Handbal

CSM Târgu Jiu, VICTORIE DE SENZAŢIE ÎN DERBY-UL Seriei B / Gloria Bistriţa II – CSM Târgu Jiu 31-33 / Liviu Andrieş: „Le felicit pe fete pentru tot ce au realizat astăzi, este munca lor și meritul lor”

Duminică, 30 ianuarie, CSM Târgu Jiu a obţinut o victorie uriaşă în deplasarea de la Bistriţa şi a făcut un pas mare către Liga Florilor. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache s-a impus pe terenul Gloriei Bistriţa II, scor 33-31, după ce la pauză gazdele au avut 18-15. Victoria este cu atât mai impresionantă, cu cât CSM Târgu Jiu a revenit, după ce a fost condusă şi cu 6 goluri în prima parte a meciului. CSM Târgu Jiu a făcut o repriză secundă excelentă şi a obţinut o victorie care o menţine în fotoliul de lider al Seriei B şi o propulsează ca principala favorită la caştigarea seriei. Ira ZINATULLINA a fost cea mai bună jucătoare a echipei gorjene. Interul CSM-ului a înscris 13 goluri în poarta Bistriţei. În partida de la Bistriţa a debutat şi noul centru al CSM Târgu Jiu, Alexandra Maria Gavrilă.

Începutul de meci a fost unul echilibrat în Polivalenta din Bistriţa, cu echipa gazdă care a deschis tabela, dar imediat Sabine Klimek şi Ira Zinatullina au punctat pentru CSM Târgu Jiu care a preluat pentru prima dată conducerea în meci. Bistriţa a revenit la conducere, dar Zinatullina începe bine meciul şi egalează siuaţia, 3-3 după primele 6 minute de joc. Gazdele se desprind la 6-3 în minutul 10, dar Zinatullina e în formă şi reduce din diferenţă un minut mai tarziu, scor 6-4, şi tot ea înscrie al patrulea său gol consecutiv, iar tabela indica 7-5 pentru gazde. Bistriţa face 8-5, dar din extremă, Bianca Stanca reduce din nou la două goluri diferenţa pe tabelă, 8-6 la jumătatea primei reprize, în timp ce Iulia Andrei îşi trece şi ea numele pe lista marcatoarelor, după o reuşită de la 7m, scor 9-7. Se joacă tare şi se dictează eliminări în ambele tabere. Bistriţa face 10-7, dar Klimek înscrie şi reduce diferenţa la două goluri, scor 10-8. Gazdele se desprind la 4 goluri în minutul 21, scor 12-8. Iulia Andrei transformă două aruncări de la 7m, după două atacuri oprite neregulamantar de gazde şi reduce din diferenţă, scor 13-10. Bistriţa îşi reface diferenţa de 4 goluri pe tabelă, 14-10. Andrieş o trimite în teren pe Alexandra Gavrilă, care debutează astfel pentru CSM Târgu Jiu. Urmează însă momente dificile pentru echipa gorjeană, cu două eliminari la interval de câteva secunde, la Gavrilă şi Chiriţă. Bistriţa profită şi face 15-10. Gorjencele înscriu în inferioritate prin Florenţa Ilie, scor 15-11, dar superioritea numerică îşi spune cuvântul şi Bistriţa urcă la 17-11, cea mai mare diferenţă de scor din prima repriză. Revenite în formulă completă, gorjencele dau replica prin Zinatullina, Bianca Stanca şi Iulia Andrei şi tabela indica 17-14. Gazdele punctează din nou, dar Zinatullina înscrie şi prima repriză se încheie cu 3 goluri avans pentru echipa din Bistriţa, scor 18-15. 

