Baschet

LNBM, Etapa 5 / Sâmbătă, 29 octombrie, ora 18.00 / CSM Ploiești – CSM Târgu Jiu / Porter Troupe, debut pe banca tehnică a grupării gorjene

Sâmbătă, 29 octombrie, CSM Târgu Jiu se va deplasa la Ploiești, pentru duelul din etapa a-5-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Baschetbaliștii gorjeni, cu Porter Troupe în postura de antrenor principal, vor da piept cu CSM Baschet Petrolul Ploiești. Partida din Sala Olimpia va începe la ora 18.00 și poate fi urmărită pe canalul FRBTV.

Meciul de la Ploiești va consemna și debutul lui Porter Troupe ca antrenor principal al grupării gorjene. Porter va fi în continuare și jucător al echipei noastre. Claudiu Alionescu va fi și el prezent pe banca CSM Târgu Jiu, în postura d edirector tehnic și va colabora cu Porter Troupe. De altfel, americanul a spus că în momentul în care va fi pe teren, echipa va fi coordonată de pe margine de Claudiu Alionescu sau Alexandru Gliga, dar repsonsabilitatea rezultatelor va fi exclusiv a sa. ”La cum este construită echipa la ora actuală, este clar că va trebui să şi joc, moment în care voi fi ajutat de pe bancă de Claudiu şi Alex Gliga, dar responsabilitatea este în totalitate a mea, iar la la final îmi voi asuma acest lucru”, a declarat Porter Troupe. Noul antrenor recunoaște că, după eșecul cu Miercurea Ciuc, încrederea jucătorilor este puțin cam zdruncinată, dar speră ca la Ploiești echipa să aibă puterea să treacă peste acest moment. ”Încrederea este una scăzută, mai ales după meciul de la Ciuc, pentru că am simțit că am fi putut câștiga acea partidă, dar la acest meci trebuie să ne focusăm pe performanța noastră din teren, să încercăm să jucăm cât mai bine și cu cât vom juca mai bine, cu siguranță vom putea obține un rezultat bun”.

La rândul său, Claudiu Alionescu l-a asigurat pe Porter Troupe de tot sprijinul de care are nevoie, pentru a duce echipa pe drumul cel bun. 

”Important este ca echipa să performeze în continuare, nu cine va conduce de pe bancă, sau cine stă în picioare în timpul meciului. Suntem împreună, vom rămâne împreună, pentru că suntem într-o relație de colaborare de mai mult timp și cred că amandoi vom putea duce echipa pe drumul cel bun și la final să ne tingem obiectivul, acela de a ne menține în Liga Națională. Nu este o situație nouă în ceea ce privește colaborarea dintre mine și Porter Troupe, doar că acum Porter va avea ultima decizie în ceea ce privește pregătirea și cum vom juca de aici înainte”, a declarat Claudiu Alionescu, noul director tehnic al grupării gorjene.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART
Ediția 2022-2023
Conferința A
Etapa a-5-a
Ploiești, Sala Sporturilor Olimpia 
Sâmbătă, 29.10.2022 / Ora 18.00  / Live pe FRBTV
CSM Baschet Petrolul Ploiești – CSM Târgu Jiu

Comment here