BaschetJuniori

CN U18 Baschet Feminin / Turneu 7-Semifinal, 20-21 aprilie / CSM Târgu Jiu U18, turneu important la Târgoviște. Gorjencele luptă pentru un loc la Turneul Final / PROGRAM

Săptămână plină și importantă pentru secția de baschet a CSM Târgu Jiu. Seria meciurilor este deschisă de baschetbaliștii seniori ai CSM Târgu Jiu, care au de disputat marți, 19 aprilie, un meci restanță pe terenul echipei CSM Focșani. Următoarea echipă care intră în competiție este Grupa U18 feminin a CSM Târgu Jiu, care are un turneu extrem de important la Târgoviște, în perioada 20-21 aprilie, pentru calificarea la Turneul Final. Pe 21 aprilie, zi importantă și pentru Grupa U13 feminin, care are două meciuri foarte importante, la Târgu Mureș. Micuțele baschetbaliste luptă și ele pentru un loc la Turneul Final. Săptămâna baschetbalistică a CSM Târgu Jiu va fi încheiată de Grupa U13 masculin, care va juca pe teren propriu, pe 21 și 22 aprilie, meciurile retur din Grupa 7, în care au șansa de a termina pe una din primele două poziții.

Prima echipă care se luptă pentru un loc la Turneul Final este Grupa U18 a CSM Târgu Jiu. Cu o generație de sportive ambițioase și talentate la această categorie de vârstă, CSM Târgu Jiu a avut o evoluție de excepție pe parcursul acestui campionat și este foarte aproape de a ajunge între cele mai bune echipe din țară, la Turneul Final. Formația pregătită de profesorul Toma Popescu se deplasează la Târgoviște, pentru meciurile retur din cadrul turneului 7 Semifinal. CSM Târgu Jiu U18 face parte din Grupa A3, alături de CSS Unirea Iași, CSS CSM Târgoviște și CSS Sfântu Gheorghe. Grupa este una extrem de echilibrată, dar CSM Târgu Jiu și-a făcut calculele pentru a ajunge la Turneul Final A. ”Pentru a ajunge în această fază a competiției, adică la Turneul Final A, trebuie să trecem de Unirea Iași, dar și de Sfântu Gheorghe, la o diferență mai mare de 11 puncte”, ne-a explicat antrenorul Toma Popescu. ”Fetele sunt motivate, iar eu am încredere în aceste minunate sportive, care au luptat exemplar până acum și sunt convins că vor da tot ce au mai bun pentru a ajunge la Turneul Final A. Cu o victorie împotriva Iașului suntem la Turneul Final B, dar cred că aceste fete au potențial pentru a ajunge la Turneul Final A”, ne-a mai declarat antrenorul gorjencelor, Toma Popescu. 

”Le urez fetelor multa baftă, să încerce să câștige două din cele trei meciuri și să se califice la Turneul Final. Indiferent de rezultat știu că vor lupta până în ultima secundă. Am încredere în această echipă”, a fost mesajul de susținere al expertului sportiv Adrian Roșu, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu. 

CSM Târgu Jiu: Casiana Spineanu, Ștefania Ardereanu, Teodora Țîrcă, Ștefania Buju, Ana Encescu, Ștefania Ghimbășanu, Ada Moescu, Daria Berca, Miruna Rădescu, Bianca Nica, Carla Surcel. Preparator: Patrick Toma. Antrenor: Toma Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U18 BASCHET FEMININ
Târgoviște – 20-21 aprilie 2022
Sala ”Ioan Valerian” Târgoviște

Grupa A3 / Turneu 7 / Semifinal
20.04.2022 Ora 15.00 CSM Târgu Jiu – CSS Unirea Iași 
21.04.2022 Ora 10.30 CSM Târgu Jiu – CSS CSM Târgoviște
21.04.2022 Ora 16.00 CSM Târgu Jiu – CSS Sfântu Gheorghe

Comment here