Baschet

LNBM, Etapa 5, Sâmbătă, 23 octombrie, ora 19.00 / CSM Târgu Jiu – SCM Timișoara / Interviu Titus NICOARĂ

CSM Târgu Jiu va înfrunta sâmbătă, 23 octombrie, SCM Timișoara, într-un meci din cadrul etapei a-5-a din Liga Națională. Confruntarea cu echipa din Banat va consemna și debutul la CSM Târgu Jiu pentru Titus Nicoară.

Titus Nicoară, cel mai nou component al echipei din Târgu Jiu, se antrenează din greu și speră să pună umărul la obținerea unui rezultat pozitiv în meciul cu Timișoara. Baschetbalistul, în vârstă de 33 de ani, unul dintre cei mai experimentaţi jucători români, ne-a acordat un interviu înaintea duelului cu SCM Timișoara.

INTERVIU TITUS NICOARĂ

Titus Nicoară, în primul rând bun venit la Târgu Jiu şi mult succes cu noua ta echipă.

Titus Nicoară: Mulțumesc foarte mult și mă bucur că m-am alăturat CSM Târgu Jiu.

Ai mai fost la Târgu Jiu, la diferite meciuri din Liga Națională, însă acum vei sta mai mult timp aici, pentru că ai semnat cu CSM Târgu Jiu pentru un sezon. Care este prima impresie despre Târgu Jiu?

Titus Nicoară: Ca o primă impresie, Târgu Jiu este un oraș liniștit, cu oameni pasionați de baschet. Am fost plăcut surprins să fiu recunoscut și să schimb impresii despre baschet în timpul unei plimbări în parc.

Ai ales proiectul baschetbalistic de la Târgu Jiu. Ai ales CSM Târgu Jiu. Ce te-a determinat să faci această alegere?

Titus Nicoară: Este o echipă în creștere și știu că cei de aici au ambiții tot mai mari de la an la an. Din punctul meu de vedere este un loc foarte bun pentru a face performanță și a avea o viață sportivă corectă. Tot ce ai nevoie este aproape și te poți concentra exclusiv pe activitatea sportivă.

Cum ai fost primit de colegii din noua ta echipă? Te-ai reîntâlnit cu Porter Troupe cu care ai mai jucat împreună.

Titus Nicoară: Colegii m-au primit foarte bine. Chiar dacă încă nu am apucat să-i cunosc foarte bine, sunt convins că formează un grup cu calitate, atât baschetbalistică, dar și umană. Am discutat cu Porter înainte de a veni și mi-a oferit informații pozitive care au contat în alegerea făcută. Ne cunoaștem de 10 ani ca adversari și colegi de echipă.

Cum merg antrenamentele?

Titus Nicoară: Primele antrenamente sunt mai grele din punct de vedere fizic, având în vedere că nu m-am mai antrenat în cadru organizat cu o echipă din luna mai, dar, de la zi la zi, va fi mai bine.

Esti unul dintre cei mai titrați baschetbaliști români, cu sute de meciuri în Liga Națională, cu meciuri la echipa Națională a României, cu meciuri în cupele europene. Care este obiectivul tău principal in acest sezon?

Titus Nicoară: Obiectivul principal este să mă bucur de baschet în fiecare zi și evident să ajut echipa, cât pot eu de mult, să își atingă obiectivele.

Cum vezi actuala ediție de campionat din România?

Titus Nicoară: În acest moment, echipa Clujului este la un alt nivel față de restul echipelor. După aceea, avem vreo 3-4 echipe care în opinia mea urmează ca valoare după Cluj, iar restul echipelor sunt la un nivel echilibrat valoric. Este un campionat în general echilibrat, în care, mai ales acasă, orice echipă poate produce surprize.

Urmează meciul cu Timișoara. Este așteptat debutul tău pentru CSM Târgu Jiu în acest meci. Pregătit de un nou drum în cariera ta?

Titus Nicoară: Chiar dacă nu voi fi sută la sută pregătit din punct de vedere fizic, în momentul în care voi intra pe teren, voi face tot ce ține de mine să îmi ajut echipa să obțină un rezultat pozitiv.

Cum crezi că va fi meciul cu Timișoara?

Titus Nicoară: Cu siguranță va fi un meci greu, având în vedere că Timișoara practică un joc colectiv organizat, dar au și valori individuale care pot decide un meci prin realizări lor de excepție.

Un mesaj pentru suporterii din Târgu Jiu.

Titus Nicoară: Chiar dacă trăim vremuri complicate sper să vina în număr cât mai mare la sală, să ne susțină, și să ne bucurăm împreună de cât mai multe victorii.

 

Baschetbalistul în vârstă de 33 de ani a semnat un contract valabil pentru un sezon cu formaţia gorjeană. În precedenta ediţie de campionat, Titus Nicoară a evoluat pentru Steaua Bucureşti. Extremă de forţă, Titus Nicoară s-a născut pe 25 martie 1988, la Oradea.

Noul baschetbalist al CSM Târgu Jiu este jucător de pozițiile 4-5, măsoară 2.03 metri şi a adunat o foarte mare experienţă la nivelul cupelor europene, are peste 400 meciuri disputate în Liga Națională și Cupa României, iar din acest punct de vedere transferul lui Nicoară, jucător cu un cv impresionant, este unul ce poate aduce un mare plus pentru gorjeni. Cariera de jucător a lui Nicoară la nivel de seniori a demarat alături de CSM Oradea. El a ajutat formația din orașul său natal să promoveze în primul eșalon al țării. În plus, Titus a debutat în Liga Națională, la acea vreme Divizia A, alături de CSM Oradea, formație la care a jucat până în anul 2007. În 2007 a semnat cu Arkadia Traiskirchen, în Austria, unde a petrecut patru sezoane. La întoarcerea în România a semnat cu Gaz Metan Mediaș, unde a bifat alte patru stagiuni. În sezonul 2013-2014 a jucat la CSM Oradea, după care a bifat două sezoane în uniforma CSM Steaua EximBank București. În sezonul 2016-2017 s-a întors la Oradea, iar în 2017-2018 a jucat pentru BCM U FC Argeș Pitești. În perioada 2018-2020 a jucat pentru CSM Mediaș, iar în sezonul 2020-2021 a evoluat pentru Steaua Bucureşti. Palmaresul lui Nicoară cuprinde două Cupe ale României, câștigate cu Gaz Metan Mediaș. De asemenea, are o finală de Liga Națională, disputată alături de CSM Oradea. El are o campanie în EuroCup, respectiv o participare la FIBA EuroBasket. De asemenea, a câștigat Campionatul European U18 masculin Divizia B. A evoluat, pe rând, pentru echipele U16, U18, U20, universitară și de seniori a României.

Comment here