Baschet

Liga Naţională / CSM Târgu Jiu – CSM Oradea 65-90 / Claudiu Alionescu: Vreau să-i felicit pe jucători pentru prestația de astăzi. Mulți dintre ei au fost debutanți la nivelul Ligii Naționale

CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci din noua stagiune a Ligii Naţionale. În Sala „Antonio Alexe”, echipa gazdă, CSM CSU Oradea s-a impus cu 90-65.

Debut extrem de dificil pentru gruprea gorjeană în primul turneu din acest sezon, în faţa unei echipe favorite la primele locuri din campionat, CSM CSU Oradea. Echipa antrenată de Cristi Achim a controlat partida, dar în ciuda diferenţei înregistrate pe tabela de marcaj, formaţia antrenată de Claudiu Alionescu a avut o prestaţie solidă, cu momente de joc foarte bune, în care a jucat de la egal la egal cu Oradea, fostă campioană a României. Plusul de experienţă al jucătorilor orădeni, avantajul terenului propriu, perioada de carantină prin care a trecut formaţia gorjeană în pregătire, dar şi lipsa căpitanul Alin Borşa au cântărit decisiv în stabilirea rezultatului final. Formaţia antrenată de Claudiu Alionescu a avut un debut de campionat ceva mai greu, în care s-a resimţit faptul că echipa nu a avut niciun meci oficial în această formulă, până în acest moment. Mulţi dintre jucătorii echipei gorjene au lipsit la confruntările de acum o lună, din Cupa României, unii dintre ei fiind debutanți la nivelul Ligii Naționale. CSM Târgu Jiu a arătat că are potenţial şi că poate avea un parcurs bun în continuare în Liga Naţională.

„În primul rând trebuie să felicităm echipa din Oradea, pentru victorie și jocul prestat astăzi. Asa cum ne așteptăm, Oradea are o echipă solidă, cu un rooster care până la urmă a făcut diferența. În ceea ce ne priveşte pe noi, cred că am făcut un joc bun astăzi, mai ales în prima parte, când am avut și prospețime. După pauza, am resimțit lipsa schimbărilor la oamenii de sub panou, unde Oradea a dominat clar duelul recuperărilor. Însă eu vreau să-i felicit pe jucători pentru prestația de astăzi, în special pentru faptul că mulți dintre ei au fost debutanți la nivelul Ligii Naționale”, a declarat la finalul meciului antrenorul principal al echipei gorjene, Claudiu Alionescu.

Doi dintre jucătorii echipei gorjene, Kevin Allen şi Revaz Rogava, au ieşit în evidenţă în prima partidă din campionat. Pivotul american a reuşit 20 de puncte şi 14 recuperări, în timp ce baschetbalistul georgian a înscris 19 puncte, a avut 4 recuperări şi 5 pase decisive. Rogava a reuşit să transforme 5 din cele 7 aruncări din afara semicercului. O prestaţie bună a avut Jake Spurgeon. Jucătorul american a strâns 13p şi 4 recuperări.

CSM Târgu Jiu a început partida din Sala „Antonio Alexe” cu următorul „5”: Darien McClain, Kevin Allan, Alexandru Berca, Jake Spurgeon şi Stefan Nikolic.

Oradea a fost cea care a deschis tabela cu reuşita lui Stephen Holt. Imediat a venit şi prima reuşită din campionat a grupării gorjene, pivotul american Kevin Allan reuşind să înscrie primele sale puncte din noua stagiune a LNBM. Echilibrul s-a rupt repede şi echipa gazdă a făcut 9-2 pe tabelă, iar Claudiu Alionescu a cerut primul time-out al meciului. La reluare, punctează din nou, de sub panou, americanul Allan. Tot un jucător american, Jake Spurgeon, cu o aruncare de 3p, reduce din diferenţă şi ţine echipa din Târgu Jiu aproape de formaţia gazdă, scor 13-7. Oradea turează motoarele şi de distanţează pe tabelă la 23-9. Spurgeon, din nou de 3p, întrerupe seria orădenilor, iar McClain găseşte şi el ţinta de la mare distanţă şi reduce din diferenţă. Ultimele secunde ale primului sfert aparţin gorjenilor, care au şansa unui ultim atac. Rogava, în criză de timp îşi asumă o aruncare din afara semicercului şi înscrie. Primul sfert se încheie cu Oradea în avantaj, scor 27-18.

