Baschet

INTERVIU / Jordanco Davitkov: Mi-a plăcut planul și viziunea conducerii, modul în care clubul ar trebui să crească și să fie mai bun de la an la an și am decis să vin

Jordanco Davitkov (57 de ani) şi-a început oficial mandatul de antrenor la CSM Târgu Jiu. Tehnicianul macedonean a condus deja primele antrenamente la gruparea gorjeană. Jordanco Davitkov, care este la primul angajament în baschetul românesc, a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finele sezonului.

După instalarea sa oficială ca antrenor al grupării gorjene, tehnicianul Jordanco Davitkov ne-a declarat în cadrul unui interviu de ce a acceptat provocarea de a pregăti echipa din Târgu Jiu, dar și care sunt primele sale impresii după primele antrenamente.

Bun venit la Târgu Jiu domnule Jordanco Davitkov și mult succes în noua dumneavoastră misiune.

Jordanco Davitkov: Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă și sper că vom avea rezultate bune cu CSM Târgu Jiu.

Aveți o carieră impresionantă în spate, atât ca antrenor, dar și ca jucător. În CV-ul dumneavoastră treceți acum și primul angajament în baschetul românesc. Cum vi se pare această nouă provocare de a pregăti o echipă din România?

Jordanco Davitkov: Da, am o carieră destul de lungă, 21 de ani ca jucător și aproape 21 de ani ca antrenor. Asta înseamnă că aproape toată viața mea a fost și este dedicată baschetului. Fiecare provocare este interesantă și mă bucur că sunt aici. Sunt pentru prima dată în liga de baschet din România. Am jucat doar două meciuri împotriva unei echipe românești, pe vremea când antrenam naționala Macedoniei și am jucat cu echipa națională a României.

Ce impresie aveti despre bashetul romanesc? Ce informații aveți despre Liga Nationala?

Jordanco Davitkov: Pentru primele impresii îmi trebuie puțin timp la dispoziție, ca să pot să îmi fac o imagine de ansamblu. Permiteți-mi să văd câteva jocuri, apoi pot să vă spun mai multe. Știu că este o ligă destul de puternică. Știu că există cinci echipe foarte puternice, cu bugete mari. De asemenea, am aflat că sunt și anumite reguli referitoare la numărul de jucători străini într-o echipă, dar și că se pune accentul pe jucătorii tineri, care trebuie să fie pe teren în prima jumatate a meciului.

Cum au decurs negocierile cu oficialii clubului din Târgu Jiu? A fost dificil să vă convingă să deveniți antrenorul acestei formatii?

Jordanco Davitkov: Am vorbit mult timp cu directorul Robert Bălăeț și cu managerul echipei, Adrian Roșu, dar până la urmă, iată, sunt aici și doar acest lucru este important.

Ce v-a determinat să vă alăturați acestui proiect baschetbalsitic?

Jordanco Davitkov: Mi-a plăcut planul și viziunea conducerii, modul în care clubul ar trebui să crească și să fie mai bun de la an la an și am decis să vin. Am vazut că sala și toată infrastructura este foarte bună, iar oamenii din club sunt foarte drăguți.

Care este obiectivul dumneavoastră? Ce vă propuneți să realizați ca antrenor al CSM Târgu Jiu? Ce preferați mai mult, ofensiva sau defensiva?

Jordanco Davitkov: Acum este un timp foarte scurt, dar voi încerca să arăt și să insist asupra filozofiei mele cu privire la baschet. Obiectivul meu coincide cu cel al clubului. Vom încerca să jucăm cât mai bine, atât pe parte defensivă, cât și pe parte ofensivă. Le prefer pe amândouă. Pentru mine apărarea și atacul sunt de 50-50. Dacă vrei să câștigi meciul, trebuie să practici o apărare bună și agresivă, dar și o tranziție rapidă și un atac pe măsură.

Ați început deja antrenamentele. Cum a fost primul contact cu echipa? Ce impresie v-au lăsat noi dumneavoastră elevi?

Jordanco Davitkov: Am avut puține antrenamente. Jucătorii au reacționat bine și sper că vom avea o colaborare bună.

Vine repede si primul turneu din Liga Națională, 10-11 aprilie la Sibiu, cu meciuri grele. Cu ce gânduri mergeți la Sibiu?

Jordanco Davitkov: Da, vine un turneu foarte greu. Vom juca la Sibiu cu echipe foarte puternice, din primele 4, și va fi un test bun pentru noi. Va fi și o bună oportunitate pentru mine, pentru a vedea echipa într-un joc puternic.

Sunteți un antrenor superstițios?

Jordanco Davitkov: Orice sportiv este superstițios. Cred că eram mult mai superstițios când eram jucător, dar și acum fac aceleași lucruri mici, înainte de joc, dacă am câștigat ultimul meci.

La final, vă rog să transmiteți un mesaj către fanii echipei din Târgu Jiu. Din păcate nu pot sa vina la sală din cauza pandemiei.

Jordanco Davitkov: Nu mă bucura faptul că jucăm fără fani, dar sper că pandemia se va termina cât de curând și vom putea juca în fața fanilor. Le transmit fanilor că vine o perioada mai bună pentru Târgu Jiu și că echipa va fi din ce în ce mai bună în fiecare an.

Comment here