Baschet

Liga Naţională, Etapa 15 / Steaua București – CSM Târgu Jiu 86-78

CSM Târgu Jiu a încheiat turul de campionat din Liga Naţională cu o înfrângere pe terenul echipei Steaua Bucureşti. Formaţia gazdă s-a impus cu 86-78, într-un meci care a contat pentru etapa a-15-a din Liga Naţională. Scorul pe sferturi a fost 22-21,15-19, 25-14, 24-24. Americanul Kevin Allen, cu 19 puncte marcate, a fost cel mai bun om al grupării gorjene. Deşi au intrat în avantaj la pauza mare şi au dat senzaţia că pot pleca cu o victorie de la Bucureşti, elevii lui Davitkov au pierdut sfertul trei la o diferenţă de 11 puncte, care în final s-a dovedit a fi decisivă în economia finală a meciului.

Jordanco Davitkov a început meciul din Sala „Mihai Viteazul” cu următorul „5”: Porter Troupe, Kevin Allen, Brandon Sly, Stefan Glogovac şi Octavian Ilie. Steliştii au fost cei care au deschis tabela şi au pus repede 4-0 în dreptul lor. Prima replică a venit de la pivotul Kevin Allen, pentru 4-2. Porter Troupe a ţinut scorul strâns cu primele sale puncte din meci, 6-4 pentru gazde, dar steliştii au punctat şi s-au desprins la 11-4. Brandon Sly a pus primele puncte în dreptul său pentru 11-9. Steaua s-a distanţat din nou pe tabelă, scor 17-9, iar gorjenii au trebuit să tragă tare să se apropie din nou pe tabelă. Malik Morgan, Mihai Bădiţă şi Porter Troupe cu o aruncare de 3p au strâns din nou scorul pe tabelă şi au reuşit egalarea 19-19. Coşul marcat de Mihai Bădiţă i-a adus pe gorjeni pentru prima dată în avantaj, 20-21, dar pentru puţin timp, pentru că steliştii au replicat prin Zarko Duric, care a stabilit scorul primului sfert, 22-21 pentru gazde.

Sfertul doi a început tot cu Steaua la conducere, 24-21 şi 26-23, dar Ahmed Bashir şi Kevin Allen au reuşit să egaleze din nou situaţia pe tabelă, scor 26-26. Mai mult, prin reuşitele celor doi, Bashir şi Allen, CSM Târgu Jiu a trecut în două rânduri la conducere, 26-28 şi 28-30. Elevii lui Davitkov dau senzaţia că vor mai mult de la acest meci şi se distanţează la 5p, scor 28-33. Steliştii însă revin în joc cu un run de 7-0 şi întorc tabela în favoarea lor la 35-33. Din nou, egalarea vine pe mâna lui Kevin Allen, scor 37-37. Finalul actului doi îi aparţine lui Porter Troupe care înscrie o triplă şi CSM Târgu Jiu câştigă sfertul doi cu 19-15 şi intră la vestiare cu un avans de 3p, scor 40-37.

Gorjenii încep bine sfertul 3 cu Allen la finalizare, pentru 37-42, dar Steaua ajunge din nou la conducere, scor 46-44. Brandon Sly şi Porter Troupe, amândoi cu aruncări de 3p, readuc bucuria în tabăra gorjeană, când tabela indica 46-50. Gazdele găsesc din nou resurse şi revin la conducere, scor 53-52. Ceva se rupe în jocul echipei din Târgu Jiu şi Steaua ajunge la +10, 62-52. Ultima secundă a sfertului trei aduce un coş pentru Târgu Jiu, marcat de Titus Nicoară. Steaua se impune în actul trei cu 25-14, un avantaj care în cele din urmă s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea echipei câştigătoare.

Sfertul decisiv a început cu Brandon Sly, coş de 2p, două „triple” Malik Morgan şi Ahmed Bashir de la linia de libere şi CSM Târgu Jiu egala situaţia pe tabelă, scor 64-64. Titus Nicoară, şi din nou Malik Morgan, cu o reuşită care a scuturat plasa de la distanţă, au dus CSM-ul la +4, scor 65-69. Gazdele au un minut de graţie, timp în care reuşesc să înscrie de trei ori de la mare distanţă, iar tabela indica 74-69 pentru Steaua. A fost momentul de cotitură al meciului. Gorjenii au încercat să revină, dar nu au mai reuşit. Ultimul act s-a încheiat egal, 24-24, dar victoria a revenit Stelei, care s-a impus cu 86-78.

Kevin Allen a totalizat 19 puncte, 10 recuperări, Malik Morgan a adăugat 18 puncte, 7 pase decisive, iar Brandon Sly și Porter Troupe au terminat cu 11 puncte fiecare.

Concluzia amară după partida cu Steaua a tras-o chiar căpitanul Porter Troupe, care a vorbit şi despre apropiatul meci cu SCM U Craiova.

Porter Troupe: „Ce pot să spun despre meciul din seara asta, este că noi suntem de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. De prea multe ori, oferim echipelor victoria, în loc să-i facem să lupte pentru ea. Fiecare dintre noi trebuie să ne uităm în oglindă și să ne întrebăm cum putem fi mai buni. Despre meciul următor, cel cu Craiova, pot spune că va fi un meic greu. Craiova este o echipă foarte atletică, care încearcă să facă presiune și să facă jocul rapid. Trebuie să avem grijă de minge și să-i atacăm în punctele lor slabe. Ca orice joc, depinde de cum jucăm și cum ne pregătim. Dacă facem bine aceste două lucruri, vom câștiga”.

Steaua București – CSM Târgu Jiu 86-78 (22-21, 15-19, 25-14, 24-24)

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 19p, Brandon Sly 11p, Porter Troupe 11p, Ahmed Bashir 9p, Titus Nicoară 7p, Stefan Glogovac, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Malik Morgan 18, Alexandru Berca, Mihai Bădiţă 3p, Octavian Ilie. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here