Baschet

LNBM, Etapa 7 / CSM Târgu Jiu pierde pe teren propriu contra argeşenilor / CSM Târgu Jiu – FC Argeş Piteşti 60-80 / Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 26 noiembrie, meciul disputat pe teren propriu, scor 60-80, împotriva echipei FC Argeş Piteşti. Meciul a contat pentru etapa a-7-a din Conferinţa A din Liga Naţională de Baschet Masculin. Xavier Cannefax a fost cel mai bun om al grupării gorjene, cu 17 puncte înscrise contra formaţiei argeşene.

După mai bine de o lună de la ultimul meci oficial jucat în Sala Sporturilor, CSM Târgu Jiu a revenit pe parchetul din Sala Sporturilor cu gândul de a sparge gheaţa în Liga Naţională. La meci au asistat câteva sute de suporteri, care sperau să vadă primul succes al favoriţilor. Nu a fost însă seara baschetbaliştilor gorjeni, care au pierdut duelul cu formaţia piteşteană, care s-a dovedit a fi o nucă greu de spart în acest meci. Băieţii coordonaţi de Claudiu Alionescu şi Porter Troupe au ratat astfel încă o oportunitate de a-şi trece în cont prima victorie din acest sezon. Meciul din Sala Sporturilor a consemnat şi debutul în faţa propriilor suporteri a baschetbalistului grec Thomas Kottas.  

Baschetbalistul grec a făcut parte, de altfel, din primul ”5” trimis în teren, alături de Octavian Ilie, Bogdan Penciu, Dylan Frye şi Porter Troupe. Debutul de meci a fost unul al rătărilor sub ambele panouri. Totuşi, cei care au  mişcat primii tabela au fost oaspeţii, cu două coşuri din interiorul semicercului, scor 4-0 pentru Piteşti. Prima reuşită a gorjenilor a fost semnată de grecul Thomas Kottas. Echipa piteşteană a fost mai lucidă la finalizare şi s-a desprins la 10-2, iar Claudiu Alionescu a cerut primul time-out al meciului. La reluare, tot Piteştiul a punctat, pentru 12-2. Introdus în teren, americanul Xavier Cannefax a venit cu prima reuşită de 3p a meciului. Tot Cannefax a fost la capătul unei acţiuni bune de atac, finalizată cu coş de jucătorul american şi CSM Târgu Jiu s-a apropiat la 5 puncte de argeşeni, scor 12-7 pentru oaspeţi. Argeşenii au revenit însă în atac şi au punctat pentru 19-7. Octavian Ilie a fost faultat pe aruncarea de 3p şi trimis la linia de libere. Baschetbalistul gorjean atransformat toate cele 3 libere, însă Piteştiul a înscris ultimul coş al primei părţi şi formaţia vizitatoare conducea cu 21-10 după primele zece minute de joc. 

Sfertul doi a început cu reuşita de sub panou a lui Andriy Agafonov şi a continuat cu o nouă reuşită de 3p semnată de Xavier Cannefax. CSM dădea semne de revenire după pătrunderea lui Shamiel Stevenson. CSM s-a apropiat la 6 puncte pe tabelă, scor 23-17 pentru Piteşti. Camil Berculescu a înscris de la libere, dar CSM rămânea tot la 6 puncte distanţă, scor 25-19 pentru vizitatori. La fel se întâmpla şi după reuşitele lui Cannefax, scor 28-22. A fost rândul oaspeţilor să ceară time-out. În acel moment parţialul din sfertul doi era favorabil gorjenilor, 12-7. La reluare, ceva s-a rupt în jocul gorjenilor şi Piteştiul a făcut un run de 11-0 şi s-a desprins la 39-22. Seria oaspeţilor a fost întreruptă pe finalul actului doi de reuşitele lui Thomas Kottas. Sfertul doi a fost unul mult mai echilibrat, adjudecat de echipa oaspete cu 18-16. Astfel, la pauza mare echipa din Piteşti avea 39-26 pe tabelă. 

