Baschet

Liga Naţională / Meci restanţă: CSM Târgu Jiu – CSM Oradea. Partida se va juca la Târgu Jiu, luni, 5 aprilie, de la ora 13.00

CSM Târgu Jiu şi CSM Oradea se vor înfrunta luni, 5 aprilie, de la ora 13.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, într-un meci restanţă din turneul 8. Partida de la Târgu Jiu va consemna şi debutul lui Jordanco Davitkov pe banca tehnică a echipei gorjene.

CSM Târgu Jiu şi CSM Oradea ar fi trebuit să joace primul meci din returul Ligii Naţionale, duminică, 14 martie, în turneul 8, desfăşurat la Timişoara. Oradea nu s-a prezentat la turneul din oraşul de pe Bega, după ce, în cadrul lotului orădean a fost confirmat un caz de Covid-19.

CSM Oradea va ajunge la Târgu Jiu imediat după turneul 10, care se dispută la Piteşti. Orădenii au solicitat disputarea meciului restanţă, iar oficialii echipei gorjene au acceptat, cu condiţia ca meciul să se dispute la Târgu Jiu. Gorjenii nu se vor putea baza la acest meci pe Alin Borşa, căpitanul gorjenilor fiind accidentat, iar Kevin Allen este incert, el nefiind refăcut total după o accidentare. Partida cu Oradea va însemna şi debutul antrenorului macedonean, Jordanco Davitkov, pe banca tehnică a CSM Târgu Jiu.

Adrian Roşu, expert sportiv, coordonatorul secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu: „Am luat hotărârea să jucăm acest meci restanţă, după ce oficialii de la Oradea ne-au contactat şi ne-au întrebat dacă vrem să jucăm restanţa. Noi am acceptat, dar cu condiţia ca meciul să se dispute la Târgu Jiu. Oradea a fost de acord cu acest aspect, iar noi am urmat toate procedurile şi am obţinut acest meci pe teren propriu. La finalul acestei săptămâni, CSM Oradea participă la turneul 10, care se dispută la Piteşti. Din acest punct de vedere am putea spune că este un mic avantaj pentru noi, deoarece ei vor acumula un pic de oboseală, dar indiferent de situaţie, Oradea rămâne o echipă extrem de puternică. Din păcate şi noi avem probleme de lot. Kevin Allen nu este refăcut la 100%, iar Borşa este accidentat. Pe de altă parte, este debutul noului antrenor, Jordanco Davitkov, dar din ce am văzut la antrenamente, sunt convins că se va descurca bine”.

În meciul tur, care a fost şi primul meci din noua stagiune a Ligii Naţionale pentru gruparea gorjeană, CSM Târgu Jiu a pierdut în faţa orădenilor. În Sala „Antonio Alexe”, echipa gazdă, CSM CSU Oradea s-a impus cu 90-65.

CSM Oradea este una dintre echipele favorite la primele locuri din campionat. Mai mult, CSM Oradea a realizat o performanţă notabilă pe scena continentală, gruparea pregatită de antrenorul Cristian Achim a reuşit să obţină calificarea în FINAL 4 FIBA Europe Cup, editia 2020-2021. Orădenii vor fi prezenţi la turneul final al întrecerii europene derulată sub egida FIBA, urmand să se confrunte în 23 aprilie cu puternica grupare poloneză, BMSLAM Stal Ostrow.

Comment here