Handbal

Liga Florilor – Etapa 4 / CSM Târgu Jiu pierde la mare luptă cu echipa campioană / Rapid Bucureşti – CSM Târgu Jiu 28-25

CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu echipa campioană Rapid Bucureşti, dar a avut din nou o prestaţie de zile mari, demnă de Liga Florilor. Rapid s-a impus cu mare greutate, scor 28-25, pe final de meci, după ce formaţia din Târgu Jiu a avut şi trei goluri avans pe tabelă. Meciul a contat pentru etapa a-4-a din Liga Florilor. 

Meciul din Sala Rapid a fost unul extrem de echilibrat, în care cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj. Elevele lui Liviu Andrieş au jucat cu mult curaj, cu ambiţie, fără a ţine cont că în faţă au campioana în exerciţiu a României şi nu puţin a lipsit să producă o surpriză în Bucureşti. CSM Târgu Jiu a pus probleme mari echipei campioane pe care a condus-o în mai multe rânduri pe parcursul partidei. Gorjencele au avut şi trei goluri avans pe tabelă cu mai bine de 10 minute înainte de finalul partidei. Chiar dacă au pierdut confruntarea din Sala Rapid, CSM Târgu Jiu a lăsat o impresie foarte bună, a arătat că este o echipă în creştere de la meci la meci, care practică un handbal în viteză, şi care se poate bate de la egal la egal cu forţele handbalului feminin din România. 

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Un meci în urma căruia, din nou, ne-am întărit convingerea, și anume că tot ceea ce facem la această echipă ne ajută să progresăm și să devenim ușor-ușor o echipă! Suntem mândri de evoluția fetelor, de faptul că au luptat și au demonstrat că un grup unit, cu o organizare bună și cu multă încredere poate ajunge la evoluţii pozitive şi la rezultate pozitive. Au fost meciuri din care am avut de învăţat, care ne-au călit. Rămânem modești și concentrați pe ceea ce urmează, pentru că de abia acum începe greul și avem convingerea că suntem pregătiți pentru ceea ce urmează. Trebuie să le mulțumim și celor care au fost alături de noi şi ne-au urmărit în transmisiunea live a meciului, pentru că mesajele și susținerea lor contribuie la tot ceea ce vrem să construim la CSM Târgu Jiu”, ne-a declarat imediat după meci antrenorul gorjean.

Handbalistele CSM-ului au început în forţă partida şi au punctat primele pe tabela din Sala Rapid. Croata Katarina Pavlovic a dus la bun sfârşit două atacuri ale echipei din Târgu Jiu, care începea astfel partida în avantaj. Echipa campioană a înscris primul gol abia în minutul 4, scor 1-2. Cristina Boian, din extremă, a făcut 3-1 pentru CSM Târgu Jiu. Gazdele au prima răbufnire şi înscriu 3 goluri la rând, dar Katarina Pavlovic este din nou la finalizare şi egalează situaţia, 4-4, în minutul 12. Alexandra Gavrilă îşi trece primul gol în cont, iar tabela indica scor egal, 5-5, după primele 15 minute de joc. Rapidistele fac 7-5, dar elevele lui Liviu Andrieş găsesc repede soluţii în atac, acolo unde, de pe pivot, Ana Ciolan, cu două goluri, restabileşte egalitatea, iar Pal Ceandani, din extremă, o readuce pe CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 7-8, în minutul 21. Rapid egalează, dar Katarina Pavlovic o pune din nou în avantaj pe CSM Târgu Jiu, scor 8-9. Este rândul gazdelor să treacă în avantaj, scor 10-9. Pavlovic are o repriză de excepţie în Sala Rapid şi restabileşte egalitatea, 10-10. Rapid face 11-10, dar centrul echipei noastre, Alexandra Gavrilă, găseşte din nou drumul spre gol şi se face 11-11. Ultima acţiune a primei reprize aduce golul pentru Rapid, care intră la vestiare în avantaj, scor 12-11.

Debutul reprizei secunde a început cu gol în poarta Rapidului. Katarina Pavlovic a marcat pentru 12-12. În repriza secundă s-a mers umăr la umăr. Gorjencele au dat o replică solidă campioanei en-titre. La fiecare gol al Rapidului, elevele lui Andrieş au găsit soluţii pentru a egala situaţia. Pal Ceandani, pentru 13-13, din extremă. Oana Bucă, trimisă la linia de 7m execută perfect pentru 14-14, iar din cealaltă extremă, Florenţa Ilie înscrie pentru 15-15. Angela Puşcaş, pe pătrundere face 16-16. Alexandra Gavrilă mai pune în gol în contul CSM-ului pentru 17-17, iar Katarina Pavlovic egalează la 18, în minutul 40. În acelaşi minut, Rapid face 19-18. CSM Târgu Jiu găseşte noi resurse şi răstoarnă scorul pe tabelă după trei goluri consecutive. Angela Puşcaş marchează şi face 19-19. A fost golul cu numărul 100 pentru CSM Târgu Jiu în actuala ediţie de Liga Florilor. Imediat, Ira Zinatullina readuce gruparea gorjeană în avantaj, scor 19-20. Ana Ciolan măreşte diferenţa gorjencelor la două goluri, scor 19-21, în minutul 48. Rapid reduce din diferenţă, 20-21. Oana Bucă ajunge din nou la linia de 7m şi echipa din Târgu Jiu are din nou două goluri avantaj, scor 20-22. Mai mult, Angela Puşcaş pătrunde şi CSM Târgu Jiu urcă la +3, cea mai mare diferenţă de scor din meci până în acel moment. Era minutul 48 al confruntării. Rapid are însă puterea de a reveni pe tabelă şi înscrie patru goluri la rând, pentru 24-23. Seria este întreruptă de Alexandra Gavrilă, care egalează situaţia, scor 24-24, în minutul 55. Gazdele sunt ceva mai inspirate pe final de meci şi înscriu alte trei goluri fără să primească şi este rândul lor să conducă la 3 goluri, 27-24. Florenţa Ilie reduce din diferenţă, scor 27-25, dar Rapid are ultima acţiune importantă a meciului şi stabileşte scorul final, 28-25. 

Katarina Pavlovic a fost din nou cea mai bună marcatoare a grupării gorjene. Croata a reuşit să înscrie 7 goluri în poarta echipei campioane. Ea a fost urmată de Alexandra Gavrilă, cu 4 reuşite. Angela Puşcaş şi Ana Ciolan şi-au trecut şi ele câte 3 goluri în cont. După patru etape, CSM Târgu Jiu este pe locul 10 în clasament, cu 3 puncte. 

Rapid Bucureşti – CSM Târgu Jiu 28-25 (12-11)
Liga Florilor Mol – Ediţia 2022-2023
Etapa 4 / Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 18.30

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Elena Marica Bercu, Cristina Popovic – Bianca Chiriţă, Oana Bucă 2g, Alexandra Gavrilă 4g, Angela Puşcaş 3g, Valentina Toader Trică, Daniela Necula, Ira Zinatullina 1g, Pal Ceandani 1g, Florenţa Ilie 2g, Iulia Andrei, Ana Ciolan 3g, Cristina Boian 1g, Katarina Pavlovic 7g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

După partida cu Rapid, Liviu Andrieş le-a dat câteva zile de pauză elevelor sale. Handbalistele se vor întoarce luni la antrenamente şi vor începe pregătirea pentru meciul CSM Slatina, din etapa a-5-a, de pe teren propriu. 

Comment here