Baschet

Liga Națională / Turneu 5 / Constanța, 14-15 ianuarie / Claudiu Alionescu: Plecăm încrezători spre Constanța. Sper să ne întoarcem cu cel puțin o victorie

CSM Târgu Jiu va pleca în această dimineață spre Constanța, acolo unde, joi și vineri, se dispută meciurile din cadrul turneului 5 din Liga Națională. Athletic Constanța, CSM Târgu Jiu, CSO Voluntari și CSM Galaţi sunt formațiile care se vor duela pe parchetul Sălii Sporturilor din Constanța. Gorjenii se vor confrunta la malul mării cu Athletic Constanța și CSO Voluntari. Claudiu Alionescu vrea cel puțin o victorie la acest turneu.

Conform protocolului stabilit de Federaţia Română de Baschet, înainte de fiecare turneu are loc testarea pentru COVID 19 a sportivilor si a membrilor staff-ului tehnic ce vor participa la competiție. Toată lumea a trecut cu bine de acest test. Din păcate, CSM Târgu Jiu întâmpină în continuare probleme de lot. Claudiu Alionescu nu va putea conta la acest turneu pe Andrei Gheorghe și Stefan Andrejevic. Nerefăcuți după accidentările suferite, cei doi nu vor face deplasarea la malul mării. Probleme medicale au și Jake Spurgeon și Mihai Bădiță. Cei doi vor face însă deplasarea cu echipa, dar rămâne de văzut dacă la ora de start a partidei vor fi apți de joc.

Primul adversar al gorjenilor va fi Athletic Constanța, echipa gazdă a turneului. În sezonul regulat Athletic Constanţa se află pe ultimul loc, având 6 înfrângeri, din tot atâtea meciuri. Chiar şi în această situaţie, antrenorul Claudiu Alionescu le cere jucătorilor săi să trateze meciul cu maximă seriozitate, pentru a obține victoria.

Claudiu Alionescu: „Ne așteaptă primul din cele două turnee în care ne vom confrunta direct cu formațiile care au același obiectiv ca și noi. Athletic Constanța, chiar dacă este o echipă fără victorie în acest sezon, este o echipă agresivă care a pus mari probleme la ultimele turnee, atât Craiovei, cât și Timișoarei. În ceea ce ne privește, trebuie să avem același mod de exprimare ca în primele două sferturi ale ultimului meci, cel cu Sibiul, și atunci putem spera la un rezultat favorabil. Trebuie să intrăm foarte motivați pe teren, dar trebuie să fim în același timp concentrați pe toata durata meciului. În urma testării am primit avizul pentru întreg lotul de jucători, dar din păcate, încă mai prezentăm probleme la unii jucătorii, care ne-au lipsit si turneul trecut. Cu toate astea plecăm încrezători spre Constanța și sper să ne întoarcem cu cel puțin o victorie”.

JOI (14.01)
CSM Târgu Jiu – Athletic Constanța – ora 16:00, FRB TV (YouTube)
CSM Galați vs CSO Voluntari – ora 19:00, FRB TV (YouTube)
VINERI (15.01)
Athletic Constanța – CSM Galați – ora 16:00, FRB TV (YouTube)
CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari – ora 19:00, FRB TV (YouTube)

Comment here