Handbal

Liga Florilor, Etapa 13. CSM Târgu Jiu a pierdut duelul cu Brăila. CSM Târgu Jiu – Dunărea Brăila 28-32

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu Dunărea Brăila, scor 28-32, la pauză 19-18, într-un meci care a contat pentru etapa a 13-a din Liga Florilor Mol. Alexandra Maria Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a echipei lui Liviu Andrieș, cu 10 goluri. După înfrângerea de astăzi, la finalul turului, CSM Târgu Jiu ocupă locul 10 în Liga Florilor, cu 12 puncte acumulate. ”Astăzi am avut o evoluție bună. Pentru modul în care s-au prezentat, pentru atitutinea pe care au avut-o în teren nu am ce să le reproșez. Dacă am fi avut aceași atitudine cu Malaga, sigur era alt rezultat. Dacă vom avea aceași determinare în meciurile viitoare din campionat, atunci ne putem îndeplini obiectivul din Liga Florilor”, a declarat la conferința de presă, antrenorul Liviu Andrieș. 

Miercuri, 17 ianuarie, în meciul care a încheiat turul de campionat, CSM Târgu Jiu a dat o replică solidă echipei din Brăila, o altă reprezentantă a României în grupele EHF. În fața a 800 de spectatori veniți la Sala Sporturilor, echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a dominat prima parte a meciului, fiind echipa care a dictat ritmul partidei. Gorjencele au intrat la pauză cu un avantaj minim, scor 19-18, deși au avut câteva oportunități clare de a marca și diferența putea fi mai mare la capătul primelor 30 de minute de joc. În repriza secundă, elevele lui Andrieș au jucat în mare parte de la egal la egal cu mult mai experimentata grupare din Brăila, care s-a desprins târziu pe tabela de marcaj, reușind să câștige partida. S-a terminat 32-28 pentru gruparea oaspete. 

Imediat după fluierul de start al partidei, suporterii gorjeni au început să încurajeze echipa. În acest mod fanii și-au arătat atașamentul față de echipa care reprezintă acum orașul Târgu Jiu în Europa. Iar fetele au răspuns imediat cu două goluri, semnate Andreea Chiricuță și Florența Ilie. Brăila a replicat la rândul ei, dar Alexandra Maria Gavrilă Frățilescu a marcat primul său gol din meci, scor 3-1 la capătul primelor 5 minute de joc. Ana Ciolan a făcut 4-2, dar Brăila a egalat situația pe tabelă. Iuliia Andriichuk a adus din nou avantajul în dreptul grupării gorjene, scor 5-4. Echipa oaspete a trecut în avantaj, dar Andreea Chiricuță a restabilit echilibrul pe tabelă, scor 6-6, în timp ce Maria Gavrilă a readus avantajul pentru Târgu Jiu, scor 7-6, după 10 minute de joc. Brăila a revenit la conducere după trei goluri la rând, dar Maria Gavrilă a reușit să străpungă în două rânduri apărarea adversă, scor 9-9. Impulsionate de public, dar și de intervențiile Ekaterinei Dzhukeva, CSM Târgu Jiu s-a menținut la conducerea jocului. Laura Moldovan în două rânduri, pe pătrundere, Chiricuță din extremă și un gol de senzație marcat de Maria Gavrilă au readus CSM Târgu Jiu la conducere, scor 13-12, în minutul 19. Chiricuță, Ciolan și Zinatullina au menținut avantajul echipei noastre, scor 17-16. Mai mult, Maria Gavrilă a mărit ușor avansul echipei din Târgu Jiu, scor 18-16, iar Florența Ilie, cu o execuție în forță a dus scorul la 19-17. Ultimul gol al primei reprize a aparținut Brăilei, care a stabili scorul la pauză, 19-18 pentru CSM Târgu Jiu. 

CSM Târgu Jiu a început bine și repriza secundă cu golurile marcate de Ana Ciolan și Florența Ilie, pentru 21-19 în minutul 34. A urmat prima sincopă în jocul echipei noastre, de care a profitat Brăila, care a întors rezultatul pe tabelă, scor 21-23. CSM Târgu Jiu nu a cedat și Maria Gavrilă a reușit 3 goluri la rând, și tabela arăta din nou egalitate, scor 24-24. Brăila a punctat de două ori, dar Maria Gavrilă a găsit, din nou, drumul către gol, pentru 25-26. Brăila a urcat la +3, scor 25-28. Iuliia Andriichuk a reușit un nou gol, pentru 26-28, iar publicul gorjean a început să spere la o revenire. S-a făcut însă 26-30. Chiricuță a marcat ultimele două goluri pentru CSM Târgu Jiu. S-a terminat 28-32, la capătul unui meci în care CSM Târgu Jiu a avut o cu totul altă exprimare în teren față de partida cu Malaga, iar Liviu Andrieș a remarcat acest lucru la conferința de presă. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Astăzi am avut o evoluție bună, încheiată din păcate cu o înfrângere. Pentru modul în care s-au prezentat, pentru atitutinea pe care au avut-o în teren nu am ce să le reproșez. Dacă am fi avut aceeași atitudine cu Malaga, sigur era alt rezultat. Dacă vom avea aceeași determinare în meciurile viitoare din campionat, atunci sigur ne putem îndeplini obiectivul din Liga Florilor”.

 La conferința de presă a fost prezentă și Bianca Ștefania Chiriță. Iată ce a declarat handbalista CSM Târgu Jiu. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(11 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu(1 intervenție/7m)– Bianca Ștefania Chiriță 1g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 10g, Andreea Mihart, Ira Zinatullina 1g, Andreea Chiricuță 5g, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru, Florența Ilie 3g, Iuliia Andriichuk 2g, Ana Cătălina Ciolan 3g, Sabine Klimek. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

LIGA FLORILOR MOL
SEZON 2023-2024

ETAPA 13
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
MIERCURI, 17 IANUARIE 2024, ORA 17.30
CSM TÂRGU JIU- DUNĂREA BRĂILA
28-32(19-18)

GALERIE FOTO

Comment here