Baschet

Liga Naţională / CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi 71-87

CSM Târgu Jiu a pierdut şi meciul din etapa a-III-a a Ligii Naţioanle. În ultima partidă a turneului de la Oradea, CSM Târgu Jiu a cedat, scor 71-87, în faţa celor de la CSM Galaţi. Următorul turneu la care va participa echipa antrenată de Claudiu Alionescu se va desfăşura la Târgu Jiu în 22-23 decembrie.

Meciul dintre CSM Târgu Jiu şi CSM Galaţi se anunţa unul de mare luptă. Aşa a şi fost în cea mai mare parte a lui. Ambele echipe veneau după înfrângeri în primele două etape. A fost un meci în mare parte echilibrat, dar care s-a rupt în sfertul decisiv, mai precis în ultimele 5 minute ale meciului.

„Cred că, din păcate, am ratat o șansă mare astăzi de a obține o victorie importantă. Am avut o revenire foarte bună după pauză, dar din păcate, am picat pe final de meci. Am suferit la aruncările de afară și cred că aici s-a făcut diferența, la aruncările de trei puncte. Dacă în precedentele două meciuri de la acest turneu am arătat foarte bine la acest capitol, astăzi nu a funcționat și este un lucru care s-a văzut pe tabela de scor. Trebuie însă să recunosc că nici nu am făcut cel mai bun meci din punct de vedere defensiv. Însă una peste alta aş dori să-i felicit pe jucători pentru ca au crezut în șansa lor, pentru modul cum au luptat și efortul depus. Cred că este un turneu reușit pentru noi. Venim după o situație deloc confortabilă din punct de vedere medical și cred că am făcut un turneu bun. Sper să creștem de la un meci la altul și să ne îndeplinim obiectivul, acela de a rămâne în Liga Națională”, au fost conluziile trase de antrenorul Claudiu Alionescu după meciul pierdut cu CSM Galaţi.

Kevin Allen a fost din nou cel mai bun om al grupării gorjene. Pivotul american a reuşit 27 de puncte şi 9 reuperări. Un meci bun a făcut şi Revaz Rogava. Georgianul a marcat 19p, a avut 4 recuperări, două pase decisive, 2 intercepții și un capac.

Claudiu Alionescu a început partida cu următorul „5”: Darien McClain, Revaz Rogava, Camil Berculescu, Jake Spurgeon şi Kevin Allen.

Primul sfert al meciului a fost unul foarte echilibrat. Kevin Allen a deschis tabela în meciul contra gălăţenilor. Replica echipei din Galaţi a venit imediat. Vlad George, James Eads şi Kendarrius Hamilton, toţi trei cu reuşite din afara semicercului au dus scorul la 9-2. CSM Târgu Jiu se regrupează repede şi punctează prin Allen, McClain şi Rogava şi preia conducerea pe tabelă, scor 10-9. Rând pe rând cele două echipe trec la conducre pe tabela de marcaj. Finalul primului sfert se încheie cu reuşita lui Mihai Ciotlăuş, care stabileşte scorul primului sfert, 19-18 pentru CSM Galaţi.

Echilibrul se menţine şi în prima parte a sfertului doi. Brown pentru Galaţi şi Nikolici pentru Târgu Jiu şi tabela indica 23-22 pentru Galaţi. Intrarea lui Sturanovic a rupt echilibrul pe teren şi gruparea din Glaţi se desprinde pe tabelă la 33-22. Rezav Rogava şi McClain reuşesc să întrerupă seria bună a gălăţenilor, ambii cu reuşite de 3p, pentru 33-28. Beneficiiind de reuşitele lui George Vlad şi Joshua Brown, Galaţiul se desprinde la 42-30. CSM Târgu Jiu da semne de revenire cu reuşitele lui Alex Berca, Revaz Rogava şi Stefan Nikolic, în timp ce Allen inchide sfertul 2 cu un coş cu fault. Un sfert doi adjudecat de CSM Galaţi cu 29-21 şi echipa de pe Dunăre intră la pauza mare cu 9p avans, scor 48-39.

Sfertul trei începe cu CSM Târgu Jiu ceva mai determinată, iar punctele strânse de Allen, Spurgeon şi McClain reduc din diferenţă pe tabelă, 52-45 şi antrenorul gălăţean cere time-out. La reluare, George Vlad mai înscrie odată de la mare distanţă şi părea că formaţia din Târgu Jiu pedalează în gol. Semnalul revenirii l-a dat Revaz Rogava. Georgianul a puncat de două ori din afara semicercului şi CSM Târgu Jiu reintra în joc, moment în care tabela indica 55-51. Allen nu poate fi oprit sub panou, iar coşul lui Jake Spurgeon de 3p, reduce diferenţa dintre cele două formaţii la doar un singur punct, scor 60-59. Finalul de sfert 3 îl găseşte pe Allen sub panou, americanul punctează şi CSM Târgu Jiu câştigă sfertul cu 22-14, iar Galaţiul mai avea un singur punct avans înainte de sfertul decisiv, scor 62-61.

Sfertul decisiv începe cu acelaşi Allen la linia de libere şi CSM Târgu Jiu egala situaţia pe tabela de marcaj, 62-62. Rând pe rând, jucătorii lui Alionescu ratează şansa prelu[rii conducerii pe tabelă. O fac în schimb jucătorii din Galaţi, iar echipa lor se desprinde la 71-64. Nikolic cu o aruncare transformată de 3p readuce speranţa în tabăra gorjeană, scor 71-67, când mai erau 5 minute de joc. Se anunţa un final de meci de foc, numai că ceva s-a rupt în jocul gorjenilor. Echipa din Galaţi a controlat finalul de joc şi s-a desprins decisiv pe tabelă. Au fost cinci minute în care jucătorilor de la Galaţi le-a ieşit tot. Şi-au adjudecat sfertul patru cu 25-10. Scor final CSM Târgu Jiu – CSM Galaţi 71-87.

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 27p, Revaz Rogava 19p, Darien McClain 9p, Stefan Nikolic 9p, Jake Spurgeon 5p, Alexandru Berca 2p, Răzvan Bratoloveanu, Camil Berculescu, Mihai Bădiţă, Andrei Gheorghe, Remus Răceanu, Tudor Manciu. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Comment here