Handbal

CUPA CSM TÂRGU JIU / Turneu amical, 14-16 ianuarie. CSM Târgu Jiu, a doua victorie a turneului / CSM Târgu Jiu – Unirea Slobozia 32-28 (GALERIE FOTO)

CSM Târgu Jiu a câştigat şi cel de al doilea meci din cadrul turneului organizat de clubul gorjean și dotat cu Cupa ”CSM Târgu Jiu”. Echipa antrenată de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a trecut de Unirea Slobozia, scor 32-28, la pauză 16-15. Meciul s-a disputat sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 19.00. La turneu participă CSM Târgu Jiu, Unirea Slobozia, Activ Prahova Ploieşti şi CNE Râmnicu Vâlcea.

Dacă în prima zi a turneului, CSM Târgu Jiu a trecut fără prea mari probleme de echipa din judeţul vecin, CNE Râmnicu Vâlcea, scor 37-32, în partida cu Unirea Slobozia, gorjencele au tras din greu pentru a-şi adjudeca victoria, mai ales că pe parcursul reprizei secunde au fost conduse şi cu patru goluri pe tabelă.

Vestea bună la început de meci a fost revenirea pe parchet a interului Ira Zinatullina. În partida cu Vâlcea, Zinatullina s-a accidentat în chiar primul minut şi nu a mai jucat. La meciul cu Slobozia, interul CSM-ului a revenit şi a fost cea mai bună de pe teren, ea reuşind până la finalul meciului să înscrie 10 goluri. 

Chiar Zinatullina a fost cea care a deschis tabela şi seria golurilor pentru CSM Târgu Jiu. Au urmat Sabine Klimek, Bianca Stanca şi Iulia Andrei, dar Slobozia s-a dovedit a fi un adversar puternic. Echipa oaspete a trecut la conducere pe tabelă, 6-4 în minutul 8, dar Zinatullina a reuşit egalarea, 6-6, în minutul 11. S-a mers cap la cap până în minutul 23, când tabela indica 11-11, moment în care CSM Târgu Jiu s-a distanţat la 3g, scor 14-11. Slobozia a replicat şi s-a apropiat la două goluri, scor 16-14. Un 7 m pentru echipa oaspete, transformat în ultima secundă a stabilit scorul primei reprize, 16-15 pentru Târgu Jiu.

Repriza secundă a început cu Slobozia ceva mai decisă la finalizare, lucru care s-a resimţit şi pe tabelă, scor 18-20 şi 19-22. Mai mult, echipa din Slobozia a ajuns la +4 pe tabelă la jumătatea reprizei secunde, scor 22-26. Gorjencele nu au cedat şi au dat o replică rapidă cu trei goluri consecutive, scor 25-26. Suţinute din tribună de fanii veniţi la meci, gorjencele au reuşit egalarea în minutul 54, 27-27. Cu 5 minute înainte de final, echipa din Slobozia conducea pe tabelă cu un gol, 27-28. Ultimele 5 minute de joc au aparţinut în totalitate echipei din Târgu Jiu, timp în care echipa noastră a înscris de 5 ori, iar un aport important la victorie la avut şi portarul Cristina Popovici, cu două parade de excepţie pe final de meci şi două goluri marcate. Cristina a profitat de faptul că echipa adversă, pe fondul unei eliminări, juca fără portar, şi a reuşit să înscrie de două ori în poarta adversă, stabilind scorul final, 32-28.

Iată ce a declarat imediat după partidă, Liviu Andrieş, mulţumit de prestaţia echipei sale.

CSM Târgu Jiu: Cristina Popovici 2g, Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu –  Bianca Chiriţă 4g, Bianca Stanca 3g, Oana Iordache, Valentina Toader, Anna Ivanenko, Ira Zinatullina 10g, Gabriela Frunză, Pal Mădălina, Florenţa Ilie 2g, Iulia Andrei 6g, Mihaela Obedeanu, Sabine Klimek 5g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

Pentru CSM Târgu Jiu urmează meciul cu Activ Prahova Ploieşti, partidă care va avea loc duminică, 16 ianuarie, de la ora 13.00, urmată de festivitatea de premiere.

GALERIE FOTO: ALIN PEPTAN

 

 

Comment here