Formaţia din Piteşti a început bine sfertul trei cu două reuşite de sub panou, scor 43-26. Cannefax, cel mai activ om sub panoul advers, s-a interpus între reuşitele baschetbaliştilor piteşteni, care s-au desprins la 40-28. Agafonov şi Shamiel Stevenson au redus din diferenţă, scor 32-48. Piteştiul a reacţionat imediat şi a ajuns la 51-32. Porter Troupe a venit cu prima sa reuşită de 3p din acest meci, scor 51-35. Octavian Ilie reuşeşte şi el să înscrie de la 3p, iar tabela indica 53-40 pentru oaspeţi, care au cerut imediat timp de odihnă. La reluarea jocului, pieteşteni au pus rapid 5p pe tabelă, scor 58-40. Gorjenii au cerut şi ei timp de odihnă şi la reluare au venit 6p pentru gorjeni, din două aruncări de distanţă, prima reuşită de Porter Troupe, iar cea de a doua de grecul Thomas Kottas. La fel ca şi sfertul doi, şi actul trei al confruntării s-a terminat cu un avantaj de 2 puncte în favoarea piteştenilor, 22-20. Astfel, după trei sferturi scorul era 61-46 pentru Piteşti.

Ultimul act a început cu 7 puncte consecutive marcate de oaspeţi, scor 68-46. Primul din tabăra gorjenilor care a punctat în actul patru a fost Xavier Cannefax, moment în care gruparea oaspete avea +20 pe tabelă, scor 68-48. Agafonov mai punctează şi el, dar avantajul era la fel, scor 70-50 pentru oaspeţi. Piteştiul s-a dus dincolo de 20 de puncte avans, dar reuşitele lui Porter Troupe şi Dylan Frye au făcut ca scorul să arate 75-55 pentru oaspeţi. Tot 20 de puncte avans în favorea oaspeţilor au rămas şi după reuşita de 3p a lui Bogdan Penciu, scor 78-58. Ultimul coş al meciului a venit de la Dylan Frye. S-a terminat 80-60 pentru echipa din Piteşti. 

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Xavier Cannefax, cu 17 puncte marcate, care a mai strâns 5 recuperări şi 4 asisturi, o mare parte din pasele decisive ale gorjenilor în acest meci. La debutul său în faţa propriilor suporteri, baschetbalistul grec Thomas Kottas a totalizat 9 puncte şi 4 recuperări. Căpitanul Porter Troupe a strâns 8 puncte şi două recuperări. Andriy Agafonov a terminat meciul cu 7p şi 6 recuperări. Octavian Ilie a contribuit cu 6p, 5 recuperări şi 3 asisturi. Shamiel Stevenson a terminat partida cu 4p şi 7 recuperări, în timp ce Dylan Frye a avut tot 4 puncte, dar şi 4 recuperări şi două pase decisive. Bogdan Penciu a avut 3p şi 2 recuperări, iar Camil Berculescu a încheiat meciul cu 2p şi o recuperare. Pe parcursul meciului au mai intrat şi Andrei Gheorghe(3rec şi o pasă decisivă), Andrei Bărăgan(o pasă decisivă), dar şi juniorul Alexandru Mitu, care a fost foarte aproape să îşi treacă numele pe lista marcatorilor. Astfel, toti cei trecuţi pe foaia de joc a grupării gorjene au evoluat în meciul cu echipa din Piteşti. 

”Am avut foarte multe mingi pierdute, dar şi foarte puţine asisturi. Jumătate din punctele echipei din Piteşti au venit pe greşelile noastre şi aici s-a făcut diferenţa”, a declarat la finalul meciului antrenorul gorjean, Claudiu Alionescu. 

”Este frustrant să pierdem acasă la o diferenţă aşa mare. Noi am făcut multe greşeli în apărare, ei au profitat de greşelile noastre, iar pe recuperări ofensive s-a făcut diferenţa în acest meci”, a declarat la conferinţa de presă de după meci, baschetbalistul gorjean Octavian Ilie.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
EDIȚIA 2022-2023
Conferința A
Etapa a-7-a

Târgu Jiu, Sala Sporturilor
Sâmbătă, 26.11.2022 / Ora 18.00
Live FRBTV
CSM Târgu Jiu – FC Argeș Pitești 60-80(10-21, 16-18, 20-22, 14-19)

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Porter Troupe 8p, Shamiel Stevenson 4p, Dylan Frye 4p, Bogdan Penciu 3p, Xavier Cannefax 17p, Camil Berculescu 2p, Andriy Agafonov 7p, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas 9p, Alexandru Mitu, Octavian Ilie 6p. Antrenor: Claudiu Alionescu.

Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu se va deplasa în Bănie, pentru meciul cu SCM U Craiova. Partida din Polivalenta din Craiova este programată pentru data de 4 decembrie, de la ora 19.00. 

Comment here