Handbal

Liga Florilor, Etapa 10. Meci important pentru handbalistele CSM Târgu Jiu. Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 18.00: Minaur Baia Mare -CSM Târgu Jiu

Meci extrem de important în acest weekend pentru echipa de handbal a CSM Târgu Jiu. Handbalistele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache vor merge în nordul țării, la Baia Mare, pentru duelul cu Minaur, de sâmbătă, 11 noiembrie. Partida contează pentru etapa a 10-a din Liga Florilor și va începe la ora 18.00. ”În mintea noastră acum este doar victoria. Contează pentru noi foarte mult să aducem puncte de la Baia Mare. Ar fi un succes foarte important, în primul rând pentru clasamentul final, pentru că este foarte important cum vom termina această serie de meciuri”, a prefațat meciul din weekend, antrenorul secund al grupării gorjene, Andrei Enache. 

Pe handbalistele CSM Târgu Jiu le așteaptă o deplasare lungă și un meci dificil cu vecina de clasament, Minaur. În Sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare se întâlnesc două echipe cu același număr de puncte în clasament. Fiecare a acumulat câte 9 puncte. Minaur este pe 10, iar CSM Târgu Jiu pe 11 în Liga Florilor, cele două fiind despărțite de golaveraj, capitol la care băimărencele stau ceva mai bine. Despre importanța meciului de la Baia Mare a vorbit la conferința de presă premergătoare acestei partide, antrenorul secund al grupării gorjene, Andrei Enache.

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: “Cred că suntem cu toții încrezători și conștienți de importanța acestui meci. Întâlnim o echipă care are același număr de puncte cu noi, care este într-o formă destul de bună, având în vedere faptul că au pierdut ultimul meci acasă contra echipei din Vâlcea, la un singur gol, iar pe Știința București a bătut-o la o diferență de peste 15 goluri. Asta nu poate face decât să ne pună în gardă. Dar, repet, suntem cu toții conștienți de importanța acestui meci, pentru că suntem vecine de clasament și pentru că este o echipă cu care știm că ne putem bate. În mintea noastră acum este doar victoria. Contează pentru noi foarte mult să aducem puncte de la Baia Mare. Ar fi un succes foarte important, în primul rând pentru clasamentul final, pentru că este foarte important cum vom termina această serie de meciuri. Abia apoi ne gândim la meciurile din cupa europeană. Știm că toată lumea le așteaptă, știm că este o euforie foarte mare în jurul acestor partide. Însă, repet, concentrarea noastră, momentan, este doar pentru meciul de la Baia Mare”.

Sabine Klimek este încrezătoare că CSM Târgu Jiu poate scoate un rezultat pozitiv la Baia Mare. 

Sabine Klimek, CSM Târgu Jiu: “Cred că este o confruntare foarte importantă, având în vedere că suntem cumva datoare publicului pentru înfrângerea de săptămâna trecută cu Rapidul. Cred că este un meci accesibil pentru noi, având în vedere clasamentul și sper că vom scoate un rezultat bun. Evident, cum zice toată lumea, victoriile aduc victorii și ar fi foarte important să abordăm meciurile cu suedezele cu moralul sus, dar cred că cel mai important este să facem un meci bun, să simțim noi că jocul nostru este în creștere și atunci cred că și meciurile din cupele europene vor fi altceva. Ne-am documentat, ca de fiecare dată, ca înainte de fiecare meci. Nu cred că ne pot surprinde cu ceva. Trebuie să mergem încrezătoare și să dăm tot ce avem mai bun”.

LIGA FLORILOR MOL
EDIȚIA 2023-2024
ETAPA 10
BAIA MARE, SALA LASCĂR PANĂ
SÂMBĂTĂ, 11 NOIEMBRIE 2023, ORA 18.00
CS MINAUR BAIA MARE – CSM TÂRGU JIU

Comment here