Handbal

Liviu Andrieş:”Îmi doresc să construim o echipă capabilă să atace promovarea în Liga 1″

Cum ai primit propunerea de a antrena din nou la Târgu Jiu? Ce a însemnat să preiei CSM Târgu Jiu?

O dată cu înfiinţarea CSM-ului, Robert Bălăeţ a luat legătura cu mine şi mi-a propus postul de antrenor al acestei echipe, ţinând cont de experienţa şi de rezultatele pe care le-am avut la nivel de echipe de seniori. Propunerea m-a onorat şi am acceptat acest proiect cu încredere şi datorită faptului că se desfăşoară în Târgu Jiu, în oraşul meu natal. Întreg proiectul este o adevărată provocare, atât pentru mine, cât şi pentru conducătorii CSM.

Ai mai antrenat o echipă de fete in trecut! Cum este acum cu echipa feminină a CSM ?

Am mai antrenat în perioada 2009-2010 echipa de Liga 1 Cetate Deva, unde am obţinut rezultate bune. Am terminat în acel sezon pe locul 6 în clasament. În plus activitatea mea profesională presupune lucrul, zi de zi, cu echipa de fete a LPS Târgu Jiu. Comparativ cu echipa de Liga 1, munca cu tinerele jucătoare ale CSM-ului este puţin diferită. În urma discuţiilor cu Robert Bălăeţ am început să formăm o echipă continuând proiectul de anul trecut al LPS-ului din Târgu Jiu. Pe lângă jucătoarele considerate că pot face faţă noului proiect am adus şi jucătoare noi, care au terminat junioratul, şi care au jucat pentru prima dată la nivel de senioare în Divizia A. Încercăm din mers să omogenizăm grupul, să construim o echipă competitivă. Eforturile sunt susţinute, obiectivele pe termen scurt le-am îndeplinit, dar ne gândim şi ţintim mai sus, iar semnele sunt dătătoare de speranţe pentru viitor.

Ai scris istorie în handbalul gorjean de a lungul timpului. Ce înseamnă pentru tine acest proiect? Care este obiectivul trasat de conducere pe termen scurt dar şi pe termen lung şi care este obiectivul tău personal în ce priveşte echipa de handbal?

Da, pot spune că am scris câteva pagini de istorie în handbalul gorjean. Şi din acestă perspectivă, pentru mine acest proiect, CSM Târgu Jiu, este o adevărată provocare. Din punct de vedere personal îmi doresc să fac performanţă la Târgu Jiu şi odată cu performanţa să readucem şi iubitorii de handbal din nou la sală. Pe baza a ceea ce construim în acest an, pe baza a ceea ce acumulăm în acest sezon îmi doresc ca acest proiect să aibă viaţă lungă şi să se încununeze cu o promovare în Liga 1. Asta înseamnă că pe termen scurt trebuie să formăm o echipă competitivă şi să creem o imagine serioasă acestui club, iar pe termen lung, aşa cum am mai menţionat, trebuie să construim o echipă capabilă să atace promovarea în Liga 1.

Un apel către fani în 2020 şi către cei care susţin echipa.

Pentru îndeplinirea acestor obiective este nevoie şi de sprijinul fanilor. Ne dorim ca iubitorii handbalului să fie alături de noi şi în 2020, să ne susţină, să ne încurajeze, iar echipa prin evoluţiile sale să-i facă fericiţi pe suporteri şi să-i facă să vină în număr cât mai mare la sală, la fiecare meci, aşa cum se întâmpla cu câţiva ani în urmă.

Vreau cred că beneficiem de întreg suportul Consiliului Local şi al dlui primar Marcel Romanescu, pe care microbul sportului l-a prins foarte tare. Pe viitor ne dorim ca implicarea lor să fie pe măsura performanţelor sportive pe care le stabilim la nivelul clubului CSM Târgu Jiu.

Comment here