Handbal

Liga Florilor Mol, Etapa 24. CSM Târgu Jiu, duel cu campioana României. Sâmbătă, 11 mai, ora 16.00: CSM București – CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu se deplasează în acest weekend la București, pentru duelul cu echipa campioană a României, CSM București. Meciul contează pentru etapa a 24-a din Liga Florilor Mol. Partida din Sala Apollo se va disputa sâmbătă, 11 mai, de la ora 16.00. ”Știm că ne așteaptă un meci foarte dificil. Știm că întâlnim una dintre cele mai puternice echipe din lume, iar dacă am reuși să producem o surpriză, să luăm punct sau puncte de acolo, pentru noi ar fi un lucru extraordinar”, a declarat Andrei Enache la conferința de presă premegătoare partidei de la București.

Meci extrem de dificil în acest weekend pentru echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache, care merge pe terenul campioanei în exercițiu a României și viitoarea campioană din Liga Florilor Mol, CSM București. Andrei Enache știe ce forță are echipa bucureșteană, care pornește cu prima șansă în această confruntare și care are în lot jucătoare de talie mondială, dar spune că CSM Târgu Jiu merge la București cu gândul de a produce o surpriză. După rezultat neașteptat al Coronei cu Bistrița, oficialul echipei noastre spune că CSM Târgu Jiu trebuie să obțină cât mai mult din ultimele trei meciuri din campionat, cu CSM București, Dacia Mioveni și Dunărea Brăila, pentru a evita locurile de baraj. 

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”Știm că ne așteaptă un meci foarte dificil. Știm că întâlnim una dintre cele mai puternice echipe din lume, dar obiectivul nostru la acest meci este unul foarte simplu. Venim după această pauză care ne-a scos ușor, din ritm, dar cred că putem merge plini de încredere pentru că nu avem nimic de pierdut. Este un meci de la care cu toții avem de învățat și, cu siguranță, dacă am reuși să producem o surpriză, să luăm punct sau puncte de acolo, pentru noi ar fi un lucru extraordinar. Cu siguranță prima șansă are echipa din București. Suntem cu toții conștienți, nu trebuie să ne mințim, dar încă nu am reușit, de când suntem în prima ligă, să facem o surpriză de proporții, să câștigăm cu o echipă din top 5 și, noi o să mergem și o să încercăm să facem tot ceea ce putem mai bine. Pot spune că odată cu victoria Coronei Brașov împotriva celor de la Bistrița, lucrurile s-au complicat puțin și trebuie să fim extrem de atenți în ultima parte a campionatului, pentru că încă, matematic, lucrurile nu sunt încheiate, așa că trebuie să fim foarte focusați. Nu avem voie să facem pași greșiți acasă cu Mioveniul, iar din deplasările de la București și de la Brăila trebuie să încercăm să aducem puncte. Pentru mine și cred că pentru majoritatea colegilor mei din acea perioadă era nu doar o provocare, ci erau cele mai așteptate meciuri. Pentru că într-adevăr, sunt meciuri în care, ca jucător, simți că te poți bate de la egal la egal cu unii din cei mai buni jucători din lume. Ori nu cred că îți poți dori din punct de vedere sportiv mai mult de atât”. 

La conferința de presă a fost prezentă si Elena Marica Bercu, goalkeeper-ul formației noastre, care a prefațat confruntarea de la București, cu formația campioană. Elena știe că lupta pentru evitarea locurilor de baraj încă nu s-a terminat, iar în acest contex CSM Târgu Jiu trebuie să lupte pentru fiecare punct, indiferent de numele și palmaresul echipei adverse.

Elena Marica Bercu, CSM Târgu Jiu: ”Întâlnim cea mai bună echipă din campionat și una dintre cele mai bune echipe din Europa, chiar dacă nu au mers mai departe în competiția europeană. Ca și jucător, cred că sunt cele mai frumoase meciuri acestea, deoarece este o provocare să joci la potențialul tău maxim. În capul nostru, la fiecare meci, este doar victoria. Este o luptă delicată între echipele care vor să evite barajul. Orice punct pentru noi contează. Desigur, nu mergem cu capul jos, mergem pline de încredere și să avem un joc cât mai bun. Ce mai depinde de noi este strict meciul cu Mioveni. Este cel mai important. În rest, cred că am făcut cam tot ce a depins de noi până în acest moment”.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 24
BUCUREȘTI, SALA APOLLO
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
ORA 16.00
CSM BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU

Comment here