Baschet

Liga Națională / Turneu 5 / Constanța, 14-15 ianuarie /Interviu- Darien McClain: Trebuie să intrăm cât mai motivați și concentrați pe teren în meciul cu Constanța pentru a reuși victoria

CSM Târgu Jiu va întâlni, astăzi, de la ora 16.00, pe Athletic Neptun Constanța în primul meci din cadrul turneului 5 din Liga Națională. Gorjenii întâlnesc ultima clasată și țintesc a doua victorie din actuala stagiune.

Darien McClain, coordonatorul de joc al echipei gorjene este convins că CSM Târgu Jiu are forța de a obține victoria în fața echipei de la malul mării. În plus, într-un scurt interviu, baschetbalistul american a vorbit despre actualul sezon și despre obiectivele sale.

La mulți ani, Darien McClain și un an 2021 cât mai bun! Ești la al doilea sezon cu CSM Târgu Jiu. Un sezon total diferit față de primul, având în vedere situația pandemică. Un început de sezon marcat de numeroase cazuri de infectare cu temutul virus, cu mai mulți jucători în carantină, lucru ce a afectat programul de pregătire al echipei și implicit rezultatele nu au fost cele la care te așteptai. Cum a fost pentru tine această primă parte a competiției?

Darien McClain: Mulțumesc mult pentru urări. Prima parte a competiției a fost, sincer, destul de dură, atât individual, cât și pentru întreaga echipă. Din păcate, la începutul sezonului, au fost puține momentele când a fost toată lumea la antrenamente, din cauze pe care le știe toată lumea. Ne-am luptat să ne găsim ritmul, să legăm relațiile de joc, dar așteptăm cu nerăbdare să vină următoarele turnee. Suntem cu siguranță o echipă mai bună decât arată clasamentul în acest moment și vrem să revenim cât mai repede pe drumul cel bun.

Dacă e să faci o comparație cu sezonul trecut, cum caracterizezi actuala stagiune din Liga Națională?

Darien McClain: În comparație cu sezonul trecut cred că este o competiție mult mai bună. Provocarea este mult mai mare în actuala stagiune.

Ești unul dintre jucătorii de bază ai echipei, de care se leagă speranțele fanilor ca CSM să rămână în Liga națională. Cu ce obiectiv ai plecat la drum în acest sezon? Ce îți dorești de la 2021?

Darien McClain: În primul rând îmi dorec să reușim cât mai multe victorii, să reușim să urcăm în clasament și la final să îndeplinim obiectivul clubului, acela de a rămâne în prima ligă. Un alt obiectiv pe care îl am pentru acest sezon este să continui să mă îmbunătățesc în fiecare zi, atât ca jucător, dar și ca persoană în afara terenului.

Pentru tine cum este acest sistem de campionat, cu turnee?

Darien McClain: Sistemul cu turnee pe care îl jucăm este o adevărată provocare pentru toată lumea.

Urmeză turneul de la Constanța, cu doi adversari un pic diferiți. Athletic este pe ultimul loc și teoretic pare un adversar mai accesibil, în timp ce echipa din Voluntari este o echipă extrem de puternică, împotriva căreia ai jucat în Cupa României. Atunci, ei au câștigat meciul, dar este știut faptul că CSM a avut un rooster de doar șase oameni. Cum crezi că va fi de această confruntarea cu echipa din Voluntari?

Darien McClain: Toate echipele din Liga Națională sunt foarte bune. Nu știu dacă pot spune că există adversar accesibil. Noi trebuie să intrăm cât mai motivați și concentrați pe teren în meciul cu Constanța pentru a reuși victoria. Am încredere în echipa mea că se va mobiliza pentru a ne trece încă o victorie în cont. În ceea ce privește formația din Voluntari, aceasta este o echipă excelentă și joacă un baschet bun. Pentru a scoate un rezultat bun cu echipa din Voluntari trebuie să ne prezentăm la cel mai bun nivel din toate punctele de vedere și să jucăm cel mai bun baschet pentru a concura cu ei.

Având în vedere rezultatele obținute până în acest moment și locul în clasament crezi că echipa din Târgu Jiu are forța să revină și să urce în clasament?

Darien McClain: Da. CSM Târgu Jiu are forța să revină și să urce în clasament, dar trebuie să luam totul pas cu pas. Repet, locul ocupat în clasament în acest moment nu reprezintă adevăratul potențial al echipei.

E greu fără fani în sală?

Darien McClain: Da, foarte greu. Este ciudat să joci baschet fără fani în tribună. Este mult diferit fără suporetri, fără iubitorii de baschet. Ne lipsesc fanii din Târgu Jiu!

JOI (14.01)
CSM Târgu Jiu – Athletic Constanța – ora 16:00, FRB TV (YouTube)
CSM Galați vs CSO Voluntari – ora 19:00, FRB TV (YouTube)
VINERI (15.01)
Athletic Constanța – CSM Galați – ora 16:00, FRB TV (YouTube)
CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari – ora 19:00, FRB TV (YouTube)

Comment here