Baschet

CN U15 Feminin, Turneu Semifinal. Baschetbalistele lui Laurențiu Răuț, la primul turneu din 2024. CSM Târgu Jiu merge la Alexandria pentru meciurile din Grupa A1

Echipa de baschet feminin U15 a CSM Târgu Jiu va disputa la finalul acestei săptămâni primul turneu din 2024. Calificată în faza superioară a competiției, la Turneul Semifinal, echipa pregătită de Laurențiu Răuț se va deplasa la Alexandria, pentru primele meciuri din Grupa A1, serie în care a fost repartizată gruparea gorjeană. Tinerele baschetbaliste încep anul cu gândul de a se califica la Turneul Final. ”Mergem la Alexandria având ca obiectiv să încercăm să ne calificam la Turneul Final. Ne dorim să câștigăm două meciuri din cele trei de la acest turneu pentru a putea avea șanse la calificare”, a declarat antrenorul Laurențiu Răuț, care a anunțat astfel obiectivul echipei sale pentru acest turneu.

Baschetbalistele U15 reiau la finalul acestei săptămâni seria meciurilor oficiale din sezonul 2023-2024. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A1, serie din care mai fac parte CSS Alexandria, CSS Premium Sibiu, ACS SIC Sepsi Sfântu Gheorghe, CS Câmpina și ACS Rookies Oradea. 

Primul turneu din acest an va fi găzduit de orașul Alexandria. Sâmbătă, 20 ianuarie, va fi o zi plină pentru jucătoarele pregătite de Laurențiu Răuț. Gorjencele vor juca primul meci din turneu la ora 13.00, contra echipei gazdă, CSS Alexandria. Câteva ore mai târziu, de la ora 18.00, CSM Târgu Jiu va juca împotriva ardelencelor de la CSS Premium Sibiu. Echipa lui Laurențiu Răuț va disputa ultimul meci de la acest turneu duminică, 21 ianuarie, de la ora 11.00, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Antrenorul gorjean speră ca elevele sale să înceapă anul cât mai bine, cu cel puțin două victorii în cadrul acestui turneu, care să mențină echipa gorjeană în cărți pentru accederea la Turneul Final. 

Laurențiu Răuț, antrenor echipa de baschet feminin U15 CSM Târgu Jiu: ”Mergem la Alexandria având ca obiectiv să încercăm să ne calificam la Turneul Final. Ne dorim să câștigăm două meciuri din cele trei de la acest turneu pentru a putea avea șanse la calificare. Am încredere în aceste fete, chiar dacă în acest an am trecut prin situații dificile. Sper să reușim să ne menținem șanse reale pentru cel de-al doilea Turneu Semifinal. În cel mai rău caz și o victorie ne-ar menține în cursa calificării la Turneul Final, deoarece mai avem încă un turneu semifinal în februarie, dar cu doua victorii cred că ne-am califica 100%”.

LOT CSM TÂRGU JIU: Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Teodora Sarcină, Iulia Bâtoancă, Carla Deaconu, Ilinca Oproiu, Sara Canavea, Bianca Bliduți, Iulia Merișescu, Miruna Bălășoiu, Ariana Folcuț. Antrenor: Laurențiu Răuț.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U15 FEMININ
TURNEU SEMIFINAL
GRUPA A1 / TURNEU 1
20-21 IANUARIE 2024
ALEXANDRIA, SALA SPORTURILOR
SÂMBĂTĂ, 20 IANUARIE 2024, ORA 13.00
CSM TÂRGU JIU – CSS ALEXANDRIA
SÂMBĂTĂ, 20 IANUARIE 2024, ORA 18.00
CSM TÂRGU JIU – CSS PREMIUM SIBIU
DUMINICĂ, 21 IANUARIE 2024, ORA 11.00
CSM TÂRGU JIU – ACS SIC SEPSI SFÂNTU GHEORGHE

Comment here