Baschet

LNBM, Etapa 18 / Duminică, 30 ianuarie / CSO Voluntari – CSM Târgu Jiu 94-87

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu CSO Voluntari, într-un meci din etapa a-18-a din LNBM. CSM Târgu Jiu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare şi a pierdut la mare luptă disputa cu CSO Voluntari, care s-a impus cu 94-87. Pivotul american Kevin Allen a fost cel mai bun om al gorjenilor, cu 23 de puncte marcate. 

Deşi a avut destul probleme medicale în săptămâna premergătoare partidei şi a rămas fără aportul lui Stefan Glogovac, CSM Târgu Jiu a făcut un meci foarte bun pe terenul unei echipe care cedează foarte greu pe teren propriu, CSO Voluntari, la capătul unui meci extrem de echilibrat, în care cele două echipei şi-au împărţit dominaţia pe durata celor patru sferturi. Gorjenii au început în forţă partida şi s-au impus în primul act cu 28-20. Gazdele de la Voluntari au dat replica în actul doi şi s-au impus cu 25-15, astfel că la pauza mare, gazdele au intrat în avantaj de o posesie, 45-43. Sfertul 3 a fost unul foarte echilibrat, dar cu un plus pentru CSM Târgu Jiu, care a reuşit să câştige sfertul cu 22-21 şi astfel se intră în decisiv la scorul de 66-65 pentru Voluntari. Ultimul act a aparţinut gazdelor, mai precis ultimele minute ale sfertului patru, pe care l-au câştigat cu 28-22. Scorul final a fost unul favorabil gazdelor de la Voluntari, care au reuşit să se impună cu 94-87. 

Jordanco Davitkov, antrenor CSM Târgu Jiu:”Am jucat unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre în deplasare, mai ales că a fost împotriva unei echipe cum este Voluntari. Dar anul acesta am jucat bine împotriva echipelor bune, dar din păcate nu ne putem lipi de o victorie împotriva unor astfel de echipe. Ofensiv, am juact bine, am înscris bine, însă în apărare am avut multe probleme, am permis 15 aruncări de afară, dar și câteva puncte ușoare de sub panou. Am făcut încă odată un meci bun, am avut energie și pentru asta trebuie să-i felicităm pe jucători, dar din păcate nu a fost de ajuns pentru o victorie. Mergem înainte şi ne pregătim pentru următoarea confruntare din campionat”.

Kevin Allen a fost cel mai bun om al gorjenilor. Pivotul american a avut 23 puncte, 15 recuperări şi o pasă decisivă. O nouă evoluţie remarcabilă a avut Malik Morgan, care a adăugat 22 puncte, 6 pase decisive, 3 intercepții, iar căpitanul Porter Troupe a terminat cu 19 puncte, 6 pase decisive pentru gorjeni.

CSO Voluntari – CSM Târgu Jiu 94-87 (20-28, 25-15, 21-22, 28-22)

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 23p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 6p, Porter Troupe 19p, Ahmed Bashir 11p, Titus Nicoară, Camil Berculescu 2p, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 22p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţă, Octavian Ilie 4p. Antrenor: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Etapa viitoare, duminică, 6 februarie, de la ora 18.00, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, cu Dinamo Bucureşti. Meciul contează pentru etapa 19 din LNBM.

Comment here