Baschet

LNBM, Etapa 13 / CSM Târgu Jiu pierde primul duel al anului / CSM Ploieşti – CSM Târgu Jiu 94-88

Etapa a 13-a din LNBM s-a dovedit a fi una cu ghinion pentru CSM Târgu Jiu. Elevii lui Davitkov au pierdut primul meci al anului, în Sala Olimpia, contra CSM Baschet Petrolul Ploieşti. Gazdele s-au impus cu 94-88. Căpitanul gorjenilor, Porter Troupe, a înscris 23 de puncte şi a fost cel mai bun om al meciului. 

CSM Târgu Jiu a început meciul din Sala Olimpia cu următorul „5”: Porter Troupe, Kevin Allen, Brandon Sly, Malik Morgan şi Mihai Bădiţa. 

Echipa gazdă a început bine meciul şi a pus repede 4-0 pe tabelă, dar Porter Troupe a deschis seria punctelor pentru CSM Târgu Jiu cu o aruncare de 3p. La faza următoare, Porter vine şi cu primul asist, cu o pasă excelentă pentru Kevin Allen, care înscrie şi CSM Târgu Jiu trece pentru prima dată în avantaj, 5-4. Popa Calotă, cu două triple, readuce Ploieştiul în avantaj, scor 10-5, dar vine repede replica echipei gorjene cu reuşita de 3 puncte a căpitanului Porter Troupe şi apoi alte două puncte, tot de la Porter Troupe, şi scorul devine egal, 10-10. Ploieştiul face 14-10, dar vine o nouă triplă pentru CSM Târgu Jiu de la acelaşi Porter Troupe, iar gorjenii se apropie la un punct, scor 14-13. Ploieştiul face 18-13 şi Davitkov cere time-out. Intră şi Andrei Gheorghe, deşi era incert înaintea partidei. La reluare, din nou Porter înscrie de 3p şi CSM reduce la doar o posesie diferenţa pe tabelă, în timp ce tripla lui Malik Morgan readuce echipa din Târgu Jiu în avantaj, 19-18. Gazdele beneficiază de două libere pe finalul primului act şi Jordan stabileşte scorul primului sfert, 19-19, într-un prim act dominat de jocul capitanului echipei gorjene,Porter Troupe, care a reuşit 11 puncte.

Octavian Ilie este cel care deschide sfertul doi cu o aruncare din afara semicercului şi gorjenii trec la conducere, 22-19. Tânărul şi talentatul jucător gorjean înscrie din nou. Ilie reuşeşte un coş superb de sub panou, cu o execuţie de senzaţie, pentru 24-21 în favoarea gorjenilor. Glogovac, servit excelent de Porter, înscrie de 3p şi e rândul gorjenilor să urce la +4, scor 27-23. Gazdele se apropie la un punct pe tabelă şi cer timp de odihnă. Ahmed Bashir intră pe teren şi obţine două libere, dar înscrie doar una, în timp ce, de partea cealaltă, Popa Calotă readuce echipa gazdă în avantaj, scor 29-28. Ahmed se luptă bine sub panou şi gorjenii revin în avantaj, 30-29. La 33-30 pentru CSM Ploieşti, Davitkov cere din nou time-out. La revenirea pe parchet, Kevin Allen reduce din diferenţă, 33-32, dar gazdele se desprind la 39-32. Elevii lui Davitkov fac şi spectacol cu un alley-oop semnat Ahmed Bashir, din pasa lui Malik Morgan. Antrenorul gazdelor cere la rândul său time-out. Finalul actului doi aparţine gazdelor care se impun cu 20-15 şi se desprind pe tabelă la 41-34.

