Baschet

LNBM, Etapa 5 / CSM Ploieşti – CSM Târgu Jiu 92-86

CSM Târgu Jiu a pierdut sâmbătă, 29 octombrie, meciul disputat pe terenul echipei CSM Baschet Petrolul Ploieşti. Gazdele s-au impus cu 92-86. A fost meciul de debut al lui Porter Troupe ca antrenor principal al grupării gorjene. Americanul Xavier Cannefax a fost cel mai bun om al echipei noastre, cu 25 de puncte marcate.

CSM Târgu Jiu a fost foarte aproape de a produce surpriza în Sala Olimpia din Ploieşti. Avantajul luat de ploieşteni în prima parte a meciului s-a dovedit decisiv în stabilirea echipei câştigătoare. Gorjenii au alergat apoi aproape tot meciul pentru a reface diferenţa de pe tabelă. Au fost foarte aproape de o revenire spectaculoasă pe final de meci. Coordonaţi din teren sau de pe bancă de Porter Troupe sau de Claudiu Alionescu, de la marginea terenului, baschetbaliştii gorjeni s-au apropiat la doar 3 puncte distanţă de echipa din Ploieşti, cu doar 35 de secunde înainte de finalul meciului. Ploieştul a avut ultimul atac şi a rezolvat partida. 

Gorjenii au început bine meciul de la Ploieşti cu reuşita lui Andrei Gheorghe, care a deschis tabela cu prima aruncare de 3p a meciului. Gazdele au dat însă o replică acidă şi în următoarele 3 minute s-au distanţat la 12-3 pe tabelă. Xavier Cannefax a întrerupt seria gazdelor, cu o aruncare de 3p şi mai apoi, tot el, pe pătrundere a înscris pentru 14-8. Dylan Frye a venit şi el cu prima sa reuşită, tot de 3p. Cannefax a punctat de câteva ori la rând, devenind principalul pericol pentru apărarea adversă. Shamiel Stevenson a redus ecartul de pe tabelă, la doar 5 puncte, scor 24-19. Ultimele două minute au fost însă ale gazdelor, care s-au desprins la 33-19. Dylan Frye a avut ultima reuşită a primul act, care s-a încheiat 33-21 pentru gazde. 

Actul doi a fost unul foarte echilibrat, deschis de reuşitele lui Sahmiel Stevenson, dar şi de aruncarea de 3p a lui Bogdan Penciu, pentru 38-28. Camil Berculescu a venit şi el cu primele sale puncte din meci, scor 40-30 pentru gazde. Agafonov a pus mingea în coş, după asistul lui Camil Berculescu, iar tabela indica 46-36. CSM Târgu Jiu a forţat şi Camil Berculescu a înscris de 3p şi după multă vreme diferenţa dintre cele două echipe a scăzut  sub 10p, scor 46-39 pentru Ploieşti. Agafonov a punctat de la linia de libere, pentru 48-41, dar gazdele au avut un ultim minut bun înainte de pauza mare şi au intrat la cabine cu 54-41. 

După pauză, gorjenii au încercat remontada pe tabelă. Tyler Creammer a deschis seria punctelor, cu un coş de sub panou, Porter Troupe de la 3p, iar Shamiel Stevenson, de sub panou au punctat pentru un start bun de repriză secundă, scor 56-50 pentru gazde. Ploieştenii şi-au revenit pe moment, dar Porte Troupe şi Shamiel Stevenson au ţinut CSM-ul aproape, scor 62-55. Antrenorul-jucător, Porter Troupe, înscrie 2 coşuri consecutive, moment în care parţialul din sfertul trei era favorabil gorjenilor, 19-18, însă două coşuri pe final de sfert înscrise de gazde, răstoarnă parţialul din sfertul 3,în care ploieştenii se impun cu 22-19 şi intră în decisv cu +16 pe tabelă, scor 76-70.

CSM Târgu Jiu începe în forţă ultimul act, cu Cannefax, Stevenson, Agafonov şi Creammer, care reuşesc să recupereze din diferenţa de pe tabelă. Scor 87-82 şi speranţele revin în tabăra gorjeană, doar că timpul trecea în favoarea gazdelor. Ploieştenii s-au dus la 89-82, dar urmează două coşuri marcate de Cannefax şi tabela indica 89-86, cu doar 35 de secunde înainte de final. Gazdele au solicitat time-out, iar la reluare au punctat de 3p şi au încheiat tabela la 92-86. Gorjenii s-au impus în ultimul act cu 26-16, şi în ciuda eforturilor de a reveni pe tabelă, victoria a revenit gazdelor. 

Porter Troupe, antrenor CSM Târgu Jiu: „Sunt foarte mulțumit de efortul pe care l-au depus jucătorii astăzi. Apreciez foarte mult că am jucat tare și nu am renunțat, asta ne arată ca dorința este acolo. Trebuie însă să reducem numărul mare de greșeli și de îndată ce vom face asta cu siguranta ne vom atinge și obiectivele”.

Xavier Cannefax a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene. Americanul recent sosit la Târgu Jiu a înscris 25 de puncte şi a avut 1 recuperare şi 2 pase decisive. A fost urmat de Shamiel Stevenson cu 19p, 5 recuperări şi 3 pase decisive. Porter Troupe a strâns 10p, 1 rec şi 2 pase decisive. Tyler Creammer a avut 8p, 5 recuperări şi 2 asisturi, Andriy Agafonov 8p şi 2 recuperări. Camil Berculescu a terminat partida cu 5p, 1 recuperare şi două pase decisive. Dylan Frye a vut 5p, 3 rec şi 2 asisturi. Andrei Gheorghe şi Bogdan Penciu au terminat partida cu câte 3p fiecare. 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART
Ediția 2022-2023
Conferința A
Etapa a-5-a
Ploiești, Sala Sporturilor Olimpia 
Sâmbătă, 29.10.2022 / Ora 18.00  / Live pe FRBTV
CSM Baschet Petrolul Ploiești – CSM Târgu Jiu 92-86 (33-21, 21-20, 22-19, 16-26)

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe, Xavier Cannefax, Shamiel Stevenson,Tyler Creammer, Andriy Agafonov, Camil Berculescu, Dylan Frye, Andrei Gheorghe, Bogdan Penciu, Alexandru Berca, Octavian Ilie, Andrei Bărăgan. Antrenor principal: Porter Troupe. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Director tehnic: Claudiu Alionescu. 

 În etapa următoare, CSM Târgu Jiu se deplasează pe terenul campioanei U-BT Cluj Napoca. Partida se va disputa pe 18 noiembrie.

Comment here