Gorjencele revin în forţă de la vestiare şi în mai puţin de două minute reuşesc egalarea. Florenţa Ilie a dat tonul, Ira Zinatullina a redus diferenţa la un gol, iar Alexandra Gavrilă, la primul gol în tricoul CSM Târgu Jiu reuşeşte egalarea, 18-18. E rândul gazdelor să înscrie de două ori consecutiv pentru 20-18, dar Bianca Stanca reduce la 20-19. Ratăm şi o aruncare de la 7m, dar ţinem aproape cu două goluri marcate de Ira Zinatullina, 22-21, în timp ce Bianca Stanca egalează situaţia pe tabelă, scor 22-22, în minutul 40. În minutul 42, Ira Zinatullina urcă la cota de 10 goluri marcate şi readuce CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 23-22 pentru gorjence. Bistriţa egalează, dar Florenţa Ilie face 24-23 pentru Târgu Jiu. Gazdele profită de o nouă eliminare în tabăra echipei din Târgu Jiu şi revin la conducere, 25-24, dar Iulia Andrei este precisă de la 7m şi tabela arata din nou egalitate, 25-25 la jumătatea reprizei secunde. Zinatullina face un meci de senzaţie şi aduce din nou egalarea, 26-26. Gorjencele atacă şi scot maximum de la următoarea fază, eliminare şi un 7m transformat de specialista echipei noastre la aruncările de pedeapsă, Iulia Andrei. Sabine Klimek face 28-27 pentru Târgu Jiu în minutul 51, dar avantajul durează foarte puţin pentru că Bistriţa egalează, scor 28-28. Zinatullina este de neoprit şi înscrie alte două goluri în dreptul grupării gorjene care se desprinde la 30-28 în minutul 55. Florenţa Ilie mai dă şi ea o lovitură pe contraatac şi CSM Târgu Jiu urca la 3 goluri avans pe tabelă, scor 31-28. Bsitriţa înscrie şi menţine suspansul pentru finalul meciului, dar nou venita la echipă, Alexandra Gavrilă înscrie şi reface diferenţa de 3 goluri, 32-29. O nouă eliminare în tabăra noastră, dar Sabine Klimek înscrie pentru 33-29. Gazdele înscriu şi ele pentru 33-30, în timp ce Gavrilă este din nou eliminată şi jucăm finalul de meci în inferioriate numerică. Bistriţa mai punctează odată şi finalul devine unul interzis cardiacilor. Ultimul minut se joacă tare, eliminare şi în tabăra echipei gazdă. Ratăm 7m, dar nu mai contează, CSM Târgu Jiu se impune la Bistriţa, scor 33-31. 

Atât antrenorul Liviu Andrieş, cât şi coordonatorul secţiei de handbal, Dan Ilieş, au ţinut să le felicite pe fete pentru victorie şi pentru modul în care au abordat partida. 

Liviu Andrieş, antrenor CSM Târgu Jiu: „A fost un meci în care am reușit să ne ridicam nivelul de agresivitate și concentrare pe toată durata lui. Aveam nevoie de un astfel de joc pentru tot ceea ce urmează, pentru nivelul la care ne dorim să ajungem. Le felicit pe fete pentru tot ce au realizat astăzi, este munca lor și meritul lor”.

Dan Ilieş, expert sportiv, coordonator secţia de handbal a CSM Târgu Jiu:”Sunt bucuros că am reușit încă o victorie în lupta pentru promovare. Am întâlnit la Bistrița o echipă foarte montată să ne învingă, dar, din fericire pentru noi, în urma unui joc foarte încrâncenat am reușit să câștigăm. Vreau să le felicit pe acestă cale pe fetele noastre și îmi doresc să creștem frumos de la un joc la altul”.

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Bianca Chiriţă, Bianca Stanca 4g, Andreea Olariu, Valentina Toader, Anna Ivanenko, Elena Marica Bercu, Ira Zinatullina 13, Gabriela Frunză, Alexandra Gavrilă 2g, Mădălina Pal, Florenţa Ilie 4g, Iulia Andrei 6g, Cristina Elena Popovici, Sabine Klimek 4g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Etapa viitoarea, cu numărul 13, care încheie turul de campionat, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu, duminică, 6 februarie, cu CSU Reşiţa. 

Comment here