Oradea începe bine şi sfertul doi şi pune repede 5p pe tabelă. Replica gorjenilor vine de la Kevin Allen. Se joacă spectaculos, cu ambele echipe la finalizare, dar cu Oradea care duce scorul la 40-24. Alionescu îl aruncă în luptă şi pe tânărul Mihai Bădiţă. Urmează un run de 9-0 pentru gorjeni, cu georgianul Rogava reuşind din nou să înscrie de la distanţă. Fostul jucător al echipei din Oradea, Stefan Nikolic, cu două reuşite de 3p îl determină pe Cristian Achim să ceară time- out, moment în care tabela arăta 42-33. Fostul jucător al Energiei, Watson întrerupe seria bună a echipei lui Alionescu, scor 47-33. Allen se luptă sub panou cu jucătorii echipei gazdă şi îşi mai adaugă două puncte în cont. Spurgeon încheie sfertul doi cu o aruncare superbă de la mare distanţă. Un sfert doi mult mai echilibrat, câştigat de Oradea cu 22-20, un sfert în care CSM Târgu Jiu a jucat de la egal la egal cu mult mai titrata şi experimentata grupare orădeană. La pauza mare, CSM Oradea – CSM Târgu Jiu 49-38.

Oradea începe în forţă sfertul trei şi face repede 59-42, iar Claudiu Alionescu cere din nou time-out. Allen şi Spurgeon se luptă sub panoul gazdelor, dar cel care are prim planul finalului de sfert este georgianul Rogava. Jucătorul venit în vara acestui an la Târgu Jiu se dovedeşte a fi un bun aruncător de la distanţă. Două aruncări consecutive de 3p îşi ating ţinta şi echipa lui Claudiu Alionescu reduce semnificativ din diferenţă. Prestaţia excelentă a lui Rogava continuă, georgianul încheie sfertul cu o pătrundere în forţă prin apărarea orădeană şi o execuţie de sub panou care mai aduce două puncte pentru CSM Târgu Jiu. Cu toate acestea, înainte de sfertul decisiv, tabela indica 70-54 pentru CSU Oradea.

CSM Târgu Jiu a început bine sfertul decisiv, deschis de Camil Berculescu, coş de sub panou şi cu Rogava din nou la finalizare. Orădenii au replicat imediat şi au tăiat din elanul elevilor lui Alionescu. Baciu, Holt şi Nicolescu au mărit diferanţa pe tabelă la 20 de puncte, scor 78-58. Din tabăra gorjenilor, Rogava şi-a continuat recitalul aruncărilor de la distanţă, cu 5 din 7, în timp ce Allen a continuat să se lupte sub panoul advers. Finalul de meci le-a aparţinut gazdelor care au închis tabela la 90-65.

CSM TÂRGU JIU: Kevin Alenn 20p, RevazRogava 19p, Jake Spurgeon 13p, Stefan Nikolic 6p, Darien McClain 5p, Camil Berculescu 2p, Alexandru Berca, Răzvan Bratoloveanu, Mihai Bădiţă, Andrei Gheorghe, Remus Răceanu, Tudor Manciu. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

CSM Târgu Jiu va juca vineri, 11 decembrie, de la ora 16.00, cu SCM Timişoara. Echipa din Banat s-a impus în primul meci al zilei, în faţa celor de la CSM Galaţi, scor 80-78.

Meciul dintre CSM Târgu Jiu şi CSM Galaţi poate fi urmărit pe canalul de youtube al FRB.

Comment here