fault, transformă şi libera, iar CSM Târgu Jiu conducea cu 20-17. Gazdele beneficiază şi ele de două libere şi strâng scorul. Primul act a fost adjudecat de CSM Târgu Jiu, la limită, scor 20-19. 

Sfertul doi începe cu formaţia gazdă la finalizare, care trece la conducere, scor 23-20. Intră şi Kendarrius Hamilton, care înscrie rapid două coşuri şi este rândul echipei din Târgu Jiu să treacă la conducere, scor 24-23. Tot Hamilton menţine echilibrul pe tabelă, scor 26-26, dar gazdele se desprind la 31-26. Băieţii lui Alionescu îşi revin rapid, iar Malik Morgan şi Carl Dylan o readuc pe CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 34-32. Cele două echipe se succed rând pe rând la conducere, iar Focşaniul ajunge la 40-38. Ultimul minut al sfertului doi aparţine în totalitate echipei din Târgu Jiu. Malik Morgan este primul care dă lovitura de la distanţă. Porter Troupe vine şi el cu un coş senzaţional de 3p, în timp ce Carl Dylan, cu un dunk, scutură bine de tot inelul şi CSM Târgu Jiu câştigă şi sfertul doi, cu 26-21 şi intră la vestiare cu +6 pe tabelă, scor 46-40.

CSM Târgu Jiu începe în forţă actul trei cu un coş de 3p marcat de Malik Morgan şi o reuşită de sub panou a lui Ahmed Bashir, iar gruparea gorjeană urca la +11, scor 51-40. Gazdele reduc uşor din diferenţă, dar Carl Dylan şi Malik Morgan ţin CSM Târgu Jiu la +10, scor 55-45, în timp ce Kendarrius Hamilton scutură plasa inelului din afara semicercului şi gorjenii urcă la 58-47. O nouă răbufnire a gazdelor care se apropie periculos la doar o posesie, scor 58-56 în favoarea gorjenilor. Titus Nicoară mai taie puţin din elanul gazdelor, iar Hamilton duce scorul la 62-58 pentru gorjeni. Cu 10 secunde înainte de finalul actului trei, Baker este faultat pe aruncarea de 3p şi Focşaniul beneficiază de trei libere. J. Baker le transformă şi Focşaniul ajungea din nou la doar un punct distanţă de echipa din Târgu Jiu, scor 62-61. Ultimul atac al sfertului trei aparţine echipei din Târgu Jiu, iar replica, în oglindă, vine de la Porter Troupe, care este faultat pe aruncarea de 3p, iar căpitanul gorjenilor înscrie toate cele trei libere. Gazdele se impun în actul trei cu 21-19, dar echipa lui Claudiu Alionescu intra în decisiv cu +4, scor 65-61.

În debutul actului decisiv, Focşaniul încearcă să ţină aproape, dar Kendarrius Hamilton menţine avansul de 4 puncte al gorjenilor, scor 67-63. Gazdele mai fac o încercare şi vin la două puncte pe tabelă, scor 67-65. CSM Târgu Jiu apasă pe acceleraţie şi punctează prin Titus Nicoară, Brandon Sly, Malik Morgan şi Carl Dylan, pentru un +14 pe tabelă, scor 79-65, cea mai mare diferenţă de scor din meci. A fost un run de 10-0 care a înclinat decisiv balanţa în favoarea gorjenilor. Gazdele au încercat să mai reducă din impactul scorului de pe tabelă, dar fără a periclita victoria echipei din Târgu Jiu. Tânărul baschetbalist gorjean Andrei Bărăgan, trimis pe teren, ajunge la linia de libere şi închide meciul la 83-71 pentru CSM Târgu Jiu în confruntarea cu gazdele de la CSM Focşani.

Carl Dylan a fost cel mai bun jucător al gorjenilor. Americanul a strâns 21 de puncte, 9 recuperări şi o pasă decisivă. Un alt jucător care a excelat în această partidă a fost Malik Morgan, cu 18 puncte marcate, 7 recuperări şi 6 asisturi, în timp ce Kendarrius Hamilton a terminat partida cu 15 puncte, 4 recuperări şi o pasă decisivă. 

Claudiu Alionescu şi-a felicitat băieţii pentru prima victorie obţinută de CSM Târgu Jiu pe terenul echipei din Focşani în cei trei ani de când gruparea gorjeană activează în Liga Naţională. Antrenorul gorjean a scos în evidenţă jocul bun, combinativ, atât ofensiv, cât şi defensiv al echipei sale. Alionescu a ţinut să mulţumească şi gazdelor de la Focşani, care au acceptat amânarea meciului în momentul în care gruparea gorjeană nu a putut juca meciul la data stabilită.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „O victorie importantă şi muncită pentru noi. Aşa cum spuneam îaninte de meci, apărarea este cheia jocului. Vreau să-i felicit pe jucători pentru efortul depus astăzi, în special în ultimul sfert. Din punct de vedere ofensiv, am plimbat mingea mult mai bine colectiv, drept dovadă sunt cele 16 assisturi şi cele 83 de puncte marcate, în condiţiile în care nu am excelat deloc la aruncările de 3 puncte. Cu această victorie ne-am consolidat poziţia în clasament, după un succes într-o sală, aşa cum spuneam, foarte grea, unde se câştigă greu. Ne bucurăm şi pentru că este prima noastră victorie la Focşani în trei ani de CSM. Nu în ultimul rând aş vrea să mulţumesc CSM Focşani şi dl. antrenor Petruţ pentru că au acceptat amânarea meciului în condiţiile în care noi, la momentul acela, nu puteam alinia, un rooster complet”.

CSM Târgu Jiu: Carl Dylan 21p, Andrei Bărăgan 1p, Brandon Sly 5p, Kendarrius Hamilton 15p, Porter Troupe 8p, Ahmed Bashir 4p, Titus Nicoară 8p, George Pavel, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe 2p, Malik Morgan 18p, Octavian Ilie 1p. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN 
Focșani – Sala Polivalentă
Etapa 27 – MECI RESTANȚĂ / 19 Aprilie 2022  / Ora 17.00
LIVE pe FRBTV 

CSM Focșani – CSM Târgu Jiu 71-83(19-20, 21-26, 21-19, 10-18)

În ultima etapă a sezonului regulat, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu Steaua Bucureşti. Meciul este programat pe data de 29 aprilie 2022.

Comment here