Sfertul trei începe bine pentru gazde care se duc la +10, scor 44-34. Gorjenii nu cedează şi revin prin cele 5 puncte consecutive marcate de Malik Morgan, scor 44-39 pentru ploieşteni. Brandon Sly pune primele puncte în dreptul său, pentru 48-43 şi apoi pe contră, tot Sly înscrie pentru 48-45. Gazdele se desprind la 51-45, dar vine o nouă execuţie de senzaţie marca Porter Troupe, din afara semicercului şi CSM Târgu Jiu rămâne la doar o posesie distanţă de echipa gazdă, care conducea cu 51-48. Troupe este de neoprit de la 3p, 54-51. Troupe mai pune două puncte în dreptul său de la linia de libere, iar Sly înscrie din nou, de sub panou, pe pătrundere, iar Allen reduce ecartul la doar 4 puncte, scor 61-57. Gorjenii forţeză revenirea şi impetuosul Kevin Allen scoate coş cu fault, scor 63-59 pentru gazde. Finalul actului trei vine cu un nou coş a lui Kevin Allen. Gorjenii se impun cu 27-25 în sfertul trei, dar ploieştenii intră în decisiv cu 66-61.

CSM Târgu Jiu începe în atac sfertul decisiv, dar Ploieştiul speculează greşelile din ofensiva gorjeană şi se desprind la 71-61, iar Davitkov cere time-out. La reluare, tot gazdele sunt la finalizare, care se duc la 73-61. Greşeală tehnică dictată împotriva ploieştenilor şi Troupe de la linia de libere ajunge la cota 20 de puncte marcate în meci. Kevin Allen, înscrie în două rânduri şi tabela indica 73-66 pentru ploieşteni, iar antrenorul gazdelor cere time-out. Morgan mai pune 2 puncte în dreptul său şi al echipei gorjene, 75-68 pentru ploieşteni. Echipa gazdă reface diferenţa de 12 puncte şi Davitkov cere din nou time-out. Gazdele se desprind la 17p, cea mai mare diferenţă de scor din meci. Urmează CSM Târgu Jiu la finalizare prin Alexandru Berca de 3p, Glogovac de 3p, Ahmed Bashir, coş cu fault şi Sly de sub panou, şi din nou Glogovac de 3p, însă prea târziu pentru gorjeni. Tabela indica 90-83 pentru gazde şi timpul era principalul inamic al formaţiei din Târgu Jiu, care nu mai poate întoarce rezultatul. Coşul din ultima secundă a meciului marcat de Porter Troupe a avut darul de a stabili scorul final al confruntării şi de a face din căpitanul gorjenilor cel mai bun om de pe teren, cu 23 de puncte marcate. CSM Ploieşti se impune cu 94-88. 

La finalul meciului, antrenorul principal Jordanco Davitkov, ne-a explicat unde s-a făcut diferenţa în partida pierdută de elevii săi.

Jordanco Davitkov: „Am pierdut acest meci pe tranziție defensivă. După mingile noastre, unele pierdute foarte uşor, ploieştenii au înscris foarte ușor pe contraatac. Am pierdut câteva mingi consecutive pe finalul sfertului 2, unde cei de la Ploieşti și-au creat o diferență. După pauză am încercat să revenim, dar de fiecare dată când reduceam din diferenţă, gazdele ne taxau, din nou, pe contraatac și pe greșelile noastre. Am avut și ceva probleme să suplinim absenţa lui Nicoară, dar diferența s-a făcut la mingile pierdute și punctele ușoare primite pe contraatac. Sper să remediem din aceste probleme în următoarele zile pentru că ne aşteaptă un alt meci, foarte important, la finalul săptămânii, cu Constanţa”.

Porter Troupe a totalizat 23 puncte, 5 pase decisive, Kevin Patrick Allen a adăugat 16 puncte, 13 recuperări, iar Malik Morgan a încheiat cu 13 puncte, 8 recuperări pentru CSM Târgu Jiu. Titus Nicoară a absentat din angrenajul formației pregătită de Jordanco Davitkov.

ETAPA 13 – MARȚI 04.01.2022
ORA 18.45 Live Digi Sport 4 și FRB TV
Sala Olimpia Ploiești
CSM Ploiești – CSM Târgu Jiu 94-88 (19-19, 22-15, 25-27, 28-27)

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 16p, Brandon Sly 8p, Porter Troupe 23p, Ahmed Bashir 11p, Răzvan Pavel, Stefan Glogovac 9p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 13p, Alexandru Berca 3p, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie 5p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga. 

Etapa viitoare: 

ETAPA 14 – SÂMBĂTĂ 08.01.2022
Ora 18.30 FRB TV – Live
Sala Sporturilor Târgu Jiu
CSM Târgu Jiu – ABC Athletic Neptun Constanța

Comment here